Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEVGİ SAYGI DİYE BİR ŞEY KALMADI

SEVGİ SAYGI DİYE BİR ŞEY KALMADI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İslami ahlakın erozyona uğraması, sevgi ve saygıyı da yok etti. Hâlbuki  Sevgi ve saygı İslami ahlaka dayalıdır.  Herkese şefkatli davranmak İslami ahlak kuraldandır.  Bir kadın kalkıyor “çok eşlilik olsun”  “kocama arkadaşımı tavsiye ettim” diyor. Bunun İslami ahlakta yeri yoktur. Saygıda sevgide sukut etmiştir. Bu hareket kocaya da arkadaşa da saygısızlıktır. Sevgi aramakta mümkün değildir.  Bu kadın ayni zamanda aile ve evlilik danışmanıdır.  Kendisine aile ve evlilikle ilgili sorunları danışmaya gelenlere ne sevgi verebilir. Nede saygı verebilir.  Başka bir kadın, “Atatürk’ten nefret ediyorum. Sorduklarında Türküm demiyorum. Türkiyeliyim demek istemiyorum” diyor. Milyonların sevdiği bir önder için bunu söyleyen bu bayan. Milyonlara saygısızlık yaptığı gibi ulu önderimiz Atatürk’e de saygısızlık yapıyor. En önemlisi de hayatta olmayan dahi liderden nefret ettiğini söyleyebiliyor.  Bu kadar saygısızlık olmaz. Eksik olsun bunlar gibi insanlar. Bu bayan o Atatürk’ün kurduğu ülkede gazetecilik yapıyor. Atatürk’e karşı saygıyı ve sevgiyi yok etmeye çalışanlar. Böyle insanlara hitap eden bu kişiye ses çıkarmıyor. Atatürk’ü koruma kanununu kaldırırlarsa. Kendini bilemeyen böyle ahlaksızlar Atatürk’e istediklerini söylerler. Bu bayan gazeteci hadi sıkıyorsa şimdiki cumhurbaşkanımızdan nefret ediyorum desin de görelim.  İnsanları sevmeye bilirsiniz. Fakat deruhte ettiği makama saygı göstermek mecburiyetindesiniz. Ne Atatürk’e nede cumhurbaşkanına böyle terbiyesizlik yapamazsınız. Ayrıca Türk milletine de saygısızlık yapıyor.

Millete örnek olacak kişiler. Bu sevgi ve saygıya özen göstermeleri gerekir. Ne gezer gazetecisi meclisteki milletvekilleri örnek olma yerine kötü örnek oluyorlar. Bir arabanın ön tekeri nereye giderse arka tekerde oraya gider. Baştakiler hangi dilden konuşursa. Alttakilerde o dilden konuşmaya doğru yönelir. Saygısızlığa sevgisizliğe prim verilirse, Atatürk’e de saygısızlık ederler. Ülkenin saygı gösterilmesi gereken manevi değerlerine de saygısızlık ederler.

Ülke öyle bir hale geldi ki. Memur, amirine ast, üstüne saygı göstermez hale geldi. Amir, memurunu, üst astını sevmez duruma gelindi. Andımızda ki ilkeler. Çocukları bu sevgiyi saygıyı aşılıyordu. Ne yaptılar ırkçılık içeriyor diye kaldırdılar. Amaç sevgiyi saygıyı ortadan kaldırmak içindir.  Sevginin saygının olmadığı yerde karmaşa olur. Çatışma olur. Kavga gürültü hiçbir zaman eksik olmaz. Trafikte bu durumu sık sık görüyoruz. Yol vermiyorlar. Yollarda bilhassa bayan sürücüleri sıkıştırmaya çalışıyorlar. Herkes hakkı olmayan yolu kullanmak istiyor.

Kuyruk olan yerlerde başkalarını hiçe sayıp öne geçmeyi maharet sayıyorlar. Bu bir maharet değil saygısızlıktır. Kaldırıma araçlarını park ediyorlar. Yayaların hakkına tecavüz ediyorlar. Kanun, kural, nizam tanımayarak, başkalarının hakkını gasp etmek saygısızlığın daniskasıdır. Beni işimi gördüreyim de gerisi ne olursa olsun düşüncesini herkes kafasından atmalıdır.

Toplu taşıma araçlarında. Yaşlılara yer vermek saygının gereğidir. Maalesef gençler bu konuda duyarsız oluyorlar. Billâhsa yaşlı kadınlara ve erkeklere yer verilmiyor. Hamile ve kucağında çocuğu olan kadınlara öncelikle yer verilmelidir. Bu gün yer vermeyene yarın yaşlandığında da ona yer veren bulunmaz. İnsanlar ne ekerse onu biçerler. Ülkede sevgi ve saygıdan eser kalmadı. Bunun sebebi de İslami ahlakın bozulmasındandır. Önce yöneticiler birbirine saygılı olacak ki. Gençlere ve millete örnek olacaklar. Üzüm üzüme bakarak kararır. Herkes kendi hakkına riayet ederek hareket ederse bu topluma sirayet eder. Toplum riayet ederse millete sirayet eder. Kişi düzdün olursa, toplum düzgün olur. Toplumun düzgün olmasa, millet düzgün olur. Küçüklerimiz sevelim! Büyüklerimizi sayalım! Bu bizim İslami kurallara uyduğumuzun göstergesi olacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! 

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 12- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44