Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞEFFAF DÖNEM GELİYOR

ŞEFFAF DÖNEM GELİYOR


Gözünüz aydın Türkiye! Yeni Türkiye de şeffaf dönem geliyor. Şeffaf paketten şeffaflıktan başka vergiler de çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu “herkes mal bildiriminde bulunacak. Yolsuzluğu ihbar edenler ödüllendirilecek”. Semtlere göre şerefiye vergisi getiriliyor. Semtinize metro mu geldi? Evinizin değeri artış gösterdiği kabul ediliyor. Vergisi de artırılıyor. Şeffaflığın getirdiği yeni bir ihbarcılık geliyor. Yolsuzluğu ihbar edenler ödüllendirilecek. Memur ise 6 ay izin verecek. Hala ülke olarak geçmiş olaylardan ders almıyoruz. İsimsiz, imzasız ihbar mektupları ile yüzlerce generali, ordu mensubu subay ve astsubayı, dekanları, gazetecileri, suçsuz kişileri yargılayıp. Cezaya çarptırmadı mı?  Şimdi yolsuzluğu ihbar edenleri ödüllendirecekler. Maliye bakanı Mehmet Şimşek “yeni vergi reformu ile vergiyi tabana yayacağız” diyor. Milletin ödediği dolaylı vergiler her halde az geldi. Tabana yaymak değil adil vergi sistemi getirilmelidir.

İktidar et derdinde koyun can derdinde. Vatandaş geçim sıkıntısı içersinde iken. Yeni vergilerin getirilmesi vatandaşı bezdirecektir. Zaten bezmiş durumdalar.  Daha da bezdirecekler. Dünyada bizden başka dolaylı vergi ödeyen bir ülke yoktur. Telefonu örnek vereyim. Aylık ödenti diye bir para alınıyor. Bu paranın geri dönüşü söz konusu değil. Bu paranın ne için alındığını açıklayamıyorlar. Yani sorma ver parası. Bu paradan KDV alınıyor. Özel iletişim vergisi (ÖİV) alınıyor. Ayrıca ne kadar konuştu iseniz. Konuşma parasının tutarı ne ise. O konuşma tutarına KDV ve ÖİV ödeniyor. Böyle bir şey olamaz. Bu mahkemeye taşındı. Tabi mahkemede vatandaşı savunacak kimse yok. Fakat telefon şirketini savunanlar olduğu için. Mahkeme sorma ver parasının alınmasını gerekli gördü. İktidar bu paranın haksız alındığını biliyor. Fakat KDV ve ÖİV aldığı için sesini çıkarmıyor.

2015 senesi için memur ve emekliye sadaka gibi bir zam yapıldı. Yeni yıl ile birlikte iktidarın yaptığı zamlar yürürlüğe girdi. Zaten yapılan zamlar ellerine geçmeden zamlarla elinden alındı. Memur ve emekli bankaya borçlu durumdadır.  Geçtiğimiz günlerde maliye bakanı petrolün düşmesi pompaya yansıyamıyor. Vergilerden dolayı diyor. Bunu düzenleyen kendileri değilmiş gibi konuşuyorlar.

Bankalara vatandaşın durumunu bir sorsunlar. Kredi kartı borcu, ihtiyaç kredisi borcu nerelere gelmiş bir baksınlar. Ne adaletli zam yapılıyor. Nede adaletli vergi alınıyor. Siftah yapmadan dükkân kapatan esnaflar var. Alacağını alamıyorlar, borcunu ödeyemiyorlar. Köylünün traktörü icra tarafından bağlanmış. Bağı, bahçesi, tarlası, bankalardan aldığı kredilere karşılık ipotekli durumdadır. Daha bu vatandaşa ne kadar yükleneceksiniz.

Şimdi şeffaflıkla yapmak istediğiniz nedir? Onu açıklılıkla söyleyin. Şimdiye kadar şeffaflığı neden getirmediniz de? Şimdi bu şeffaflığı getirme ihtiyacı duydunuz?  Olanlar oldu! Yapacak bir şeyimiz kalmadı. Hiç değilse bundan sonra şeffaf olalım düşüncesine kapılmış olmayasınız?

 17 Aralık olaylarının üzerinin kapatılması şeffaflıkla bağdaşıyor mu? Hangi konularda şeffaf olunacak? Örneğin terör örgütü ile yapılan gizli görüşmeler şeffaf olarak milletle paylaşılacak mı?  Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  16 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44