Recai ÇEVİK


Sayın Başkan´a açık mektup,

Sayın Başkan´a açık mektup,


CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu,

Sayın Başkan, bir yurttaş olarak duygu ve düşüncelerimi size aktarmak istedim.

Her salı günü TBMM´de, sınırlı sayıda milletvekili ve halkın katılımıyla gerçekleştirdiğiniz toplantılarınızı, yurdumuzun değişik illerinde gerçekleştirmenizi istiyorum.

Başkanlığınızda, tüm milletvekillerinin katılımıyla yapacağınız böylesi bir toplantının, çok büyük, kalıcı, etkileyici bir çalışma olacağını sanıyorum, biliyorum.

Sayın Başkan, lütfen bu önerimi bir düşünün. Her il ve büyük ilçeler, bu güzel, büyük toplantılarınızla partiniz ve sosyal demokrat insanlarla kucaklaşma olanağı yaratır sanıyorum.

Sayın Başkan,

Gözlerimiz aradı ve üzüldük. Canan Kaftancıoğlu´nun duruşmasında gözlerimiz sizi ve tüm milletvekillerini aradı. Bazı milletvekilleri değil, tüm CHP milletvekilleri, ilericiler, demokratlar, sosyalistler, komünistler?Tüm insanlar ORADA, YANINDA olmalıydı. O Canan Kaftancıoğlu ki, İstanbul´u gerici, faşist-İslamcı yobaz güruhundan geri alan bir önderdir. Varını-yoğunu, gecesini-gündüzünü bu zaferi taçlandırmaya adamış, harcamış bu güzel kadın. Sayın Başkan, Canan Kaftancıoğlu´nu yalnız bırakmayın lütfen.

Sayın Başkan,

Siz bu ülkede ADALET ve HUKUK savaşımı veren, insanların belleklerinde unutulma izler bırakan bir mücadelenin liderisiniz. Faşist-İslamcı bir yönetimin tutukladığı, yargıladığı tüm insanların YANINDA olmalısınız. Tüm CHP milletvekillerinin, zorda ve darda olan bu insanların yanlarında olmalarını bekliyoruz. Dost, yoldaş, arkadaş, partidaş, bu zor günlerde aranır.

Sayın Başkan,

SOSYAL DEMOKRASİ nedir, SOSYAL DEMOKRAT kime denir, bir SOSYAL DEMOKRATIN GÖREVİ ve çalışma-propaganda işlevleri nedir, nasıl olmalı, ne yapmalı, başarıya ulaşmanın yolları?gibi konularda, akademik, bilimsel işlev görecek SOSYAL DEMOKRASİ OKULLARI açılmalı diyorum, ülkemizde, değişik, belirli kentlerde.

Gerici, faşist, yobaz-dinci kuşatması altında bulunan, tutulan insanlarımızı kurtarmanın bir yolu olarak?

Sayın Başkan,

CHP´li belediyelerin çalışma yöntemlerini, başarılı olma işlemlerini mutlaka takip ediyorsunuzdur.

AKP iktidarının elinde bulunan büyükşehir-bütünşehir kuşatması altında ekonomik darboğaza sokulan, halka hizmet ettirilmeyen CHP´li ilçelerin zor ve acınası durumlarını da görmeli, takip etmeli, incelemeli ve ne yapılması gerektiği üstünde de düşünmelisiniz. Bu iktidar kuşatması, cenderesi de bir şekilde kırılmalıdır. Ekonomik dayanışma koşulları araştırılmalıdır.

Sayın Başkan,

Ülke eğitim-öğretiminde DİYANET kurumunun başrolü oynayıp, gerici, bağnaz, medrese kafalı atılımcı çalışmalarının CUMHURİYETİN temelden değişim ve yıkımını hedef edinip oldukça da yol aldıkları görmezden gelinemez. Eğitim sendikaları ve tüm ilerici Sivil Toplum Kuruluşları´nda(STK) bu yıkıcı çalışmalara karşı el birliği, güç birliği, dayanışma içinde olmanızı, CHP´nin vazgeçilmez mücadelesi olarak görülmesini istiyorum. Bu dayanışmayı ÇOK ÖNEMSİYORUM.

Sayın Başkan,

Duygu ve düşüncelerimi size aktardım.

Lütfen, en derin saygı ve sevgilerimi kabul ediniz.

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31