Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİMDE SON VİRAJA GELDİK

SEÇİMDE SON VİRAJA GELDİK


 

Uzun bir seçim döneminde son viraja geldik. Bu uzun seçim maratonunda siyasiler konuştu biz dinledik. Şimdi söz sırası millette dedir. Yarın sabah sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Oy namustur oyunuzu para ile pulla ve bazı tavizlerle satmayalım. Başkasının iradesi altında kalarak oyunuzun vebalin de kalmayalım. Kendi hür iradenizle ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini düşünerek kullanalım. Son pişmanlık hiçbir zaman para etmez. Bu seçimde ki oy çok önem araz etmekte dedir. Çünkü bireylerin menfaatleri ve ülke menfaatleri oylanacaktır. Ülke karanlık bir tünele doğru hızla gidiyor. Ülkeyi karanlık tünele girmekten kurtaracak olan sizlerin oylarıdır. Ya gaza basıp ülkenin karanlık tünele daha hızlı girmesini sağlayacaksınız. Ya da frene basıp, ülkeyi karanlık tünele girmekten kurtaracaksınız. Karanlıktan kurtarmak hem bireysel menfaatlere hem de ülke menfaatine olacaktır.

AKP yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla ile mücadele edeceğini vaat ederek geldi. Yolsuzlukla mücadele etmeyi bırakın yolsuzluğa kendi bakanları bulaştı. Deniz feneri gibi Almanları 100 yılın en önemli yolsuzluğu diye yargıladıklarını cezaya çarptırdı. Esas failleri Türkiye de diyerek isimlerini dahi bildirdi. Onlar dahi aklandılar. Kendi bakanlarının yüce divana gönderilmesini kendi milletvekillerinin oyları ile ret ettirdi. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyenler yolsuzluk batağına saplandı. 17- 25 Aralık operasyonları bunu en büyük göstergesidir.

Yoksulluk o kadar arttı ki. İktidara geldiklerindeki yoksul sayısı rekorları alt üst etti. Vatandaş borç batağına saplandı. Zaten amaç vatandaşı fakirleştirip kendilerine biat ettirmekti.  Bunu da başardılar. Bu gün emekli, memur, işçi, esnaf, köylü borç batağına saplanmıştır. AKP iktidar olduğunda vatandaşın bankalara olan borcu 5 milyar civarında iken bu borç 250 milyarı aşmış durumdadır. Bununla birlikte devletin borcu iktidar olduklarında 220 milyar dolar idi. Şimdi devletin iç ve dış borcu 850 milyar dolara ulaşmıştır. Öyle bir duruma gelindi ki devleti ve vatandaşı borçlu bir ülke durumuna geldik.

Kim ne derse desin ülkenin ekonomisi iyi durumda değildir. Bunu iktidar mensupları bilmeden itiraf ediyorlar. CHP emekliye senede iki dini bayramda  birer maaş ikramiye vereceğim dediğinde. Para yok! Kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. Ülkenin ekonomisi iyi ise para ve kaynak var demektir. Demek oluyor ki ülkenin ekonomisi iyi değil. Seçimde cumhurbaşkanı ve başbakan su gibi para harcadı. İkisi birden örtülü ödeneği kullandılar. Şayet AKP iktidar olursa bu seçimde harcadıkları paraları vatandaşın sırtına yükleyeceklerdir. Ülkenin borcu ödenirlikten uzaklaşmakta dadır. Borcun ödene bilmesi için ihracatın olması gerekir. İhracatın olabilmesi için üretimin artması gerekir. Üretim her geçen gün aşağıya doğru gidiyor. Her sene 50 milyar dolar cari açık veriliyor. Bu ülkenin her sene 50 milyar dolar borçlanması demektir. Bucun ödenmesi için tarımdan destek gelmesi gerekir. Tarımda kendi kendine yetebilen 7 ülkeden birisi olan Türkiye şimdi. Nerede ise bütün tarım ürünlerini ithal eden ülke durumuna gelmiştir. Hayvancılık da aynidir. Saman dâhil olmak üzere canlı hayvan ve hayvan ürünleri ithal eder duruma gelinmiştir. Tarım alanında ülke nerede ise dibe vurmuş duruma gelmiştir. Böyle bir ülkenin ekonomisini tozpembe göstererek nereye kadar gidilebilinir.

Dış siyasetimiz iflas etmiştir. Ülkenin dışarıda itibarı sıfıra inmiştir. Ülke dış ülkeler tarafından her konuda eleştirilir durumdadır. Dış siyasetimizin iflas etmesi neticesinde kendi vatandaşına bakamayan Türkiye Suriyelilere 5,5 milyar TL harcamıştır. Bu yalnız ülkemize Suriye?den gelen mültecilere harcanandır. Birde özgür Suriye ordusuna ve diğer guruplara harcanan paranın ne kadar olduğu bilinmiyor. Libya?ya uçaklarla giden paranın hesabını bilen yok. Dış ülkelere oluk gibi para akıtan iktidar kendi vatandaşını sadakaya muhtaç etmiştir. Ülkede 17 milyon kişinin açlık sınırında olduğu iddia ediliyor.  İktidar kendi vatandaşına son derece cimrilik gösteriyor.  Dış ülkelerin vatandaşlarına çok bonkördür davranıyor. Bu işler desinler ile olmaz. Türkiye şuraya bu kadar para yardımı yaptı desinler demekle olmaz. Önce can sonra canan diye bir söylem vardır. İktidar önce canan sonra can diyor. Bunu bu ülke nereye kadar taşıyabilecek.

Yarın sandığa giderek neye oy vereceğiz. Türklüğümüzü korumak, cumhuriyete sahip çıkmak, Atatürk?e sahip çıkmak, laikliğe sahip çıkmak, başkanlık sistemine evet veya hayrı demek için oy kullanacağız. Ayrıca muhalefet partilerine çete denmesi bu partilerin sempatizanlarının da çete olduğudur. Çete isen oyunu ona göre vereceksin. Çete değilim diyorsan çete olmadığını göstereceksin. Oyunu ona göre kullanacaksın.  Açıkçası ülkenin geleceği ve çocuklarımızın geleceği için oy kullanacağız. Ülkenin geleceğinden endişe duyuyorsan endişenin giderecek olanlara oyunu vereceksin. Yarın yapılacak seçimin sükûnet içersinde geçmesini ve ülkemiz için hayırlara vesile olasını diliyorum. Sandığa mutlaka gidiniz oyunuzu kullanınız ve oyunuzu kullanırken kendi iradeniz dışındaki olaylara itibar etmeyiniz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Türklüğü ile guru duyanlar!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06- 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44