Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞEHİTLER TEPESİ

ŞEHİTLER TEPESİ


Son günlerin en çok konuşulan olayı şehitler tepesi. Birisi şehitler tepesi boş kalmayacak diyor. Biriside bizim zamanımızda şehitler tepesi boş kalacak diyor. Şehitler tepesi boş kalmayacak demek.  Şehitler gelecek, şehit vermeye devam edilecek demek değil midir?

Şehitlik Allah katında yüksek bir makamdır. Bu makama kimin gideceğini ancak Allah bilir. Bizim şehitlerimizin hepsi hayatının baharında olan gençlerimizdir. Siz hiç genç yaşta bir kardeşinizi veya oğlunuzu hayatının baharında kaybettiniz mi? Böyle bir acı yaşadınız mı? Eşekten düşenin halinden anacak eşekten düşen anlar.

Genç yaşta evladını kaybedenlerin halinden ancak o acıyı bilenler bilir. Şehitler gelecek o şehitler tepesi boş kalmayacak demek. Şehit geleceğini ima etek değil midir? Şehit ailelerinin çektiği acıyı bileniniz var mı? O evde şehidin çok sevdiği yemek pişmez. Piştiği zamanda sofradakilerin içi burkulur. Lokmalar boğazlarında düğümlenir. O gariban şehit ailelerinin çektiklerini bir Allah bilir. Birde kendileri bilirler. Bir şehit ailesinin oğlunun tabutuna sarılıp. “Oğlum beni af et. Paralı askerlik yaptırmak için para bulamadım” diye feryat ettiğini duymadınız mı?

Bu feryat çocuklarına paralı askerlik yaptıranlara idi. Çocuklarına askerlik yapamaz raporu alanlara idi. Sosyal medyada çocuklarına askerlik yapamaz raporu alanların listesi yayınlandı. Askeri hastaneler kapatıldıktan sonra 160 bin kişinin bu raporu aldığı yayınlandı. Şehitler tepesi hep garibanların çocukları ile mi dolacak? Şehitler tepesi dolacak diye. Bu gariban aileler ömür boyu acımı çekecek? İnsanın ölmesi değil. İnsanın yaşatılması önemlidir.

Bu söylemden şehit ailelerinin de rahatsız olduğuna inanıyorum. Sorsunlar bakalım bir şehit ailesine.  Şehitler tepesi boş kalamayacak deniyor. Siz ne diyorsunuz diye. Nasıl bir cevap alacaklar. Şehitler tepesi boş kalmayacak diyenler. Önce kendi çocuklarını göndersinler. Veya yakılarının çocuklarını göndersinler. Gariban çocukları zaten hazır asker. Çanakkale savaşları örnek veriliyor. Atatürk askerlere “ben size ölmeyi emrediyorum” dedi diyorlar.

Çanakkale vatan toprağı idi.  Vatan toprağı için vatanını seven herkes ölümü dahi düşünmez. Zaten o Çanakkale de şehit olan atalarımız. Esir yaşmaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diye savaşmışlardır. Mekanları cennet olsun. Bu günlerde en çok duyduğumuz kelime şehit kelimesidir. İçimizi yakan şehit haberlerini artık duymak istemiyoruz. Şu şehitler ölmez vatan bölünmez sloganını da değiştirelim. Bunu gidin birde şehit ailelerine sorun bakalım ne diyecekler. 

Babası şehit olan bir çocuk benim babam ölmedi diyecek mi? Bence en mantıklısı vatan bölünmez şehitler unutulmaz denilmesidir. Gencecik kınalı kuzularımız şehit olmasında? Şehitler tepesi boş kalacakmış varsın boş kalsın. Analarağlamasın, çocuklar yetim kalmasın, bacılarımız dul kalmasında varsın şehitler tepesi boş kalsın. Millet olarak içimiz kan ağlıyor. Moskova mutabakatına göre barışın sağlanacağının sinyalleri belirdi. Çünkü Kremlin sarayında ki toplantı. Bunu gösteriyor.

Çünkü Cumhurbaşkanı Esat’la görüşüldü mü? Diye sorduğunda görüşüldü cevabı verildi. Esat’ın orda olmasına gerek yok ki? Esat adına bütün kararları zaten Putin veriyor. Karadeniz gazetesinde kibir habere göre Esat barışa hazır gibi gözüküyor. Allah verede bu söylenenler de doğruluk payı vardır.  Moskova mutabakatı ülkemiz için hayırlara vesile olur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-03- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9087,68%0,08
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,25% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55