Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SELAM HEP AYNİ YERDEN GÖNDERİLİYOR

SELAM HEP AYNİ YERDEN GÖNDERİLİYOR


Selam her nedense hep Diyarbakır’dan gönderiliyor. Selam Allahın selamıdır. Anlamı da ben sizin dostunuzum benden size zarar gelmezdir. Diyarbakır’dan verilen mesajlara bir bakalım. AKP’nin birinci döneminde idi. Bir âlimler gurubu çıktı ortaya. Biz “hükümetler terör örgütü arasında arabuluculuk yapacağız” dediler. Bu arabuluculuğa soyunan âlimler gurubu. 1915 ermeni soykırımı için özür dilemeye hazırız imza kampanyasını başlatan guruptu. Bu gurup Diyarbakır’a gitti. Orada kimlerle görüştülerse Ankara’ya döndüklerinde Tayyip Erdoğan ile görüştüler. Bu görüşmenin ardından Tayyip Erdoğan bitmemiş TOKİ evlerinin anahtar teslimi için Diyarbakır’a gitti. Burada halka hitap ederken, “Kürt sorunu benim sorunum. Bu sorunu ben halledeceğim. Devlet hata yapmıştır” dedi. Hâlbuki bir sene önce Norveç gezisinde önüne 4-5 genç çıktı. Biz “Kürdistan konsey üyesiyiz. Kürtlerin sorunu ne olacak” diyorlar. Kürt sorunu diye bir sorun yok, diye cevap vermişti. Bunu söyleyen Tayyip Erdoğan Diyarbakır da Kürt sorununu kendisin halledeceğini ve devletin hata yaptığını söylüyor. O zaman bu Kürt halkına verilmiş bir mesajdı. Bu bir yerde nabza göre şerbet vermektir.

Aradan seneler geçti. 2 sene önce yine Diyarbakır da yapılan bir toplantıda. Şivan perver, İbrahim Tatlıses ve Barzani’nin de hazır bulunduğu bu toplantıda. Tayyip Erdoğan halka hitap ederken, “kuzey Kürdistan’daki kardeşlerimize selam gönderiyorum” demişti. Gelelim bugüne. Başbakan Ahmet Davutoğlu yine Diyarbakır da. “Sizlerle rahat konuşmak için Kürtçe öğreniyorum” diyor.  Konuşmasında Kobani’ye selam gönderiyorum. Oradaki her kardeşimi alnından öpüyorum diyerek nabza göre şerbet veriyor. Bu konuşmalar hem nabza göre şerbet vermektir. Hem de bölgesellik yapmaktır. Başbakan Kürtçe öğreniyormuş. Doğudaki mitinglerde Kürtçemi konuşacak acaba? Olur, mu olur. Hani tek dil diyorlardı? Orada ben Kürtçe öğreniyorum demek. Anayasada ülkenin resmi dili Türkçedir ibaresini hiçe saymaktır. Bir dili öğreniyorsan kendine öğreniyorsun. Bu dili ülke için öğrenmiyorsun. Bir bölgede konuşulan bir dil varsa. Devlet adamı olan bir kişi ben sizin dilinizi öğreniyorum derse. Siz resmi dilin Türkçe olduğuna bakmayın. Ben bile sizi dilinizi öğreniyorum demektir.

Kobani’ye selam gönderiyorum. Oradaki her kardeşimi alnından öpüyorum.  Kobani nerede? Suriye de! Kobani de kimler var? Suriyeli Kürtler, IŞİD, PYD ve PKK var. Başbakan kime selam gönderdi? Kobaniye selam gönderiyorum diyor. Sonra oradaki her kardeşimi alnında öpüyorum.  Türkiye’den kobaniye giden kimler var? PYD ile birlikte IŞİD’a karşı savaşmak için giden PKK’lılar var. Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye’den Kobaniye savaşmak için giden PKK’lıları alınlarından öpmüş oluyor mu?

Bu söylemler neden hep Diyarbakır da söyleniyor? Bölgesel ayrımcılık yapılıyor. Ve nabza göre şerbet veriliyor. Bu konuşmaların hiç birisini batıda söylemiyorlar. Hâlbuki iktidarların görevi ayrımcılık yapmak değildir. Birleştirici olmaktır. Ayni zamanda birde ırkçılık yapılıyor.  Hala barış sürecinden bahsediliyor. Doğuda kamu düzeni diye bir şey kalmamasına olmasına rağmen. Burada kamu düzenini nasıl sağlanacağı vatandaşa anlatmıyorlar. Çünkü doğudaki vatandaşlar bu kamu düzeninin bozulmasında rahatsız oldukların bilmelerine rağmen. Bunlardan bahsetmiyorlar. Terör örgütünün hoşuna gidecek konulardan bahsediyorlar. Neden bahsediliyor? Kürt sorununda bahsediliyor. Hattı zatında burada Kürt halkını kullanıyorlar. Kürt halkının çoğu PKK’dan rahatsız olmasına rağmen seslerini çıkaramıyorlar. PKK Kürt halkının çoğundan haraç alıyor. Ya çocuğunu vereceksin. Ya da şu kadar para vereceksini,  diye tehdit edilmelerine rağmen. Emniyet güçlerine gidip şikâyet edemiyorlar. Hâlbuki devlet orada olaylara hâkim olmuş olsa. Vatandaş gider şikâyetini yapar.

Artık iktidar doğuda başka, batıda başka konuşmadan vazgeçmelidir. Bu doğu ile batının arasını açmaktan başka bir işe yaramıyor. Doğuda elektrik parası ödenmiyor. Onların parasını kayıp kaçak parası altında bizlerden alınıyor. Neden bu kaçak elektrik olayı önlemeye çalışılmıyor da? Aksine paranın nasıl alınacağını için çareler aranıyor? Orada bunu önlemeye çalışırlarsa barış süreci sekteye uğrar. Ve AKP oy kaybına uğrar. Bu gibi sorunlar yüzünden. Sağa sola selamlar göndermek. O bölge halkına yaranmak içindir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  26 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL  

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44