Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SAVAŞIN KURALLARI VARDIR

SAVAŞIN KURALLARI VARDIR


Savaşta siviller hedef alınmaz. İbadethaneler, hastaneler ve okullar hedef olmaz. Kimyasal malzeme kullanılmaz. Halkın kalabalı olduğu yerlere bomba atılmaz. Ancak askeri yerler hedef alınır. Fakat terörün kuralı yoktur. Dini imanı yoktur. Toplumun bulunduğu yerlere bomba atarlar. İbadethane hastane gözetmezler. Kadın, erkek, çocuk gözetmeden öldürürler. Bunun örneklerini geçmişte yaşadığımız gibi. Afrin de yaşıyoruz. Askerlerle alakası olmayan yerlere roket atıyorlar.

Camiye roket attılar. İki gün önce yine sivilleri hedef alarak attıkları roket ile genç bir kızımızı şehit ettiler. Terörle mücadelede terörün dilinden konuşmak gerekir. Afrin de napalım bombası kullanma hakkımız doğmuştur. Çünkü askerle savaşmayı göze alamıyorlar. Korumasız sivilleri hedef alıyorlar. Savaş er meydanında kazanılır. Er meydanından kaçıp sivilleri hedef almak savaşın kuralarında yoktur.

Amma terörün kuralı olmadığı için. Can alsında nasıl olursa olsun. Çocukmuş, kadınmış, yaşlı imiş terör için fark etmez. Yeter ki can alsın, çünkü bunlara eğitim öyle veriliyor. Asker terörist avına çıkıyor. Bir yerde terör militanları ile karşılaştıklarında önce teslim ol çağrısı yapıyorlar.  Bana kalsa terör elemanlarına teslim ol demeden basacaksın tetiğe. Çünkü onların dilinde bu çağrı yoktur. Canlı bombalar ile canımızı çok yakmadılar mı? Bu terörün kuralı olmadığı için. Ankara gar önünde canımızı yaktılar. İstanbul esenlerde canımızı yaktılar.

Bar saldırısında canımızı yaktılar. Bunlar şu anda aklıma gelenler. Dağların tepesine doğru süreceksin. Sivillerin olmadığı bir yere geldiklerinde basacaksın Napalım bombasını. Kıbrıs çıkartmasında beşparmak dağlarında Rumları nasıl söktü isek. Suriye dağlarında da ayni plan uygulanabilinir.

Suriye de işler zorlaşıyor. Çünkü Rusya´nın ne yaptığı belli değil. Ne yapacağı da belli değil. İran sinsice hareket ediyor. Bunlarla Rusya da söze üçlü ittifak yaptık. Gerçi ittifakın neler kapsadığını bilmiyoruz. Çünkü açıklanmadı. Bana kalırsa Rusya ve İran bizim köşeye sıkışıp Esat ile anlaşma yapmamızı amaçlıyor olabilirler. Artık ABD ile bundan sonra bir araya gelmemiz mümkün gözükmüyor. Menbiç olayı bizi ABD ile karşı karşıya getirebilir. Bizi Suriye batağına soktular ondan sonrada bizi terör örgütlerine tercih ettiler. Herkes menfaatini ve çıkarını düşünüyor.

Şimdi biz kendi kendimize şu soruyu sormalıyız. Ne gibi bir menfaat düşündükte bu Suriye batağına girdik. Bu Suriye batağına girmekler neler kaybettik. Manevi olarak 100´ze yakın şehit verdik. Birçok gazi verdik. Şah Süleyman türbesinin olduğu yeri kaybettik. Çünkü orası bizim sınırlarımız dışında tek vatan toprağımız idi.  5 milyon Suriye vatandaşını ülkemizde barındırma külfetine katlandık. Bunları kendi vatandaşımızdan üstün tuttuk. Bir TF uçağımızı kaybettik.

İki pilotumuzu şehit verdik. Harcadığımız paranın hesabını bilmiyoruz. Bunları ne uğruna yaptığımız bile belli değil. Suriye batağına gömdüğümüz para ile birçok tesis yapılırdı. Suriye sayesinde nerede ise hiç dostumuz kalmadı. En sonunda Obama bizi kandırdı denildi. Eğreti ata binen çabuk iner. Çabuk inmese bile o attan mutlaka iner. Şimdi kendi göbeğimizi kendimiz keseriz deniliyor. Keşke kendi göbeğimizi kendimiz kesecek duruma gelmeseydik.

Obama bizi aldattı demek bahane değil. Aldatılma kelimesinin arkasına saklanmak hataya telafi etmez. Allah aşkına birde siz birilerini kandırın. Hep kandırılıyorsunuz. Amma kandırdığınız yok değil var. Türk milletini kandırıyorsunuz. Bu milleti daha ne zamana kadar kandıracaksınız? Bizi kandırdılar Allah ve milletim bizi af etsin demek hiçbir işe yaramıyor. Ne gidenleri geri getiriyor. Ne de mağdur olanlara teselli oluyor.

Ey siyasiler Allah aşkına bir susun. Konuştukça batıyorsunuz. Millet size kavga edesiniz. Birbirinizi hor görün ve aşağılamaya çalışın. Birbirinize ağza alınmayacak kelimeleri birbirinize sarf edin diye oy vermedi. Ülkenin sorunlarına çare bulun. Bize refah içinde huzurlu bir yaşam sağlayın diye oy verdi. Yeni seçim kanunu hazırlığı yaptığınız gündeme geldi. Kendi menfaatinize göre seçim kanunu hazırlamayın. Ülke ve millet menfaatine olacak bir seçim kanunu hazırlayın. Artık millete bıkkınlık geldi. Hep kendi ikbaliniz için milleti kullanıyorsunuz. Allah aşkına bir defada millet ve ülke menfaatine olacak bir iş yapın.

Yüreğimizi yakan şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Ailelerine ve milletimize Rabbim sabırlar versin. Allah gazilerimize acil şifalar versin. Onları ailelerine ve milletimize bağışlasın. Bizlere şehit acısı yaşatmasın. Ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin. Her türlü olumsuzluklardan korusun. Siyasilere sevgi saygı versin. Hoş görü nasip etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01.02- 2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44