Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM HÜKÜMETİ Mİ?

SEÇİM HÜKÜMETİ Mİ?


Kurulan hükümet seçim hükümeti mi? Hükümetin bakanlarının dağılımına bakıldığında. AKP hükümeti olduğugörülüyor. Bakanların 14´dü AKP milletvekili 2 tanesi HDP milletvekili 1 tanesi MHP milletvekili 8 tanesi de bağımsızlardan olmak üzere seçim hükümeti kurulmuştur. Milletvekili olanların kimlikleri bellidir. Bağımsız demek kimliği hiçbir partiye mensup olmayan demektir. 8 bağımsız bakanların bazıları AKP´nin akıllı akilleridir.

Bazıları da AKP´nin bürokratlarıdır.  Yani bağımsızların kimlikleri de AKP kimliklidir. Eskiden seçimlerde adalet, ulaştırma ve içişleri bakanlıkları dışarıdan tarafsız kişilerden atanırdı. 7 Haziran seçimlerinde tarafsız olarak atanan bakanlar. Bakanların müsteşarları olan kişiler atanmıştır. Bu seçim hükümeti ülkeyi seçime götürmek,  seçimlerden sonra yeni hükümet kurulana kadar ülkeyi yönetmek için kurulmuştur. Ülke böyle gergin bir dönemde erken seçime gidiyor. Doğuda her gün olaylar oluyor. Her gün şehitler geliyor. Bu ne demektir? Mevcut hükümet kamu güvenliğini sağlayamıyor demektir.

Kamu güvenliğini sağlayamayan bir hükümet? Seçimlerin güvenlik içerisinde geçmesini ve sandıkların güvenliğini nasıl sağlayacaktır? Seçime çok kısa bir zaman kala. Olacak olaylar bahane edilerek cumhurbaşkanı tarafından seçim ertelenecektir. Seçim ertelenince ne olacaktır?  Kurulmuş olan seçim hükümeti seçimler yapılana kadar göreve devam edecektir. O seçimde bir sene sonramı olur. İki sene sonramı olur. Onu zaman gösterecektir. Aileden sorumlu bağımsız bakan Ayşen Gürcan ilk demecini vermiş. ?Börek yapmasını bilmeyen bir kadın ailesini bir arada tutamaz. Aile dağılır? demiş. Ülkenin bir numaralı sorununu çözmenin çaresi bulunmuş demektir.

O zaman aileden sorumlu bakan kadınlara börek yapma kursları açmalıdır. Ülkenin bir numaralı sorunu da böylelikle çözülmüş olur. Bu hükümetin bakanları bakanlığı doldurmak için değil. Bakanlık koltuğunu doldurmak için atanmışlardır. AKP´nin kurduğu planlar doğrultusunda hareket edeceklerdir. Bu hükümetin seçimler ertelendikten sonra yeni yapılacak seçime kadar ülkeyi yöneteceği göz önüne alınarak. AKP kimlikli kişiler seçilmiştir. 1 Kasımda yapılacak seçimde AKP arzuladığı oy oranına ulaşamayacağını anlamış durumdadır. Onun için seçim hükümeti kurulmasında.

Bakanlarını bu düşünce doğrultusunda seçmiştir. Çünkü seçimin güven içerisinde yapılmasını ve sandıkların güvenliğinin sağlanamayacağını kendileri de biliyorlar. Güven içerisinde yapılması sağlanamayan bir seçim demokratik bir seçim olamaz. AKP böyle bir yolu neden seçmiştir. Barış süreci için her bedeli ödemeye hazırız. Baldıran zehrini dahi içeriz demişlerdi. AKP barış sürecinin bedelini tek başına iktidarı kaybederek ödedi. Ödedikleri bu bedeli geri alabilmek için. Terörle müzakere edilmez. Mücadele edilir diyenleri hainlikle suçlayan iktidar. Şimdi müzakere etmeyi bıraktı mücadele etmeye başladı. Ödedikleri bedeli geri alabilmek için de. Ülkenin evlatlarını feda ederek bu bedeli millete ödetiyorlar.

Tek başına iktidarı kaybederek ödedikleri bu bedeli geri alabilmenin tek yolunun terörü bitirmek olduğunu anlayan AKP böyle bir yolu tercih etmiştir. Seçim ertelendikten sonra seçim hükümetinin yeni seçimler yapılana kadar ülkeyi yönetmesini sağlamaktır. Bu benim dışarıdan görebildiğim bir yorumdur. Çünkü olaylar bu doğrultuda seyrediyor. 7 Haziran seçimine kadar barış süreci diyenlerin. Bir den fikir değiştirerek barış sürecini askıya almaları bunun göstergesidir. 45 günlük sürede koalisyonun oluşmamasının sebebi de bunu gösteriyor.Seçim hükümetinin seçim ertelendikten sonra göreve devam edecek olması AKP´yi bu yola itmiştir. Erken seçim kararının alınması ile meclis fes edilmiş demektir. Seçim kararını meclise dahi aldırmamışlardır. Neden? Ülkede bu kadar olaylar olurken meclis tatil yaptı? Meclis çalışmış olsaydı meşruluk kazanacaktı. O zaman erken seçim kararını meclisin alması gerekecekti. Erken seçim kararını cumhurbaşkanı kendisi vermiştir. Çünkü olaylar cumhurbaşkanının bu kararı alması yönünde geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanı 45 günlük süreyi esnetme gibi bir hakkım yok demişti. Onun içinde 45 gün sürede koalisyon bilerek ve isteyerek kurulmamıştır. Her şey AKP´nin yaptığı plana göre ayarlanmıştır. AKP ben iktidarı bırakmam diyor. İktidarı ellerinde tutabilmek içinde her yola başvuruyorlar. Fiili olarak parlamenter sistem rafa kaldırılmıştır. Ve başkanlık sistemi uygulanmak tadadır. Ben 1 Kasımda seçimin olacağına inanmıyorum. Söylediğim gibi seçim ertelenecektir. Ve bu seçim hükümeti yeni seçim yapılana kadar ülkeyi yönetecektir. Benim şahsi kanaatim bu yöndedir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31-08- 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44