Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM KANUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SEÇİM KANUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER


AKP genel başkanı CHP genel başkanına seçimde hile yapılacak diyor. Seçimleri kaybedeceğini şimdiden kabul ediyor. Diyerek seçimlerde hile yapılmadığını ve böyle bir şeyin olmayacağını söylüyor. Eski seçim kanunu ile şimdiki seçim kanunlarını bir karşılaştıralım. Bakalım karşımıza ne çıkacak. Eskiden seçimler böyle şaibeli olmuyordu. Çünkü geçmişteki iktidarlar her türlü tedbiri almışlar. Şimdi kullanılan SEÇSİS sistemi Amerika da yapılmış bir seçim sistemi. Bu seçim sistemini beklide Gülen yaptırmış olabilir.

Yunanistan bir defa kullanmış hileye çok açık olduğu için vazgeçmiş. Almanya incelemiş hileye açık olduğu için kullanmamış. Biz 2002 seçimlerinden sora bu seçim sistemini kullanıyoruz. Eskiden adrese dayalı seçmen listeleri yapılıyordu. Seçmen listeleri askıya çıktığında baktığınızda sitedeki bütün komşularınızı görebiliyorduk. Kendi dairemizde kayıtlı birisi varsa görebiliyorduk. Parmaklara boya sürülüyordu. Seçim kurulu zarf ve seçim pusulalarına mührünü basıyordu. Her parti sandık başında temsilci bulundurabiliyordu.

İktidar bunları değiştirdi. Soy isme göre seçen listesi yapılıyor. Seçmen listesine baktığında kendiden başka kimseyi göremiyorsun. Eskiden komşularını görebiliyordun. Kendi dairende seçmen olsa dahi görmen mümkün değil. Soy isme dayalı seçmen listesi yapılmasının sebebi evlere seçmen yerleştirmek içindir. Benim başıma geldi. Akçay da ki evimde kiracı çıktı. Ev senin mi diye benden elektrik faturası istiyorlar. Ben bu evi kiraladım diyenden kontrat istemiyorlar.

Parmaktaki boy işini kaldırdılar. Sebep masraf oluyormuş. Libya ya uçaklar dolusu paralar veriliyor. Parmağa sürülen boya masraf oluyormuş. Bununda sebebi mükerrer oy kullandırmak içindir. Masraf olduğundan değil. Eski iktidarlar seçimin şaibeli olmaması için her türlü tedbiri almışlar.

Seçim kurulu mührü basılı olmayan zarflar ve seçim pusulaları geçersiz sayılıyordu. Referandumda İlk defa maç oynanırken kural değişikliği yapıldı. Sandıklar açıldı sayım işlemi başladı. Bir AKP milletvekili yüksek seçim kuruluna dilekçe verdi. Mühürsüz oylar geçerli sayılsın diye. Nereden biliyordu? Mühürsüz oy olduğunu? Demek ki plan önceden yapılmış.

Şimdi iktidar Devlet Bahçeli ile ittifak yaptıktan sonra kanun çıkardılar. Yüksek seçim kurulu zarflara ve seçim pusulalarına Mühür basmayacak. Bu sandığa dışarıdan gelen oyların rahatlıkla girmesi demektir. Tavuğun kıçından çıkan yumurtayı mühürsüz sattırmıyorlar. Millet iradesini ipotek altına almak için bu olay yapılmıştır. İttifak yapan partinin amblemine basılan mühürler ile barajı aşıdımı yanında ki partide barajı aşmış sayılacak.

Partin aldığı oy ne olursa olsun. Barajı aşmış sayılıyor. İsterse % 5 oy alsın. İttifak yapmayan bir parti % 9,9 oy alsın barajı aşamıyor. Bunun adına adalet ve demokrasi diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Yeni bir şeye daha imza attılar. Seyyar sandık getirdiler bu sandık sokaklarda dolaşacak. Bu sandığa kimler oy atacak? Seçmen listelerinin tamamı bu dolaşan ekibin elinde mi olacak? Nasıl oy kullanacaklar bu sandıkta? Eskiden bir yere sandık konuyordu. Bu sandığa o çevredekiler oy kullanıyordu.

Bizim apartman 20 daire hepimiz bir sandıkta oy kullanıyorduk. Şimdi hepimizi ayrı ayrı sandıklarda oy kullandıracaklar. Bunu ne için yapmış olabilirler? Her sandığa başka başka yerlerden seçmen getirecekler. Gel de bu şartlarda yapılacak bir seçimde hile yapılması düşünülmüyor diye bilir miyiz? Minareyi çalacak olan kılıfını da hazırlar. İktidar da kılıfı hazırlamış. Böyle olayların olduğu bir seçime şaibe karışır mı? Karışmaz mı? Kararı siz verin. Ben referandumda çevreme ve bu köşemde şöyle dedim.

Adımın Mustafa olduğuna inandığım gibi inanıyorum. Hayır, çıkacak fakat yüksek seçim kurulunda endişen var demiştim. Eksik olmasın yüksek seçim kurulu beni yalancı çıkarmadı. İddia ediyorum İktidar seçimi kaybedecek. Hile yapamadan seçimi kazanmaları mümkün değil. Ve 15 Temmuzda seçim olacak. İktidarın CHP liderine laf söylemeye hakkı yok. Herkes ayni şeyi söylüyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25- 03- 2018 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44