Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM GELDİ VAATLER BAŞLADI

SEÇİM GELDİ VAATLER BAŞLADI


AKP ilk iktidar olduğunda ne ile mücadele edeceğini söylemişti? Üç Ye ile mücadele edeceğini söylemişti. Ne idi bu üç ye yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklık değil miydi? Yoksulluk daha çok arttı mı? Yoksullukla nasıl mücadele ettiler. Millete balık tutmasını öğretmediler. Balık yemesini öğrettiler.  Odun, kömür, makarna, şeker, çay, yağ hatta evinde elektrik olmayanlara buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli fırın verdiler.

Bunları vermekle yoksullukla mücadele etmediler. Aksine milleti daha da yoksulluğa ittiler. Garibanların bunlarla oylarını aldılar. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler. Dünya kadar yolsuzluk oldu. Hangi birisi cezalandırıldı. Deniz feneri olayını hatırlayın. Şarkıcının kocasının yolsuzluğunu hatırlayın. 4 bakanın adı yolsuzluğa karıştı. Bu bakanların yüce divana gönderilmesini AKP önlemedi mi? Bunlar iktidarın yolsuzlukla mücadele etmediğinin kanıtı değil midir? Başka söze gerek var mı?

Yasakla mücadele edeceğiz dediler. Yasakların alasını yaptılar. Hapisteki gazeteciler yeterlidir. Seçimlerde istikrarı bozmayın dediler. Millet buna inandı. Ülkede istikrar diye bir şey kaldı mı? Yeni Türkiye dediler. Bizde zannettik ki? Ülkede bazı şeylerin değişeceğini düşündük. Meğer o yeni Türkiye kafalarında ki bazı şeylermiş. Diyarbakır da yapılan bir şovda. Dönemin başbakanı ne demişti? Halka hitap ederken ?Dağdakilerin evlerine döndüğünü hapistekilerin hapisten çıktığını yeni Türkiye de hep birlikte göreceğiz? demişti.

İşte o zaman barış süreci başladı. PKK militanları şehirlere yerleşti doğuda olan olayları biliyorsunuz. ?Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde. Demokrasi treninden ineriz denildi. Sonra ileri demokrasiden bahsettiler. Demokrasiyi rafa kaldırdılar. Şimdi daha fazla demokrasiden bahsetmeye başladılar. Ülkede demokrasinin D si kalmadı. Yok, edilen demokrasi için. Daha fazla demokrasi denilmeye başlandı. Yargıyı bağımla hale getirdiler. Şimdi daha bağımsız yargının geleceğini vaat etmeye başladılar.

Yargı zaten bağımsızdır. Bağımlı yargı olmaz. Daha bağımsız yargıdan bahsetmek yargının bağımlı olduğunu itiraf etmektir. Bir Müslüman hem laik hem Müslüman olamaz. Ya laik olacak ya da Müslüman. İkisi bir arada olmaz. Ters mıknatıslanma olur dediler. Şimdi laik Türkiye demeye başladılar. 1 Mayısı işçi bayramı yaptılar. Ondan sonra milli bayramların kutlanmasını budadılar. İşçi bayramını getirdiler.

İşçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutlamalarını yasakladılar. OHAL´i biz kaldırdı diye övündüler. Kendileri OHAL getirdiler. Terörle mücadele etmek için OHAL getirildi.  İşçilerin elinden grev haklarını aldılar. Hâlbuki grevin OHAL ile hiçbir ilgisi olmaması gerekir. Çünkü OHAL terörle mücadele için getirildi. Cumhuriyet dönemine reklam arası dediler. Bu söyleme eleştiri gelince. İsteseniz de, istemeseniz de 2023 de bu film gösterime girecek diye cumhuriyetin kaldırılacağını ima ettiler. Emine Erdoğan´ın bir söylemi vardı. Bir konuşmasında "90 senelik enkazı ayağa kaldırdık. Artık yol sapağına geldik" dedi.

90 senlik enkaz ile cumhuriyet ima edilmişti. Sapakta da yol ayrımıdır. Artık cumhuriyet ile yollarımızı ayıracağız anlamına geliyor. Şimdi cumhuriyetçi geçinmeye başladılar. TC´ler bir ara neden kaldırıldı? Kendi partilerinin HKYK üyesi olan bir zat. Yeni devlet kuruyoruz demedi mi? 1919 tarihi ret edilmedi mi? Bu tarihin ret edilmesinin anlamı. Cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımı değil midir? Bu tarihi ret etmek cumhuriyeti ret etmek değil midir? Ayni zamanda bu 1919 tarihi Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihinin yazılmaya başlandığı tarihtir.

Bu tarihten önceki tarih Osmanlı tarihidir. Bu tarihi ret etmek Türkiye cumhuriyeti tarihini de ret etmek anlamına gelmez mi?  Ve Atatürk´ü tarihten silmek anlamına gelmez mi? Bu iktidar dönemine gelinceye kadar Atatürk hiç gündeme gelmemiştir. Bu dönemde Atatürk´e olmadık şeyler söylenmiştir. Atatürk için diktatör diyen olmuştur. Alkolik diyen olmuştur. Dinsizdi diyen olmuştur. 10 Kasımı bayram 29 Ekimi yas günü ilan edeceğiz diyenler olmuştur. Atatürk´ü ahlaksızlıkla itham edenler olmuştur. Nasıl oldu ise?

Bu kişiler Atatürk´ü itham ettikleri şeyden dolayı yargılandı. Ve ceza verildi. Atatürk´ün heykelinin karşısında sap gibi duruyorlar diyen olmuştur. Heykele tapıyorlar diyen olmuştur. Atatürk´ü unutturmak için bazı yerlerden Atatürk ismi kaldırıldı. Kitaplardan çıkarıldı. Baktılar Atatürk´e sevgi sel gibi çoğalıyor. Hemen çark edip Atatürkçü oldular. Milli ordumuzu yıpratmak için. Orduya kurulan kumpası desteklediler.

Ergenekon davalarına müdahil oldular. Orduyu yerden yere vurdular. Şimdi milli ordumuzla gurur duymaya başladılar. CHP genel başkanının orduyu Afrin zaferinden dolayı kutlamasını dahi eleştirdiler. Ne yaptılarsa sonra onun tersini yaptılar. Artık biz bu filmleri çok izlediğimiz için. Yeni filmleri izleyemeyeceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30-04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44