Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM DÖNEMİ GERGİN GEÇECEK

SEÇİM DÖNEMİ GERGİN GEÇECEK


Türküm doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Cumhurbaşkanlığı seçimi gergin geçecek. Daha ilk günden Erdoğan yine seçim stratejisini gerginlik üzerine kurdu. Sene 2014 ne işimiz var?  Bizim 1930 seçimleri ile? Bu günden bahsedelim. Samsun 1930 seçimlerinde Atatürk’e muhalefet etmiş de. Erdoğan da onun için Samsun’dan seçim propagandasına başlamış. Yani Samsuna siz Atatürk’e muhalefet ettiniz. Şimdi yine muhalefet yapın diyor. Her zamanın kendisine göre şartları vardır. Bu günün şartları ülkeyi karanlığa doğru sürükleyecek bir zaman olmuştur.  

CHP ve MHP’yi eleştirmeyi bırakıp da, birleştirici olacağınızı söylemekten imtina edeceksiniz. Ondan sonrada 76 milyonu kucaklayacağınızı söyleyeceksiniz. Bunun inandırıcı bir yanı yoktur. 12 senedir yaptıklarınız. Yapacağınızın teminatıdır. O makama oturduğunuzda ordunun başkomutanı olacaksınız. Cemaatle birlik olup orduya kumpası birlikte kurmadınız mı? Ordunun generalleri birer ikişer tutuklanırken ülke bağırsaklarını temizliyor diyen. Ne CHP idi? Nede MHP idi? AKP değil miydi? İşte yaptıklarınızdan birisi, yapacaklarınızda bu yaptıklarınızın bir teminatıdır. Manevi değerlerimizi unutturmaya çalışan AKP değil miydi? İşte yapacaklarınızın teminatlarından biriside budur.

Artık cumhurbaşkanı adayı olarak AKP’yi bir kenara bırakıp, ülkenin cumhurbaşkanı ve ordunun başkomutanı olarak hareket tarzınızı belirlemeniz gerekir. O makama kavga ile dövüşle gelinmeyecektir. O makam bağırıp çağırma makamı değildir. Seçim propagandasına kavga ile başlamak. Gelecekte de ayni tavırların sergileneceğinin bir göstergesidir. Ülke şimdiye kadar iktidar ile muhalefetin kavgasından bıktı. Hiç değilse en önemli makam olan cumhurbaşkanlığı makamına çıkabilmek için ortamın gerilmemesine ihtimam gösterilmelidir. Bu makama gelirken kavga eskiyi kötüleme bir kenara bırakılmalıdır.

12 senedir bölüne bölüne, parçalana parçalana, ayrıştırıla ayrıştırıla ne bölünecek, ne parçalanacak, nede ayrıştırılacak tarafımız kalmadı. Ne olur birde birleştirici olmaktan bahsedilsin. Birleştirici olacak olan var. Ekmeleddin İslamoğlu ayrıştırıcı olmayacağım. Birleştirici ve herkesi kucaklayıcı olacağım diyor. Böyle söylemleri duymak insanın içersine su serpiyor. Çünkü senelerdir böyle söylemleri duymaya hasret kalmıştık. Çünkü kavgadan, sataşmaktan, aşağılanmaktan bıkıp usanmıştık.

Türk olmaktan guru duyuyorum sözünü duymak dahi bizim için gurur duyulacak bir hale gelmişti. Çünkü Türk milleti olarak aşağılanmak ağrımıza gidiyordu. Şu sözü tarih boyunca hiç kimse söylememiştir. Tarihte en büyük düşmanımız olan yunanlılar bile söylememiştir. Amma AKP’den duyduk. “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk” dediler. Bu Türkleri aşağılamak değildir de nedir? Türkler bu AKP’ye ne yaptı? Türkler değil miydi? Bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran? Özgür bağımsın bir cumhuriyeti kurup da bu millete emanet eden. Bu gün bu makamlara Türkler sayesinde gelmediniz mi? Bazı İngiliz kemaller gibi düşünüp de İngilizlerin sömürgesi mi olmalıydık?

Türkler Müslümanlığa kötülük etti. Türkleri onun için sevmiyoruz da diyemezsiniz.   Çünkü Türkler kadar Müslümanlığa hizmet eden bir ırk yoktur. Kura-n Arap ırkına inmiştir. Fakat Türkler kadar Müslümanlığa hizmet etmemişlerdir. Peygamber efendimiz (S.A.V.) ben Arab’ım. Fakat onlar benden değil demiştir. Bu gün Türklükle Müslümanlık iç içedir. Öyle bir kaynaşma olmuştur ki. Kura-n Arap ırkına inmiş olmasına rağmen. Araplar Müslümanlıkla anılmazlar. Türk denince akla Müslümanlık gelir. Müslümanlık denince akla Türkler gelir. İşte Türklerin Müslümanlıkla kaynaşması ve hizmet etmesi de tarihe mal olmuştur. Böyle bir ırka karşı düşmanlığınız nedir anlamak mümkün değil?

Böyle sorunları halledecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Böyle sorunları gündeme getirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız yok. Tayyip Erdoğan belki cumhurbaşkanı olabilir. Amma kesinlikle milletin cumhurbaşkanı olmaz. Kafasında 1980 senesinden beri şeriata dayalı bir devlet kurmak vardır. Bu düşünce kafasında olduğu müddetçe bizden olanlar. Bizden olmayanlar ayrımcılığından vazgeçmesi beklenemez. Şayet öyle bir değişim beklenmiş olsaydı. Propagandaya sakin kimseye sataşmadan başlardı. Tam tersini yaptı. Ortamın gerilmesi için ne gerekiyorsa o yapılıyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  06 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44