Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇMEN LİSTELERİNE DİKKAT

SEÇMEN LİSTELERİNE DİKKAT


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Seçmen listeleri askıdan yeni inmiş olmasına rağmen Bilecik den listelerle ilgili itirazlar gelmeye başladı. Bilecik merkeze bağlı 7-8 köyde seçmen listelerinde fazlalığın olduğu tespit edilmiş. Bir ihbar üzerine jandarma bu köylerde adrese dayalı inceleme yapmış. 54 seçmeni olan köyde 104 seçmen listeye yazılmış. Yine 86 seçmeni olan köyde listeye 136 seçmen yazılmış. Jandarma bu köylerdeki seçmen durumunu inceledikten sonra yüksek seçim kuruluna rapor ederek bildirmiş.

Soy isme dayalı seçmen listelerine geçildikten sonra AKP’nin oyları % 10 artış gösterdi. İkinci bir olay parmağa sürülen boyanın kaldırılmasında bu artışa etken olmuştur. Burada muhalefete çok iş düşüyor. Seçimlerin demokratik olarak yapılabilmesi için bilhassa bu parmağa sürülen boya işinin mutlaka tekrar kullanılmasını sağlamalıdırlar. Oy oranlarına bakıldığında her iki kişiden birisi AKP’ye oy vermiş gözüküyor. Fakat bir toplulukta siyaset konuşulduğunda o toplulukta AKP’ye oy verdim diyen çıkmıyor. Bunu anlamakta insan zorlanıyor. O zaman ilk akla gelen kullanılan SEÇSİS sistemine dışarıdan müdahale edildiğidir. Çünkü bu SEÇSİS sistemini Amerika’da bir şirketin yaptığı biliniyor. Amerika dahi bu sistemi kullanmıyor olması insanı düşündürüyor. Almanya bu sistemi incelemiş. İnceleme sonucunda bu sistem ile kolaylıkla seçimlerde hile yapılabileceği kanısına varmışlar. Ve bu SEÇSİS sistemini kullanmaktan vazgeçmiş. Yunanistan bir seçim kullanmış oda bu sistemi kullanmaktan vazgeçmiş. Biz üç genel seçim, iki mahalli seçim, iki referandum olmak üzere 7 seçimi bu sistemle geçirdik. Şimdi 8. Seçimi de bu sistemle yapacağız. Bu SEÇSİS sitemini değiştirmemiz gerekli hale gelmiştir.

Seçmen listelerinin soy isme göre değil. Adrese dayalı olarak yapılan seçmen listesi sistemine dönülmelidir. Bu sistemde listeye baktığınızda bütün apartman komşularınızı görüyorsunuz. Soy isme dayalı seçmen listesine baktığınızda yalnız ailenizin isimlerini görüyorsunuz. Oturduğunuz dairenize başka bir seçmenin yerleştirip yerleştirilmediğini görme imkânınız olmuyor.

Yukarıda bahsettiğim Bilecik olayı birisinin ihbarı üzerine ortaya çıkmış. Dikkatimi çeken bir olay her köye 50 seçmen ilave edilmiş. Seçmeni az olduğu için 50 seçmen konulmuş. Seçmeni daha fazla olan yerlerde daha fazla seçmen listeye konmuş olabilir. Geçtiğimiz seçimleri hatırlayın seçmen sayısı orantısız bir artış göstermişti. Bu orantısız seçmen artışı bu olaylara dayalı olabilir.  Ülkenin doğum olayı ile orantılı artış olur. Doğum oranı kadar seçmen artışının olması da mümkün değildir. Birde ölen seçmenleri dikkate almamız gerekir. Onun için bir seçim ile ikinci seçim arasında astronomik bir seçmen sayısının artması mümkün değildir. Amma bizim ülkemizde bir düşer ondan sonrada astronomik bir artış gösterir.

Bu seçimlerin demokratik bir şekilde yapılabilmesi için. Parmağa sürülen boyanın acilen tekrar konulması. Biliyorsunuz bu parmağa sürülen boya bütçeye yük getiriyor diye kaldırıldı. Suriyelilere ve diğer ülkelere biraz az yardım yapılarak bu bütçeye getirilen mali yük önlenebilinir. Ülke için demokratik bir seçimin yapılması daha önemlidir. Ayrıca sandık başkanları sandık sonucu tutanağının bir nüshasını sandık heyetinde görevli parti temsilcilerine vermelidir. Bu sandık sonucu tutanağı sandık başkanı tarafından mühürlenmeli ve imzalanmalıdır. İtirazlarda en geçerli tutanak bu parti temsilcilerine verilen tutanak olacaktır. Mecliste gurubu olan partiler derhal faaliyete geçip bu parmağa sürülen boya işini mutlaka tekrar konulmasını sağlamalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

29- 01 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44