Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİMİN TADI KAÇTI

SEÇİMİN TADI KAÇTI


Daha önce yapılan seçimlerde kabul görmeyen itirazlar şimdi kabul görüyor. İstanbul da nerede ise sandıkların hepsi yeniden sayılıyor. Geçersiz oyların sayılmasını yüksek seçim kurulu nasıl kabul etti anlamak mümkün değil. Geçtiğimiz seçilerde geçersiz oyların sayılmasını kabul etmemişti. Şimdi kabul etti. Çünkü iktidar ümidini geçersiz oylara bağladı.

Burada düşündürücü olan olay geçersiz sayılan oyların nasıl geçerli duruma geçirildiğidir. Bir oy pusulasını geçersiz olması için. Bazı kuralları var. Hiç mühür vurulmamış oy geçersizdir. Bunu geçerli oya çeviremezsiniz. Ancak mühür basarsanız geçerli olur.  Birden fazla mühür basılmışsa bu oy geçersizdir. Bunu geçerli yapabilmek için. Basılan mühürleri silmeniz ve tek mühre indirmeniz gerekir. Halk arasında tak, tak diye tabir edilen seçim pusulaları.

Seçim pusulasına işaret konmuş ise veya isim yazılmışsa geçersizdir. Bunu nasıl geçerli duruma getireceksiniz? Çünkü seçim kanununda bunun yeri yok. Parti isminin yazıldığı dikdörtgenin dışına mühür taşmış ise ne tarafa basıldığı belli değilse bu oyda geçersizdir. Bunun su götürür tarafı var. Hangi tarafta ağırlık varsa o tarafa verebilirsiniz. Bu seçimde geçersiz oylar bilinçli olarak kullanılmıştır. Ya boş atıldı. Ya da tak, tak yapıldı.

Çünkü partileri protesto etmek için bu geçersiz oylar kullanılmıştır. Dört partinin seçmeni iki partiye oy vermeye mecbur edildiği için. Bu yol tercih edilmiştir. Bu kadar geçersiz sayılan oyun içerisinde geçerli sayıla bilecek oy sayısı % 1´ri geçmez. Geçen seçimlerde uygulanan seçim kanunu her nedense bu seçimde uygulanmadı. Geçen seçimde itiraz eden muhalefet olduğu için kanun uygulandı. Şimdi itiraz eden iktidar olduğu için kanun uygulanmıyor. İktidar mensupları hilenin olmadığı seçiler yapılıyor. Kim itiraz ediyorsa kaybedendir diyenler.

Şimdi kendileri aynisini yapıyorlar. Geçen seçimlerde muhalefet itiraz etiğinde Tayyip Erdoğan ?atı alan Üsküdar´ı geçti? dememiş miydi?  Şimdi İmamoğlu atı alan Üsküdar´ı geçti dese adaletin tecelli etmesini istemiyor. Diye bin bir laf söylenir. İktidar şimdi Ankara´nın oylarının tamamının tekrar sayılmasını talep ediyor. Cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırımın ekranda yüz ifadesine hiç dikkat ettiniz mi? Hiç tebessüm dahi etmiyor. Sanki yenilgiyi kabullenmiş gibi gözüküyor. Ümitsiz bitkin bir hali var. Sanki pişman olmuş gibi duruyor.

İktidarın İstanbul için yaptığı planlar suya düştü gibi gözüküyor. Şimdi sarıldıkları bir olay var güç bizde çalıştırmayız diyorlar. Encümenden planları ve ihaleleri nasıl geçireceksiniz deniyor? Bu söylem İstanbul´a ihanet etmektir. Yapılacak hizmetlerin encümende engelleneceği açıkça söyleniyor. Hani siz vatan için millet için çalışıyordunuz? Seçilen belediye başkanları dahi ayni şeyi söylüyor. Bize oy vermeyen mahalle bizden beton yol isteyecek? Olmaz öyle şey oralara hizmet gitmeyecek diye biliyorlar. Belediye için çıkacak kanunlarında çıkarılmayacağı ifade ediliyor.

Milletin bu söylemleri iyi değerlendirmesi gerekir. Binali bey ?insanların sinirini bozmayın? diyor. İmamoğlu bunca eleştiriye karşı yine güler yüzlü bir şekilde basının karşısına çıkıyor. Kendisinde emin bir şekilde konuşuyor. Neşesinden bir şey kaybetmemiş. Çünkü kazandığından emin gözüküyor. Bir hafta geçti. Daha bir netice alınamadı. 13 Nisan da bu sürecin sonlanacağını seçim kurulu başkanı açıkladı. Şayet bu tarihte sonlanırsa dahi tarihe en uzun neticelenen seçim sonucu olacaktır.

İktidar her şeyde tarih yazdığı gibi seçimlerde de tarih yazacak. İstanbul´u kaybetmemek için her şeyin mubah sayılacağı bir dönemden geçiyoruz. Şöyle olur böyle olur diye fikir dahi yürütmenin zor olduğu bir dönem yaşıyoruz. Allah ülkemiz için hayırlı olanını versin demekten başka bir çaremiz kalmadı. Ankara da yanılmıyorsam 180.000 bin fark var. İktidar Ankara´nın bütün sandıklarının yeniden sayılmasını talep ediyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-04-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44