Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞEKER FABRİKALARI

ŞEKER FABRİKALARI


Şeker fabrikalarının satışını vatandaş neden istemiyor? Çünkü şeker pancarı petrol kadar değerli bir üründür. İktidar şimdiye kadar birçok tesis sattı. Hiç birisimde tepki gösterilmedi. O satılan tesislerde birçoğumuz ne üretildiğini dahi bilmeyenlerimiz vardı. Ancak o tesis de çalışanlar tepki gösterdi. Örnek Balıkesir SEKA satıldı. Tepki gösterenler orada çalışanlar ve Balıkesir halkı olmuştur. Başka illerden tepki gösteren çok az olmuştur.

Onlarda milli varlıklarımızın satılmasını istemeyenlerdi. Fakat şeker fabrikalarının satışına iktidar ve iktidarın ittifakı olanlardan başka herkes karşı çıkıyor. Türkiye´nin aşağı yukarı her yerinden tepkiler var. Çünkü doğal şeker üretimi yapılıyor. Şeker pancarı üreticileri bu pancar sayesinde geçimini sağlıyorlar. Pancar taşıyıcıları işlerini kaybedecek.

Havyacılık yapanlar ucuz hayvan yemininden olacaklar. Nişasta bazlı şekerin kilo aldırıcı özelliği olduğunu biliyorlar. Doğal şeker üretimi ancak şeker pancarından elde ediliyor. 7 den 70´şe herkes şeker kullanıyor. Şeker kullanmadığımız gün yoktur. Şeker kullanmayan kişide yoktur. Yediğimiz her türlü tatlıda şeker kullanılıyor.  Nişasta bazı şekerin zararını bildikleri için. Şeker pancarından doğal olarak üretilen şekeri benimsedikleri için. Şeker üretilen fabrikaların satışını istemeyen milyonların sesine iktidar kulak vermelidir.

Ben bu şeker fabrikalarının satışından iktidarın geri adım atacağını tahmin etmiyorum. Çünkü planlarını programlarını bu şeker fabrikalarından gelecek paraya bağlamışlardır. Çünkü artık eskisi gibi dışarıdan borç bulamıyorlar. Bu şeker fabrikalarının satışını kafalarına koymuşlar. Eninde sonunda bu şeker fabrikalarını satarlar. Bir ihtimal var. Geri adım attık derler. Seçimlerde oy kaybetmemek için. Geri adım atmış gibi görünürler.

Seçilmeden sonra ilk işleri bu şeker fabrikalarını satmak olur. Yani milleti kandırırlar. İktidar milli varlıklarımızın satılmasını büyük bir hevesle yerine getiriyor. İlk özeleştirme başladığı zaman şöyle bir şey söylemişlerdi. ? Biz mallarımızı pazarlıyoruz. Parayı veren düdüğü çalar? demişlerdi.  Şimdi köy arazileri birilerine satılıyor. Kimlerin aldığı belli değil. Yabancı şirketlerin aldığı iddia ediliyor. Ses çıkaran var mı?

Yukarıda şeker pancarı petrol kadar değerli bir ürün demiştim. Şeker pancarında bunların olduğunu biliyor muydunuz? Ben şahsen bilmiyordu. Araştırdım bende şaşırdım. Şeker pancarı da buluna vitaminler. A, C, E, K, B1, B2, B6, P vitaminleri var. Şeker pancarında bulunan minareler. Protein, karbonhidrat, diyet lifleri, yağ, kalsiyum, bakır, demir, manganez bunların hepsi şeker pancarında bulunuyor. Böyle bir ürünü iktidar bitirmeye çalışıyor.

Dahası var. Şeker pancarından etanol denen bir madde elde edilmektedir. Bu etanol araba motorlarında kullanılan bir maddedir. Hem benzin yerine kullanılır. Hem de benzine karıştırılarak kullanılır. İleride benzin yerine kullanılabileceği söyleniyor. Şimdi birazda faydaların bakalım.

İştahsızlık sonucu meydana gelebilecek zayıflamayı önler.

İdrar sökücü özelliği bulunmaktadır. Kabızlık sorununun giderir.

Kolan kanserine yakalanma riskini önlemektedir.

En önemli özelliği doğal şeker üretiminde kullanılır olmasıdır.

Hipertansiyon hastaları için faydalıdır. Tansiyonu düşürür.

Kolesterolü düşürmede yardımcıdır. Böbreklerin sağlıklı çalışmasına faydalıdır.

Suyunun içilmesi kanser hastalarına iyi gelmektedir. Daha birçok faydası vardır. Böyle bir ürün şeker fabrikalarının satılması ile yok edilecektir. Ben bu şeker fabrikalarını yerli birilerine satılacağını tahmin etmiyorum. Yerli birileri alsa dahi sonunda o alan kişi tarafında yabancılara satılacaktır. Nisan ayının üçünde ilk şeker fabrikasının satış ihalesi var. Bekleyip göreceğiz, kimlerin ihaleye gireceğini tabi açıklarlarsa. Satmayı kafalarına koymuşlar. Hiç değilse fabrikaları çalıştıracak birilerine satsalar. Şimdiye kadar hiçbir satışta böyle bir madde koymadılar bildiğim kadarı ile. Amaç cumhuriyet döneminde yapılanların satılmasıdır. Milli varlıklarımız heba oluyor. Birde yerli ve milliyiz derler. Yerli ve milli olanlar milli varlıklara sahip çıkar. Gelecek nesillere milli varlık bırakmayı kendilerine asli bir görev sayarlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere. Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-03- 2018 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44