Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM YATIRIMINA BAKIN

SEÇİM YATIRIMINA BAKIN


AKP 2002 seçimlerinde millete vaade bulunmuştu. Seçim mitinglerinde akaryakıttaki vergiyi % 35´şe indireceğiz demişti. Seçimler yapıldı iktidar oldular. Söz verdikleri akaryakıttaki vergiyi % 35´şe indirmediler. Fakat armatörlerin gemilerinde kullandıkları mazota % 50 indirim yaptılar. 16 sene sonra şimdi çiftçinin kullanacağı mazotun yarısını biz ödeyeceğiz diyorlar. Acaba çiftçiye destek şimdimi akıllarına geldi? Bu bir seçim yatırımıdır. Bu çiftçiye yapılacak mazotun yarısını ödeme vaadi yerine gelecek mi? Bu yapılacak mazot yardımının parası mazot kullanıcılarından çıkacaktır.

Mazotla benzin arasında çok fark vardı. Mazot nerede ise benzinle ayni fiyata yaklaştı. Mazota 13 kuruş zam yapıldı. Daha yardım gerçekleşmeden yardımın parası mazot kullanıcıları tarafından ödenmeye başlandı. Şimdi sormak gerekir? 16 sene önce armatörlerin gemilerinde kullandığı mazota yaptığınız % 50 mazot indirimini. O zaman çiftçiye neden yapılmadı? O zaman yapılmış olsaydı? Çiftçi çimdi sıkıntıda olmazdı. Bunun adına 15 Temmuz da yapılacak seçime yapılan seçim yatırımı denir.

İkinci bir seçim yatırımı hayvancılığı geliştirmek için hayvancılık yapanlara 300 koyun verilecek. Merası ve ağılı olanlar verileceği söyleniyor. Soru bir ülkede koyun sıkıntısı var. Bu koyunlar nereden gelecek? Dışarıdan canlı hayvan ithali yapıldı. Gelen hayvanları yarısı hastalıklı çıktı. Canlı havya ithalatı bırakıldı. Et ithalatı başladı. İkinci soru şehirlinin merası olmadığına göre. Köylerin merası var. Köylerdeki meralar yabancılara satıldı. Köylerde mera nerede ise kalmadı. İktidarın bu durumdan haberi yok mu acaba? Ben bu konuyu ziraat odası başkanı Sami Sözat ile görüştüm. Aldığım cevap! Köylülere neden arazilerinizi satıyorsunuz diye sorduğumda. Verdikleri cevap! Benim meramın değerinden fazlasını veriyorlar. Borcum olduğu için bende sattım diyorlarmış. Bu meraların çoğu satıldı. Çok köylüde mera kalmadı.

Meralarda sorun olacak. Ayrıca saman ithal edilmesi gerekir. Görüyor musunuz? Araştırması yapılmadan merası ve ağılı olana 300 koyun verilecek denildi. Seçimlerden önce bunların gerçekleşmesi mümkün değildir. Çünkü koyun ithalatı yapılacak. Pekiyi koyun ithal etmek için para nerden bulunacak. Savunmamızda kullanmak için. Vergilere zam yapılmadı mı? Bu vergilere yaptığımız zamdan gelecek parayı savunmamız da kullanacağız denilmedi mi? Savunmaya para yok. Koyun almaya para nereden bulunacak. Ülke yine borçlanacak demektir. Erken seçim yatırımları böylelikle devam ediyor. Seçime kadar bunların gerçekleşmesi mümkün olmadığı için.  2002 senesinde millete verdikleri akaryakıttaki vergiyi % 35´şe indireceğiz vaadi nasıl gerçekleşmemiş ise bu yapılan vaatlerde unutulacaktır.

Vergisini ödemede zorlanan vergi mükelleflerine af geleceği söyleniyor. Bu vergilerini muntazam ödeyenlere haksızlık değil midir? Seçime hazırlık olarak devletin bütün imkânları iktidar tarafından kullanılıyor. Böyle bir seçim istemiyoruz. Adil, demokratik, eşit şartlarda yapılacak. Şaibe karışmamış bir seçim istiyoruz. AKP iktidarında seçimlere şaibe karışması için her şey yapıldı.

Adrese dayalı seçmen listeleri kaldırıldı. Soy isme dayalı seçmen

Listeleri yapıldı. Adrese dayalı seçmen listelerinde komşularımızı görebiliyorduk. Kendi evimizde yabancı birisi var mı? Onu görebiliyorduk. Soy isme dayalı seçmen listelerinde kendi evimizde yabancı var mı onu bile göremiyoruz. Soy isme dayalı seçmen listelerinde. Bir eve yabancı birisinin yerleştirilmesi için geçilmiştir. Parmağa sürülen boya kaldırıldı. Neden kaldırıldı? Boyanın maliyeti varmış. 

Amaç mükerrer oy kullanımının önünü açmak içindir. Bundan önce ki iktidarlar. Adil, demokratik ve şaibe olmaması için. Her şeyi kanunlara uygun olarak yapmışlardır. Fakat iktidar boyayı masraf oluyor diye kaldırdığını söylediler. Lüzumsuz yapılan bir sürü işler var. Onlar yapılıyor. Masraf olmuyor. Adil, sağlıklı yapılacak seçim içim masraftan kaçılıyor. Amaç bellidir. Mükerrer oy kullanmasının önünü açmaktır.

Seçimi hangi kurum yapıyor? Yüksek seçim kurulu değil mi? Şimdiye kadar seçim malzemelerini seçim kurulu hazırladığı için. Seçim pusulalarının üzerine ve zarfların üzerine seçim kurulunun mührü basılıyordu. Bu ne için basılıyordu? Dışarıdan sandığa seçim pusulasının girmesini önlemek içindir. Şimdi seçim kurulunun mührü vurulmayacak. Seçim kurulunun bastırdığı seçim pusularının dışındaki, seçim pusularının da sandığa girmesinin önü açılmıştır.

Zaten şaibe üzerine şaibe oluyor. Şimdi şaibe olması gayet doğaldır. Bunu önlemenin tek yolu vardır. Seçim kurulunun bastırdığı seçim pusulalarının sayısı noter önünde belirlenmelidir. Sandıklar açıldıktan sonra sayımı yapılmalıdır. Fazla çıkan seçim pusulası ne kadar ise o kadar seçim pusulası iptal edilmelidir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-03-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44