Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİLKİNME ZAMANI

SİLKİNME ZAMANI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; Yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Zamanın birinde köylünün birinin eşeği suyu olmayan bir kuyuya düşer. Köylü öyle yapar. Böyle yapar eşeği bir türlü kuyudan çıkaramaz. Gider köylülerden yardım ister. Köylüler toplanır gelir. Bir türlü eşeği kuyudan çıkaramazlar. Köylünün bir kuyuyu toprakla dolduralım der. Başlarlar küreklerle kuyuya toprak atmaya. Eşek üzerine gelen toprakları silkinerek döker toprakları ayağının altına alır. Bir müddet sonra eşek kuyunun ağzına yaklaşır. El birliği ile eşeği oradan çekip dışarı alırlar.

Ülkemizde son zamanlarda artan bir ırkçılık başladı. Anketlerde Alevi misin diye sorular sorulmaya başlanmış. Enflasyonla ilgili bir ankette böyle sorunun ne alakası var? Yine emniyetin gezi parkı olayları ile ilgili hazırladığı raporda.  Gezi parkı olaylarına katılan toplumlarla ilgili oranlar verilmiş. Bu oranlarda Alevilerle ilgili oranda yer almış. Pekiyi bu gezi parkı olaylarına katılanların Alevi veya suni olduğu dereden öğrenilmiş? Tahminime göre emniyete ifadeleri alınırken sorulmuş olma ihtimali kuvvetle muhtemel. Şimdi gezi parkı olayları ile bunun ne alakası var. Bu iki olay ırkçılığın artığını gösteriyor.

Laik bir ülkede bunun olması yanlıştır. Çünkü laik bir ülkede din ve mezhep ayrımcılığına yer yoktur. Devlet her din ve mezheplere ayni mesafede olması gerekir. Hiç birisini diğerinden üstün tutamaz. İnançlarından dolayı hiçbir kişi horlanamaz. Ülkedeki böyle olaylar ayrımcılığın belli bir noktaya geldiğini gösterir. Buradan şu sonucu da çıkarmak mümkündür. Ülkede bir ırk öne çıkarılmak istendiğidir. Son bir senedir Türklükle uğraşılmasının bir nedeni de bu olabilir. Ülkenin kurucusu ulu önder Atatürk “benim en büyük servetim ve iftiharım Türk olmaktır” demiştir. Türlerinde en çok saygı gösterdiği Atatürk’tür. Onun içinde Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve eserleri yok edilmeye çalışılıyor. Türklerin en çok gurur duydukları ne varsa yok edilmeye çalışılıyor. Atatürkçü olmaktan gurur duyarlar. Cumhuriyetçi olmaktan gurur duyarlar. Nerede Türk kelimesi geçerse ondan gurur duyarlar. Çocuklarımıza milli şuur aşılayan andımızı okumaktan ve okumaktan gurur duyarlar.

Türklerin gurur duyduğu ne varsa birer ikişer yok edilmeye çalışılıyor. Türk kelimesi nerede ise kullanılmaz hale geldi. Türk milleti denilmiyor. Bu millet deniliyor. Milletin bir adı vardır. Adsın insan olmadığı gibi adsız millette olmaz. Türk bayrağının ismide bu bayrak olmaya başladı. O bayrağın adı Türk bayrağıdır. Bir çocuk doğdu. İsim koymayalım bu çocuk diyelim. İyide hangi çocuk diye sorulmaz mı? Bu millet dediğinde hangi millet diye sorulacaktır. İşte bu millet mi denilecek? Bu ülke adı ile sanı ile Türk milletidir.

Yukarıda eşeğin kuyudan çıkarılmasını anlattım. Bizimde silkinmemizin zamanı geldi de geçmiştir bile onun için silkinelim Türklüğümüze sahip çıkalım. Bakın bizim duymaktan ve söylemekten gurur duyduğumuz ne varsa onunla uğraşıyorlar. Atatürkçü olmaktan gurur duyuyoruz. Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için ellerinde geleni yapıyorlar. Siz başbakanın Atatürk dediğini duydunuz mu? Hep gazi Mustafa kemal der. Türküm dediğini duyan var mı? Ben duymadım! Türk milleti de denmez oldu. Bu millet deniyor! Ne mutlu Türküm diyene demekten gurur duyarız. Ne yazık ki dağların eteklerinde ve tepelerde yazılı olan bu ne mutlu türküm diyene yazıları silindi. Çok yere de PKK paçavrası konuldu. Çocukluğumuzda söylediğimiz andımız kaldırıldı. Ne imiş ırkçılık içeriyormuş. Neden? Çünkü Türk kelimesi var. Atatürk ismi var! Tek sebep budur diğer söylemler kılıf uydurmaktır. Çünkü çocuklar milli şura sahip olarak yetişiyorlardı. İstemedikleri milli şuura sahip neslin yetişmemesidir. En çok korktukları milli kelimesidir. Çünkü bu milli kelimesi milliyetçiliği çağrıştırıyor. Çünkü onların Kafsında ümmetçilik vardır.

Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Ben üzerime düşeni yazmakla yerine getiriyorum. Sizlerde bunları yakınlarınıza dostlarınıza anlatmalısınız. Böylelikle üzerimizdeki ölü toprağını atıp ayaklarımızın altına almalıyız ki. Türklüğümüzü koruyabilelim. Türklükte ayrımcılık yoktur. Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz, laikiz, Atatürk milliyetçisiyiz, maneviyatçıyız, elhamdülillah Müslüman’ız. Tek bayrağımız ve tek vatanımız var. Onu da bize atalarımız canlarını vererek emanet etmişlerdir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!  Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!          

29 -11-2013 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44