Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM DÖNEMLERİ ÇOK KÖTÜ GEÇİYOR

SEÇİM DÖNEMLERİ ÇOK KÖTÜ GEÇİYOR


Her seçim döneminde gerilim artıyor. Diyelim ki iktidar bütün belediyeleri aldı. Ne değişecek? Enflasyon mu düşecek? Ekonomi düzlüğe mi çıkacak? Vatandaş refaha mı kavuşacak? İthalat mı artacak?  Tarım mı düzlüğe çıkacak? Hayvancılık yapanların yüzümü gülecek? Bütçe açığımı bitecek? Cari açık mı ortadan kalkacak? Kadın cinayetlerimi kesilecek.

Yunanistan´ın işgal ettiği 18 ada gerimi gelecek? Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti mi giderilecek? Asgari ücretle çakışanların mağduriyetleri mi giderilecek? 3600 göstergesini bekleyenlerin gönlü mü olacak? Hangi biri giderilecek? Bunların giderilmesi için ülkenin borç bulması gerekecek. Artık eskisi gibi borç bulunamıyor. Bir yerlerin satılması gerekir.

Piyasada dolaşan iddialar var. Devlete ait bütün binaların Araplara satılacağı ve İki köprünün, bazı yerlerin karayolları ve barajların satılacağı iddia ediliyor. Çünkü para yok. Bunların hiç birisinin gerçekleşmesi mümkün değil. 100 günlük program yapıldı. Bu 100 günlük program hedefine ulaştı mı? Bunun hakkında hiçbir açıklama yapınmadı. İkinci 100 günlük bir program devreye sokuldu. Bunların hiç birisi olmayacaktır. Bu da yetmiyor. Ortamı germeye çalışıyorlar. CHP den AKP ye geçen ve Ağrıdan belediye başkanı adayı gösterilen şahıs.

Ortaya bir fitne tohumu attı. Ne imiş Kürtçe zorunlu ders olsunmuş. Bir ülkenin bir dili olur. İkinci bir dilin istenmesi bölücülüğün alasıdır. Amaç milleti alıştırmaktır. Ve ortamı germektir. Zaten mecliste 2019 bütçesi mi görüşülüyor? Yoksa kavga olaylarımı yaşanıyor. Hiç belli değil. Kemal Kılıçdaroğlu ne söylese ona öyle enteresan cevaplar veriliyor ki?

Kemal Kılıçdaroğlu ?buğday ithal edildi? dedi. Cevap Tayyip Erdoğan´dan geldi. ?Bizim buğdayımız var. İthal ettiğimiz buğdayı biz ne yapıyoruz biliyor musun? İthal ettiğimiz buğdayı işliyoruz dışarı ihraç ediyoruz? dedi. Buğday bulgur mu yapılıyor?  Keşkek mi yapıyoruz?  Un yapıp makarna yapıp dışarımı ihraç ediyoruz?  Fakat dışarıdan buğday, arpa ve mısır ithal yaptığımız kesin. Tahmin ediyorum 3veya 4 ay önce Amerika ya buğday, arpa ve mısır siparişi verdik. Amma Kemal Kılıçdaroğlu´na verilen cevapta buğday ithali yapılmadığı yönünde.

Amaç Kemal Kılıçdaroğlunu yalancı çıkarmaktır. Millet gözünde küçük düşürmektir. Ortamı germektir. Muhalefeti bütün seçim dönemlerinde yapıldığı gibi, terör örgütleri ve FETÖ örgütü ile iş birliği yapmakla suçlamaktır. Cumhur ittifakının tek amacı Kemal Kılıçdaroğlunu kötülemektir. Amma cumhur ittifakındakiler ne yapıyor. Kılıçdaroğlu nezdinde bütün muhalefetteki partileri de itham ediyorlar. Kurunun yanında yaşta yanıyor.

Ben bir demokrat partili olarak ithamların hiç birisini kabul etmiyorum. Demokrat partiye hiç kimse çamur atamaz. Demokrat partiye kim terör örgütü ile birlikte diyorsa. Önce aynaya baksınlar. Kim FETÖ´cü diyorsa yine önce aynaya baksınlar. Milleti FETÖ´cü olmakla suçlayanlar FETÖ´ nün siyasi ayağını bulsunlar. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

15 Temmuzdan sonra yüzlerce kişi FETÖ´cü olmakla suçlanarak tutuklandı. Bazıları itirafçı oldu serbest bırakıldı. İtirafçı olan kişi evet ben FETÖ´cüyüm mü diyor? Böyle deyip de serbest kalıyorsa. Katil de evet ben katilim desin serbest bırakılsın. İtirafçı demek örgüt hakkında bilgi vereceğim demektir. Birçok kişi bu yolla serbest kaldı. Onlardan alınan bilgiler ışığında şimdiye kadar bu FETÖ örgütünün çökertilmesi gerekiyordu.

Ne olur? Seçimlerde ortamı germeye çalışmayın. Ortam gerildikçe kutuplaşma oluyor. Bu kutuplaşma yüzünden millet birbirine düşman gibi bakıyor. Bu ülke için tehlikeli bir durumdur. Bildiği doğruları söylemeyen dilsiz şeytandır. Söylemeye çekinenler korkudan söyleyemiyor.

Seçimde terör örgütünü malzeme olarak kullanmayın. Fırat´ın doğusuna müdahale edilecek ise. Amerika ya yapmayın vazgeçin demeyin. Onlar böyle söylendikçe daha çok ileri gidiyorlar. Amerika´nın sınırda nöbetçi kulelerini kurmasını tek sebebi Türkiye´yi gözetlemektir. Niyeti açıktır PYD ve YPG´yi korumaktır.

O zaman yapılacak tek şey. Amerika ya incirlik üssünün ve Kürecik radar üssünün kapatılacağı restini çekmektir. Seçim dönemleri maalesef çok kötü geçiyor. Tansiyon yükseltici olaylardan kaçınmak gerekir. Tansiyonu düşürecek olan iktidardır. Amma öyle olmuyor. Aksine iktidar tansiyonu yükseltiyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 18- 12-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44