Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM ANALİZİ

SEÇİM ANALİZİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bir seçimi geride bıraktık. Seçmen açısından ve partiler açısından konuşulacak çok mevzu var. AKP’ye inanmış bir toplum var. AKP yanlışta yapsa doğruda yapsa AKP’ye oy vermeyi kendilerine ilke edinmişler. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun doğruluğuna, yanlışlığına mahkeme karar verecektir. Bu mahkemenin karar verebilmesi için adı geçenlerin mahkemeye verilmesi gerekir. İşte burada AKP’nin devreye girmemesi gerekirdi. Gidin mahkemede aklanın gelin demesi uygun olanıdır. Fakat operasyonları yapanları görevden almak yanlıştır. Adı geçenlerin fezlekeleri meclise gönderildi. Soruşturma komisyonu kuruldu. Bir türlü bu komisyon çalışmaya başlayamadı. Bunu hiçbir AKP’li yanlıştır diyemiyor. Hatta olaylara karışanları mahzun gösterebilmek için. AKP’li bir vekil “bireylerin günah işleme özgürlüğü vardır” diyor. AKP’nin seçmeni işte böyle inanarak partisinin davasına sahip çıkıyor. Seçimlerde sandığa gitmeyi bir görev addediyor. Ayrıca parti lideri otoriter bir yönetim uyguluyor. Lirderin söylediğinin aksini yapan bir kişiye rastlamak mümkün değildir.

Gelelim CHP ve MHP’ye. Partilerinde otoriter bir yönetim yok. Adayı beğenmedik biz kendimiz aday çıkaracağız diyenler oldu. Biz bu adaya oy vermeyiz diyenler oldu. Yalova ilinde 30 Marta yapılan seçimde CHP cüzi bir farkla seçimi kazandı. AKP’nin itirazı üzerine seçim 1 Haziranda yenilendi. Bu sefer farkı daha fazlalaştırarak seçimi CHP kazandı. Şimdi Yalova’yı Tayyip aldı. Şeytan bunun neresinde. CHP ve MHP yöneticileri davalarına sahip çıkmadı. Seçmen zaten dayaya sahip çıkmadı.

Tayyip 19 milyon oy aldı. Ekmeleddin bey 14 milyon oy aldı. Bu rakamları aldığım yerde seçime katılmayanların 17 milyon olduğu gözüküyor. Bu durumda Ekmeleddin beyin oy oranından daha fazla seçime katılmayanların oy oranı var. Katılım yüksek olsaydı Tayyip Bey kesinlikle birinci turda seçilemezdi. Bu seçime katılmayanlar vebale ortak olmuşlardır. Çünkü bu seçim ülkenin geleceğini ilgilendiren bir seçim idi. Bunlar vatandaşlık görevini yerine getirmedikleri gibi ülkenin geleceğinde tehlikeye atmışlardır. Bunların duyarsız davranmaları ülkenin geleceğini etkileyecektir. Davalarına AKP seçmeni kadar sahip çıkmamışlarıdır. Bunlar kendi kişisel menfaatlerini ön plana çıkarmışlardır.

Cumhuriyetin tehlikede olması, Atatürk’ün itibarsızlaştırılması, laikliğin kaldırılması, Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması, Türk ırkının yok edilmeye çalışılması, ülkenin tek adam yönetimine getirilmesi, bütün yetkinin tek kişide toplanması umurlarında bile değildir. Yolsuzluğun meşrulaştırılmasını dahi göremeyen duyarsız bir toplum olmuşlardır. Yapanın yaptığının yanına kar kalmasına çanak tutmuşlardır. Bulardan hiç birisi bundan böyle cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm, laikim, milliyetçiyim Türküm demesin. Bunlar lafla olmuyor. İcraatla oluyor! Bu icraatta sandığa giderek hem vatandaşlık görevini yapmakla, hem de söylemlere sahip çıkmakla mümkündür.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek. Suya sabuna dokunmamak insana konuşma hakkı da vermez. Saldım çayıra Mevla’m kayıra demek kişisel sorunları ve ülke sorunlarını çözmez. Benimde bu çorbada tuzum olsun demek çok mu zordu? Düz seçmenler bunları yaptı da. Partililer davalarına neden sahip çıkmadı? Dava kişisel dava değildir. Dava vatan davasıdır. Dava millet davasıdır. Dava demokrasi davasıdır. Dava rejim davasıdır. Siz oy kullanmayanlar! Bu davalara sahip çıkmayacaksınız da hangi davaya sahip çıkacaksınız?

CHP ve MHP’nin bazı illerde teşkilatlarının olmadığı gerçeği var. Ekmeleddin beyin bazı yerlerde aldığı oy % 2- 2,5 gibidir. Bu illerin kazaları ile birlikte tam teşkilatı olmuş olsa. Bu oran oralarda böyle olmaz. Böyle 5-6 tane il var. Buraların açığı zor kapanır. AKP bir ilde % 7 ay alsa başka bir ilde % 60 oy alıyor durumu dengeliyor.  Karadeniz sahilinde Ekmeleddin beyin kazandığı hiçbir il yok. Orta Anadolu keza doğu buralarda hiç yok.  Ekmeleddinin oy aldığı yerler Edirne’den Hatay’a kadar olan iller. İçeride Eskişehir, Manisa, aydın ve denizli var.

Bu sandığa gitmeyenlerin içersinde AKP seçmeni yok denecek kadar azdır. Diğerlerinin hepsi diğer parti seçmenleridir. Çünkü birlikte miting düzenleyerek seçmene heyecan aşısı yapamadılar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   12 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

                                                                           

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44