Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇMEN NEYE OY VERDİĞİNİ BİLMELİDİR

SEÇMEN NEYE OY VERDİĞİNİ BİLMELİDİR


Seçimlerde seçmen neye oy verdiğini bilmelidir. Kendi menfaatlerinden ziyade, ülke ve çocuklarının geleceği ile ilgili menfaatlere oy vermelidir. Ülke menfaatine bir bakalım. Bugün ülkenin durumu yürekler acısı. Her gün 3-4 şehit veriyoruz. Son aylarda verdiğimiz şehit sayısı geçmiş dönemlerde bir senede verilen şehit sayısını bir ayda veriyoruz. Burada bir yanlışlık olmalı. Yalnız bir ilçede verdiğimiz şehit sayısı geçtiğimiz senelerde. Bir sene içersinde verdiğimiz şehit sayısını geçti. Şu durumda yapılan mücadelede ilçede oturulacak ev kalmamış. Bize acımayana biz hiç acımamalıyız. Neden siviller oradan boşaltılıp da PKK´lıların bulunduğu yerler havadan bombalanmıyor? Öylede olsa böylede olsa nasıl olsa buraları devlet imar edecek. Söylediğim yol yapılmış olsaydı. O ilçeler bu kadar harabeye de dönmezdi. Bu kadarda şehit vermezdik. Şimdi burada seçmen elini vicdanına koyarak bir düşünmelidir. Ülke neden bu duruma geldi?

Barış süreci diye diretenlerin ülkeyi bu duruma getirmediğini söyleye bilir misiniz? Zaten bunu iktidar kendiside itiraf etmedi mi? Bu karayollarına kablo düzenekli bombalar nasıl döşendi? Bildiğim kadarı ile her bölgenin karayolları sorumluları var. Yol kontrol ekipleri var. Bunlar hiç mi görmedi? Bu yollara bunlar bir günde döşenmedi. Çukur açacaksın, bir tona yakın bombayı getireceksin yerleştireceksin, kablo düzeneğini döşeyeceksin. Çukuru kapatıp birde afsal dökeceksin.  Bu işlemin bir günde bitmesi mümkün değildir. En az üç dört gün alır. Bu kadar zaman içerisinde karayolları kontrol ekipleri hiç mi buralara uğramadı? İstihbarat ekipleri nerede idiler?  MİT´in ekipleri var mı? Jandarmanın istihbarat ekibi var mı? Emniyetin istihbarat şubeleri var mı? Bunların hepsimi uyudu?  Bu PKK 7 Hazirandan önce neden eylem yapmadı da? 7 Hazirandan sonra eylem başlattı? Şimdi burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bakanlardan birisi ? biz cumhurbaşkanı seçeceğimize, başkan seçseydik. Bugün bu olaylar olmazdı? demedi mi? Bu ne demektir?

Başkanlık sistemi için yapılmış bir olaydır değil midir? Artık seçmen neye oy verdiğini ve vereceğini iyi düşünmelidir. AKP kadar seçimlerde erzak, odun, kömür, giyecek, beyaz eşya, dağıtan hiçbir iktidar olmamıştır. Bunları kendi ceplerinden dağıtmıyorlar. Vatandaşın verdiği vergilerden dağıtıyorlar. Diğer iktidarlar fakirlere yardım yapıyordu. Fakat peygamber efendimizin buyurduğu gibi dağıtıyorlardı. ?Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek? diye buyurmuşlardır. Şimdi bu iktidar birisine kömür verdiğinde nerede ise davul zurna ile götürecek. Valiye dahi demediler mi? Arabaya bineceksin kömürü teslim edeceksin diye.  Örtülü ödenekten bu kadar para harcayan bir iktidar olmadı. Ayrıca eskiden yalnız başbakan örtülü ödenekten para harcıyordu. Şimdi hem cumhurbaşkanı hem de başbakan örtülü ödenekten harcama yapıyor. Bir ülke her sene 50 milyar dolar borç yapar mı? Devletin parasın ile sözde fakirlere yardım ediyorlar. Yardım edilen kişilerin nerede ise tamamı AKP ye üye olanlardır. Ülkenin borcu ödenebilecek bir borç olmaktan çıkıyor. Ülkenin borçlanması demek vatandaşın borçlanması demektir. Her sene borç yapan bir ülkenin sonu iyi olmaz. Bir gün gelir alacaklarına karşılık toprak isterler. Çünkü borç borçla ödemeye başlanmıştır. Borcun ödenmesi için ihracat yapılması gerekir. Fakat ülkede üretim diğer senelere göre düşmüştür. Kendi ihtiyacını karşılayamayan bir ülke durumuna geldi. Tarımda kendi kendini idare edebilen 5 ülkeden biri idik. Şimdi bütün tarım ürünlerini dışarıdan alıyoruz. Canlı hayvan ithal ediyoruz. Hayvan ürünleri ithal ediyoruz. En basiti saman ithal ediyoruz gerisini siz düşünün ne hale geldiğimizi.

Komşularımızla düşman olduk. Yanlış dış politikalar yüzünden çevremizde dostumuz kalmadı. Dışarıda itibarı olan bir ülke durumundan itibarı kalmayan bir ülke durumuna geldik. AKP´liler Marmara ray yaptık, Hava limanı yapıyoruz, üçüncü asma köprü yapıyoruz diye övünüyorlar. Bunlar yapı işlet sistemine göre yapılıyor. 29 sene çalıştıracaklar ondan sonra devredecekler. Zaten 29 sene sonra bu tesisler tesis olmaktan çıkar. O beğenmedikleri geçmiş iktidarlar döneminde yapılan tesislerin hepsini para vererek yapmışlar veya yaptırmışlardır. Şimdi yaptıkları gibi yapılmış olsaydı. O tesisleri satmaları mümkün olmazdı. Bunlar hep ülke menfaatini ilgilendiren meselelerdir. PETKİM, Telekom, tekel tütün işleme fabrikaları, sigara fabrikaları gibi birçok tesisleri para ile yapmışlardır. Şimdi bunların hepsi yabancı ülkelere satılmıştır. Yap işlet sistemine göre yapılsaydı. Bunların satılması mümkün olmazdı. Güney sınırımızdaki mayınlı arazinin mayınlarda temizlenmesi gündeme geldiğinde mayınların temizlenmesi İsrail´e veriliyordu. İsrail mayınları temizleyecekti 29 sene kullanacaktı. Ondan sonra devredecekti. Meclis kabul etmedi. Çocuklarımızın geleceği için oy kullanmalıdır dedim. Bu gibi olaylardan temizlenmiş borçsuz, kendi ürettikleri ile kendini idare edebilen bir ülke teslim etmek için çocuklarımızın geleceğini düşünmek durumundayız.

Emine Erdoğan ?90 yıllık enkazı kaldırdık. Şimdi kavşağına geldik? diyor. Bu kavşak sizce nedir? Ve ne anlam gelmekte dedir?  Kavşak bir yolun bir yerde. İkiye üçe ayrıldığı yerdir. Anlamı cumhuriyet ile kavşağa geldik. Artık cumhuriyetle yolları ayıracağız demektir. Hedefledikleri 2023 senesinde cumhuriyetin kaldırılacağını geçtiğimiz senelerde açıkça söylediler. Seçmenin bu olayları bilerek oy kullanması gerekiyor. Hele birde başkanlık sistemine geçilirse işimiz iyice zorlaşacaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05- 03- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44