Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM NETİCELERİ HAYIRLI OLSUN

SEÇİM NETİCELERİ HAYIRLI OLSUN


Bu seçim sonuçlarına göre. Artık meclisten istediği kanunları çıkaramayacak. Mecliste istediği gibi at oynatamayacak. Şimdi mecliste akladıkları bakanların dosyaları tekrar açıldığında ne yapacaklar. Yine tahminlerden fazla oy aldılar. Suriyelilerin oyları var. Bazı evlere yerleştirilen oylar var. Balıkesir de bir iddia ortaya atıldı. Bir kadın sahte oy kullanırken yakalandı dediler. Bir köyde AKP?liler muhtarla birlikte bütün evleri tek tek gezmişler. Hane halkına hediyeler vermişler. Köylülere AKP?ye oy vermelerini istemişler. Bu bize ulaşan bir bilgi bunun gibi kaç köy var Allah bilir. Kendileri söylüyor! Oy namustur diye. Gelin görün ki bunu kendileri suiistimal ediyorlar.

AKP devletin bütün imkânlarını kullanarak seçim propagandası yaptı. Cumhurbaşkanı başbakan gibi her gün miting yaptı. Amacı başkanlık sistemini getirmektir. Parlamenter sistem bekleme odasına alındı, demişlerdi. 400 milletvekili ile başladılar. Zaman ilerledikçe 330 dediler. Fakat bu rakamı da bulamadılar. 255 milletvekili çıkarabildiler. Bütün istedikleri suya düştü. Şimdi gözler koalisyon kurulmasına çevrildi. AKP kendisinden o kadar emindi ki.  Cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu yana geçen zamana reklam arsı dahi deme gafletine bile düştüler. Mitingler AKP?yi yanıltı. Valiler, kaymakamlar cumhurbaşkanının mitingine adam taşıtıyorlardır. Şimdi bunun neticesinin terse döndüğü görüldü.

AKP HDP ile koalisyon kurabilir mi? AKP bun ister fakat HDP buna yanaşmayabilir. Çünkü HDP son zamanlarda cumhurbaşkanının milliyetçi oyları alabilmek için barış sürecini baltaladığına inanmaya başlamıştı. Şayet Öcalan HDP? ye, AKP ile koalisyon kurun derse o zaman belki olabilir. Diyarbakır mitinginde meydana gelen elim olaydan sonra. Selahattin Demirtaş ?Cumhurbaşkanı özür dilesin dediğinde? ?Cumhurbaşkanı Kürt kürdü öldürdü bana ne demesini? içlerine sindirebilirler mi?

Başbakanın balkon konuşması iktidarı bırakmayacaklarını gösteriyor. Koalisyon mu kuracaklar yoksa azınlık hükümetimi kuracaklar? Cumhurbaşkanı hükümeti kurması için AKP genel başkanına görevi verecektir. Teamüller gereği bu böyledir. Davutoğlu hükümeti kurmak için. Güvenoyu alabileceği milletvekili sayısını bulmak için. Muhalefet ile görüşmeler yapıp destek isteyecektir. Şayet güvenoyu alacağı sayıyı bulamaz ise bakanlar kurulunu oluşturmadan Görevi geri iade edebilir. Cumhurbaşkanı CHP genel başkanına hükümeti kurma görevi verir. Burada CHP, MHP ve HDP müşterek koalisyon kurmaları gündeme gelir. Fakat iki partinin tabanı da bunu istemez. Şayet HDP dışarıda destek verirse olabilir. Koalisyon olduğunda koalisyon ortağı partilerin bakanlıkları paylaşması olur. HDP ben bakanlık istemiyorum. Amma dışarıdan destek vereceğim. Hükümet programınıza şunları korsunuz desteklerim diyebilir. O zaman Kılıçtaroğlu önderliğinde hükümet kurulur. Şayet bu olmaz ise ülkeyi seçime götürecek bir milli mutabakat hükümeti kurulabilinir.

AKP MHP koalisyonunu belki tavan kabul edebilir. Fakat MHP tabanının bunu kabul edeceğini zannetmiyorum.  Ben Oktay Vurallın kendisinde duymadım amma duyanlar konuşuyordu. Oktay Vurallın koalisyon sinyali verdiğinden bahsettiler. AKP ne zaman sıkıntıya düşse Bahçeli imdada yetişmiştir. Onun içi tavan bu koalisyonu düşünebilir. Fakat MHP tabanı bunu kabullenir mi? İşte işin burası tereddütlü gözüküyor. Hiç birisi olmazsa Cumhurbaşkanı ülkeyi kısa sürede seçime götürecek bir hükümet kurdurur. Artık bekleyip göreceğiz. Fakat davutoğlunun balkon konuşmasına bakılırsa iktidarı bırakacağa benzemiyor. Askeri anayasadan bu ülke kurtulmalıdır diyor. Sanki yeni iktidar olmuşlar gibi. Şimdiye kadar neden bu anayasayı değiştirmediler?  Burada ince bir mesaj var. Anayasayı değiştirmek için. HDP ile koalisyon kurmak durumunda kaldık demektir. Bu mesaj! Nelerin olacağını kestirmek zor gözüküyor. Fakat bir gerçek varsa. AKP?nin bütün hayallerinin suya düştüğüdür. Ne Türklüğü yok edebilecekler. Ne cumhuriyeti kaldırabilecekler. Nede başkanlık sistemini getirebilecekler. Bir gerçek daha var. Bu seçim bir yerde cumhurbaşkanının güven oylamasına dönüşmüştü. Bakalım cumhurbaşkanı nasıl bir tavır sergileyecektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!                          08- 06- 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44