Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM YATIRIMLAR BAŞLADI

SEÇİM YATIRIMLAR BAŞLADI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Seçim yatırımları başladı. Güvenlik yasasının içersine ek madde ilave edilerek. Hâkim ve savcılara HSYK seçimlerinden önce vaat edilen 1.155 TL zam olarak verildi.  Yargıtay’daki daire sayısı 38’den 46 ya çıkarılacak yeni atamalar yapılacak. Yargıtay üyesi seçile bilmek için 20 yıl kıdem şartı. 17 yıla düşürüldü. Adli ve idari yargı ve savcılarına 14 Şubat 2005 tarihinden 1 Eylül 2013 tarihine kadar verilen uyarma, aylıktan kesme, kınama ve kademe ilerlemesini durdurma cezaları affedilecek.  Disiplin cezasının verilmesini gerektiren fiillerden dolayı, ilgililer hakkında inceleme, soruşturma, kovuşturma yapılmayacak. Devam eden işlemler de kaldırılacak. Adalet bakanlığına 4 bin hâkim kadrosu ihdas edilecek. Cezaların tarihine dikkatinizi çekmek istiyorum. 14 Şubat 2005 tarihi ile 1 Eylül 2013 tarihleri arsındaki cezalar affedilecek. Neden? 1 Eylül 2014 değil?  Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan dolayı ceza alanlar cezalarını çekecek. Bizi cezalandırmaya çalışanları bizde böyle cezalandırırız demek değil midir? Adaletli davranmayı görüyor musunuz? Yukarıda dökümünü verdiğim olaylar. Seçim yatırımıdır.  Sayısını bilmiyorum amma 100 binin üzerinde atanma bekleyen öğretmenler var. Bu öğretmenlere de seçim yatırımı yapsalardı. Başbakan 15 bin öğretmen atanacağını söyledi. Öğretmen açığı varken neden atamaları yapılmıyor? Sözleşmeli öğretmen alacaklarına atama bekleyenleri atayamazlar mı? Öğretmenleri oy için kullanıyorlar. Sözleşmeli öğretmenler bu gaye için alınıyor. 15 bin atanamayan öğretmenlere de seçin yatırımı vurdu. Hattı zatında bu seçim yatırımı değil. Öğretmenlere sus payıdır.

Başbakan her gittiği yerde toplu açılışlar yapıyor. Bu açılışları yapılan yerlerin hepsini başbakanlık döneminde Tayyip Erdoğan açmıştı. Tayyip Erdoğan Balıkesir de daha önce 100 kusur tesisin açılışını yaptı. Bu kadar kısa zamanda Balıkesir de 114 dev eser yapıldı ise Balıkesir uçmuş demektir. AKP 114 dev eserin açılışını yapacakta bu eserlerin listesini basına vermeyecek? Buna imkân var mı?  Bunun adına seçim yatırımı derler. Vatandaş olarak sorgulama yapma yeteneğimiz yok. Bu 114 dev eser nerededir? Neler yapılmıştır diye kendi kendimizi dahi sorgulayamıyoruz. Vatandaş olarak bilmek hakkımızdır. Çünkü bu eserler vatandaşların vergileri ile yapılıyor. Vatandaşa 214 dev eser açılışı yapıldı diye broşür dağıtılıyor.  O dev eserlerin listesi dağıtılsa vatandaşta eserler hakkında bilgi sahibi olur.

Yargı ile ilgili çıkan kanun tamamen seçim yatırımı ile ilgilidir.  İktidar yargı ile sorununu çözmüştür. Atanamayan öğretmenlerin ağzına da bir parmak bal sürü verdi. Diğer atanamayan öğretmenler içinde seçime kısa bir zaman kala bir hamle daha yaparlar.

Paralı askerlik için karar verdiler. Daha 20 gün önce cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “paralı askerlik meselesini birileri kaşıyıp duruyor. Böyle bir şey yok” demişti. Acaba bu yarayı kaşıyanlar garibanlar mıydı? Yoksa iktidara yakın olan zenginler miydi?  Garibanların paralı askerliği gündeme getirttirecek güçleri hem manen hem de madden yetmez. Ayni şeyleri başbakan Ahmet Davutoğlu da söyledi. “ Parası olan askerliği paralı yapacak. Parası olmayanda askerlik yapacak”. Diyerek paralı askerliğe sıcak bakmadığını dile getirmişti. İşte gariban çocuklarını hiç düşünmeden paralık askerliği gündeme getiriverdiler. Acaba gece bunlara vahimi geldi? Yoksa hatırlı ve yandaş olan bazı kişiler mi devreye girdi? Bu paralık askerlik sayesinde şu kadar oy alırız hesapları mı yapıldı? İktidarın menfaatine olan bir şey olmasaydı bu paralı askerlik gündeme gelmezdi.  Bu devir öyle bir devir oldu ki. Paran varsa beyler gibi yaşarsın. Hem de seni koruyan gariban çocukları sayesinde. Paran yoksa ağzınla kuş tutsan bu iktidarın umurunda olmazsın. Bu paralı askerlik olayı fakirleri daha da fakirleştirir. Askerlerin moralini bozar. Zengin çocukları haydi bara, saza, pavyona eğlence merkezlerine sizi koruyacaklar var. Merak etmeyin! Gönlünüzce vur patlasın çal oynasın eğlenin.  Gariban çocukları haydi askere! Zengin çocukları eğlenecek sakın ha onların eğlencelerini sekteye uğratamamak için. Görevinizi çok iyi yapın. Dışarıda kar var! Dondurucu soğuk var! Diye sakın ha 3-5 nöbetini ihmal etmeyin. Senin fakirlik kaderin! Fakirliğin fıtratında paralı askerlik yapanları korumak vardır. Fakirliğin fıtratında zenginin çocuğu sıcak yatağında yatarken senin kalleş PKK’lıların kurşunu ile şehit olmanda vardır. Bu paralı askerlik insani bir olay değildir. Hiç değilse 3 ay eğitim görmeleri gerekir. Eskiden paralı askerlik yapanlar 3 ay askeri eğitime tabi tutuluyorlardı. Teskereyi öyle alıyorlardı. Şimdi bastır 18.000 TL’yi teskere cebinde. Teskere almak demek askerlik görevini yapmış demektir. Bunlara bu görevi yaptılar diye teskere vermek sahtekârlık olmaz mı? Köylünün elinde süt veren iki ineği varsa. Geçimini bu iki inekten sağlıyor ise. Çocuğunu şu karışık durumda askere göndermemek için. Bu iki ineği satarsa daha da fakir duruma düşmez mi? İktidar bundan böyle paraya sıkıştığında paralı askerliğe sarılacaktır. Şehit aileleri fakirliğin gözü kör olsun bir çocuğuma bile paralı askerlik yaptıramadım. Akranları paralı askerlik yaptılar şimdi aileleri ile birlikteler. Benim oğlum şehit oldu diye hayıflanacaklardır.  Seçim yatırımları ülkeyi nerelere götürüyor. Doğudan oy alabilmek için. Öcalan ile devamlı görüşmeler yapılıyor.  Seçim döneminin sakin geçmesi için. Devamlı Öcalan’ın kapısı çalınıyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06- 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44