Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM ÇOK STRESLİ GECECEK

SEÇİM ÇOK STRESLİ GECECEK


Seçim çok stresli geçecek gibi gözüküyor. Stresli geçecek olmasının birçok sebebi var. AKP’nin işe aldığı kişiler AKP kaybederse bizi işten çıkarırlar endişesi ile tedirgin olacaklar. Türk vatandaşlığına alınanların durumu ne olacak. Bu konuda kurallara uyulacak mı? Seçim kurulu başlı başına bir muamma AKP seçim kaybetme kaygısı ile her türlü olumlu ve olumsuz olaylara başvuracaktır.

Üç milyon Suriyelinin Türk vatandaşlığına alındığı biliniyor. Afganlardan da epey Türk vatandaşlığına geçirilenlerin olduğu iddia ediliyor. Türkiye’den mülk alarak Türk vatandaşlığına geçirilmiş olanlar var. Bunların her biri sorun olacaktır. Eskiden Türk vatandaşlığına geçmek için. Bir milyon dolar önenerek Türk vatandaşı olabiliyorlardı. Bunu 250 bin dolara düşürdüler.

Bu rakama düştükten sonra 7.312 kişi Türk vatandaşlığına geçirildi. Eskiden Türkiye’den bir mülk alanın satışının gerçekleşmesi için. Türkiye’nin de dışarıda bir mülk alması şartı vardı. Buna karşılıklılık deniyordu bunu kaldırdılar. Çok kısa sürede 128 bin küsur kişi Türkiye’den mülk aldı. Aldığı mülkün değeri 250 bin doları geçenler otomatik olarak Türk vatandaşlığına geçirildi.

Ev alıyorlar düşük fiyattan. Tapuda 250 bin dolara aldık diyorlar. Böylelikle Türk vatandaşlığına geçiyorlar. Türk vatandaşlığa geçmenin 250 bin dolara düşürülmesi seçim düşünülerek yapıldığı kanaatindeyim. AKP böyle fırsatları hiç kaçırmaz. Mutlaka kendilerine seçmen olarak kaydedilmişlerdir. Son zamanlarda İran, Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelerden Türk vatandaşlığına geçmek için müracaat edenler olmuştur.

Şu yazdığım olaylardan dolayı Türk vatandaşlığına geçenlerin ancak %1’ri AKP seçmeni olmamıştır. Geri kalan %99’zu AKP seçmeni yapılmıştır. İşte önümüzde yapılacak olan seçime AKP yani cumhur ittifakı böyle hazırlanıyor. Avrupa da yaşayan Türkler AKP’den memnun gibi gözüküyorlar. Seçimde bunları uçaklarla buraya taşırlar. Seçmen listeleri eskiden adrese dayalı yapılıyordu.  Ben kendimden örnek vereceğim. Seçmen listeleri askıya çıktığında Muhtarlığa gidip listeden adresimi kontrol ediyordum. Yabancı seçmen olmadığını da görüyordum. Ayrıca apartman komşularımı da görüyordum. Seçmen listeleri soy isme göre yapılmaya başlandı.

Kendi evimde ve apartmanımızda yabancı seçmen olup olmadığını göre bilme şansımız yok oldu. Buda AKP’nin bir oyunu olmuştur. Akçadaki evimde seçimlerde yabancı birisinin olduğunu gördüm. Muhtaragittim. Muhtar bu işe artık nüfus daireleri bakıyor dedi. Nüfus dairesine gittim.  Adresi söyledim. Senden başka birisi yok dedi. Elimdeki listeyi uzattım bu ne o zaman dedim. Geçmiş senelere bakayım dedi.

Baktı sen evini kiraya vermişsin dedi. Ben kiraya vermedim dedim. Burada öyle gözüküyor dedi. Madem öyle neden kira kontratı sormadınız demim. Ben belge alırken benden evin bana ait olduğunu gösteren belge istiyorsunuz dedim. Kiraya tuttum dediği için istemedik. Müracaat edilen yer boşsa işlem yapılır dedi. Ben ne evimde kiracı olarak oturanı gördüm. Ne de kiracı gözüken beni gördü. Sildirmek için çok uğraştım. İki senede zorbela sildirebildim. O zaman ben bunu sosyal medyada paylaştım. Yazlığı olanlar incelemişler çok kişinin evinde benimki gibi kiracı çıkmış.

AKP oy getirebilecek her şeyi yapıyor. Onun için yapılacak olan seçimle de daha değişik olaylar olma ihtimali muhtemeldir. Seçim listeleri mutlaka adrese göre yapılmalıdır. Muhalefet partileri bunu mutlaka gündeme getirmelidir. Yoksa AKP planladığı her şeyi uygular. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE   25 – 12 – 2021 Mustafa KOÇAL         

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23