Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM 17 GÜN SONRA NETİCELENDİ

SEÇİM 17 GÜN SONRA NETİCELENDİ


Günlerdir itirazlardan dolayı bir türlü neticeye varılamayan mahalli seçim nihayet neticelendi. Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İstanbul büyük şehir belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. İstanbul ve ülkemiz için hayırlı olsun. Fakat arkada çok şeyler kaldı. AKP İstanbul da büyük şehir belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi için.

Yüksek Seçim Kuruluna (YSK)  başvuruda bulundu. YSK ya üç valiz itiraz evrakları teslim etti. AKP başkan yardımcısı çok şeyler söyledi. En son söylediği ? hiçbir şey olmasa bile, kesinlikle bir şeyler oldu. Amma fark edemedik? olmuştur. En çok üzerinde konuşulan Çekmeköy den hiç bahsedilmemesi enteresandır. Burada polisler kapı, kapı dolaşıp sahte seçmen aradı. Fakat ne hikmetse bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Sosyal medyada buraya AKP´ye yakın olan seçmenlerin yerleştirildiği iddia edildi. Bu iddianın doğruluğu var ki? YSK ya yaptıkları itirazda Çekmeköy´den bahsedilmemiş. AKP genel başkan yardımcısının söylediği söze gelelim. ?Hiçbir şey olmasa bile, kesinlikle bir şeyler oldu. Amma fak edemedik? demesi çok manidardır. Her seçimde işler sizin planladığınız gibi gitti. Siz zannettiniz ki? Vatandaş yine bizim söylediğimize inanır diye düşündünüz.

Seçim propaganda sürecinde saçma sapan söylemleri sözlere bu sefer vatandaşlar inanmadı. Hattı zatında hiçbir şey olmadı. Siz olacağını beklediniz. Planlarınız tutmadı. Sağa sola seçmen yerleştirildiği seçim listeleri hazırlanırken ortaya çıkmıştı. Ne yazık ki? O zaman sesiniz çıkmadı. Çünkü yerleştirilenler sizdendi. Şimdi kalkıyorsunuz ?mühürsüz oylar çıktı? diyorsunuz. Referandumda daha sandıklar açılır açılmaz mühürsüz oylar sayılsın diye YSK ya dilekçe veren siz değil miydiniz? Bu mühürsüz oyların sandığa girdiğini nereden biliyordunuz?

Daha sandıklar yeni açılmıştı? Minareyi çalan kılıfını hazırlar hesabı hemen YSK ya müracaat ettiniz. İkinci bir husus: Kanun hükmünde kararname ile işten çıkarılanlar oy kullanmış diyorsunuz. Onlar yalnız yaptıkları görevlerden çıkarıldı. Vatandaşlıktan çıkarılmadı. Hapistekiler oy kullanmış diyorsunuz. Onları kim listeye yazdı ise, bulun gerekli işlemi yapın. Sandık başlarına FETÖ´CÜ olmakla suçlananlar yazılmış diyorsunuz. Yazanlar sizin memurlarınız. Bir şeyler oldu. Fakat fark edemedik diyorsunuz. Olan sizin seçimi kaybetmenizdir.

Seçimi kaybedeceğinizi düşünmüyordunuz. Vatandaşlara illet zillet derseniz, vatandaşları ayrıştırırsanız vatandaşta bunu elbette ki kabul etmeyecektir. Üç partiyi Terör örgütü ile birlikte olmakla itham ederseniz. Buna verilecek cevaba diyecek bir şeyiniz olamaz. Şayet bu söyledikleriniz seçim kurulu tarafından onay bulursa. Geçtiğimiz seçimlerin hepsi geçersiz sayılması gerekir. Geçtiğimiz seçimde muhalefetin itirazına. Atı alan Üsküdar´ı geçti diyen siz değimlisiniz?  Şayet KHK ile işten atılanları oy kullanmaları mahzurlu görülürse bundan önceki seçimler de tartışmaya açılır.

Şimdi yalnız büyük şehir belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesini istiyorsunuz. Oylar ayrı, ayrı zarflarda kullanılmadı. Tek zarfın içerisinde kullanıldı. Yenilenme hepsi için olur. Belediye meclis üyeleri de itiraz eder. İlçe belediye başkanları da itiraz eder. Muhtarlarda itiraz eder. Ya hepsi yenilenir ya da hiç birisi yenilenmez. Çünkü KHK ile işten atılanlar. Ve cezaevinde olanlar diğerlerine de oy vermiş kabul edilmesi gerekir. Yalnız büyük şehir belediye bankalığı seçimi yenilenir ise kazandığınız ilçe belediyelerini de kaybedersiniz. Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu´n dan belediye başkanlığını AKP´nin alması çok zordur. Midyat pirince giderken eldeki bulgurdan da olurlar.  Sayılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-04- 2019 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44