Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİMDEN ÖNCE OLMAZ

SEÇİMDEN ÖNCE OLMAZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar ile terör örgütü anlaşmış. Mutabakat sağladıkları konular seçimlerden önce uygulanacakmış. Bunun seçimden önce uygulanması mümkün değildir. Ancak Bülent Arınç’ın açıkladığı gibi bir uygulamayı yapabilirler. Geçtiğimiz günlerde HDP milletvekili Sırrı Önder “mutabakat sağladığımız konularda özerklik ve Öcalan için afta var” diye beyanat verdi. Arkasından iktidar adına Yalçın Akdoğan “ gündemimizde özerklik ve Öcalan’a af yok” dedi. İki tarafın böyle yaptıkları açıklamaların hepsinde, HDP’lilerin söyledikleri doğru çıktı. Bu mutabakata varılan maddeleri gündemden düşürmek için operasyon yapıldı.  Şimdi iktidar seçimden önce barış süreci ile ilgili önemli adımlar atılacak diyorlar. Bunun seçimden önce olması mümkün değildir. Seçim sonuna bırakmak için gayret gösteriliyordu. Karşı taraf ise seçimlerden önce bu konu halledilsin diye direttiler. 5-6 günde olsa bu olayı gündemden uzaklaştırıldı. İktidar ile görüştüler. Bu arda doğudan kötü haberler gelmeye başladı. Çatışmalar oldu. En önemli olanı ve iktidarı sıkıntıya sokan açıklama yapıldı. Örgüt “valiler dâhil! Askeri, polisi tutuklayıp yargılayacağız” beyanı geldi. İktidar bu olaylar karşısında aciz duruma düştü. Plan hazırladılar! Görüşmelerde seçimlerden önce bu konunun görüşüleceğini söylediler. Bülent Arınç “Mayıs ayında olabilir” dedi. Haziran ayının ilk haftasında seçim var. Mayıs ayının son günlerinde bu işi açıkladılar. Seçim tantanasında gargaraya gelir. Millet ne olup bittiğinden haberdar olmadan seçimi bitirecekler. Örgüt istediğini alacak. AKP de bu olaydan dolayı oy kaybına uğramayacak. Hesap bu kadar basite indirgeniyor. Millet seçim derdinde iken iş bitirilecek.

Ocak, Şubat, Mart, Nisan değil de neden Mayıs ayı? Mayıs ayı haricindeki aylarda bu olayı yaparlarsa seçimde çok oy kaybederler. Mayıs ayının son günlerinde görüşüp olayı hallederler. Basına yayın yasağı konur. Millet ne olduğunu anlamadan olay gerçekleşir. Bu milletiuyanmadan seçim yapılır. Seçim mitinglerinde böyle bir şey yok. Nasıl çamur atacakların bilmiyorlar. Her seçimde yaptıklarını yapıyorlar diye de muhalefete yüklenirler. Seçmen gerçeği öğrenmeden iş biter. Ondan sonrada dönüşü olmaz. Ey millet bizi tuzağa düşürecekler. Yapılacak olan seçim ülkemiz için çok çok önemlidir. Olmak ya da olamamak arsında olacak bir seçimdir. Aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Şimdiden geçim sıkıntısı başladı. Bilhassa memura ve emekliye verdikleri zam daha milletin cebine girmeden alındı. Yeni yıl ile birlikte vergiler, cezalar, harçlara zam yapılıyor.  Lüks eşyalara vergi geliyor. Telefon lüks kabul ediliyor. Telefonlara vergi konuyor. Bu çağda telefonun lüks olduğunu kabul eden başka bir ülke olamaz. Uygulamaya başlandı. Makul şüpheden tutuklamalar olacaktır. Seçimlerde iktidarı eleştirenler makul şüpheli olabilirler. Hayatın her anı sıkıntılı olacağı gibi daha büyük sıkıntılar gelebilecektir.

Yeni anayasa yapılacak bu anayasayı meclisten çıkaracak çoğunluğu bulmaya çalışacaklar. Bu olmaz ise HDP ile birlikte olup yeni anayasayı referanduma götüreceklerdir. Mutabakat sağlanan maddelerin görüşülmesini seçim öncesine çekmelerinin bir nedeni de yeni anayasanın çıkarılmasıdır. Böylelikle HDP ile ittifak yapmış olacaklar. Hem anayasa için. Hem de HDP’nin isteklerinin yerine getirilmesi açısında bir ittifak sağlanmış olunacaktır. Bakın seçim barajının aşağı çekilmesi veya kaldırılması için anayasa mahkemesi karar verecek. İktidar ne diyor? Demokrasiden bahsederler anayasa barajı düşürür veya kaldırırsa anayasa mahkemesini yok kabul ederiz diyorlar. Hani bu ülkede ileri demokrasi vardı. Demokratik ülkeler de bir iktidar anayasa mahkemesinin kararını yok kabul edebilir mi? Anayasa mahkemesini kaldırırız deniyor.

İşte 2015 seçimi bunun için önem arz etmekte dedir. Sonradan keşke dememek için daha şimdiden herkes tarafını belirlemelidir.  Ülkenin aydınlığa çıkması için herkes taşın altına elini sokmalıdır. Son pişmanlık para etmez. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20 – 12- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44