Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞIMARIKLAR ANKARAYI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

ŞIMARIKLAR ANKARAYI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Şımarıklar Ankara’yı savaş alanına çevirdi. Bizler milli bayramlarımız olan 19 Mayıs gençlik ve spor, 23 Nisan ulusal egemenlik, 29 Ekim cumhuriyet bayramını ve 30 Ağustos zafer bayramlarını cadde ve sokaklarda coşku ile kutlayamaz iken. İktidarın şımarttığı PKK yandaşları, PKK’nın kuruluş yıl dönümü nedeni ile Ankara’yı savaş alanına çeviriyor. Yakıyorlar, yıkıyorlar, sağa, sola Molotof atıyorlar. Caddeyi trafiğe kapatıyorlar. Polis size zarar vermek istemiyoruz. Dağılın diyor! Dağılmamakta direnmeleri üzerine tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyorlar. Ülkenin başşehrin de bu olaylar oluyorsa. Diğer illerde neler yapmazlar. Ayni olayları Mardin dede yapmışlar. Orayı da yakmışlar yıkmışlar. İşçiler, memurlar, öğrenciler seslerini duyurmak için. Yakmadan, yıkmadan eylem yapmaya çıksalar. Analarında doğduklarına pişman ederler. Her zaman ki gibi bu şımarıklara müsamahalı davranıldı.

Artık bu şımarıklar Ankara da bunları yapabiliyorlarsa kamu düzeni diye bir şey kalmamış demektir. Yarın Başka şehirler de ayni olayları yapmaları mümkündür. İktidar hale kamu düzenini sağlamaktan bahsediyor. İktidar masaya oturmak için can atıyor. Onlarda masadan nasıl kazançlı çıkabileceklerinin hesaplarını yapıyorlar.

114 DEV ESER

Başbakan Ahmet Davutoğlu Balıkesir il kongresine katılmak için geliyor. Balıkesir’e gelmiş iken 114 dev eserinde açılışını yapacak. Balıkesir halkı bu 114 dev eseri merak ediyor. Cuma günü bir AVM de üç kişi konuşuyordu. Beni görünce çağırdılar. Ağabey senin haberin vardır. Biz Pazar günü açılacak 114 dev eserin neler olduğunu çok merak ediyoruz.  Görebildiğimiz 4-5 sayıyoruz. Başkada bir şey bulamıyoruz. Sizin haberiniz vardır. Benimde bu husustan bir bilgim yok, dedim. Her halde açılışı yapılan yerlerin listesini basına dağıtacakların tahmin ediyorum. Çünkü ez azından Balıkesir halkını bilgilenmesini isterler. Ben o vatandaşların bizi kandırıyorlar kanısına varmamaları için anlatmadım.

Bu toplu açılışlar başbakan bir yere gittiğinde gelenek haline geldi. Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde her gittiği yerde toplu açılışlar yaptı. Her toplu açılış da en az 100 dev eser açılışı yaptı. Balıkesir de seçimlerde 100 küsur açılış yapılmıştı. Hatta bu açılıştaki rakamı İzmir yolu üzerindeki üst geçit’in oraya asmışlardı. Her iki açılışta 200 dev eser açılışı yapıldığını düşünelim. Dev eser olarak nitelendirildiğine göre. Balıkesir de işsiz kalmaması gerekmez mi? Amma herkes iş arıyor. Türkiye geneline bunu yaydığımız zaman ülkede işsizliğin azalması gerekmez mi? Aksine işsizlik sayısı artıyor. Bırakın eserlerde işçi çalışmasını. Eserlerin yapımında çalışmış olmaları dahi işsizliği azaltır.

Konya da böyle bir açılış yapılmıştı. Rakamda biraz yüksekti. Konya da ki bir arkadaşımdan bunu araştırmasın istedim. Okul bacaları tamir edilmiş, bazı okulların ve kamu binalarını badanası yapılmış. Pencereleri değiştirilmiş. Özel sektörün kendilerinin tamirini yaptığı yerler. Bu toplu açılışa alınmış.

Dişe dokunacak doğru dürüst bir şey yoktu. Bu toplu açılışlar göz boyamadan başka bir şey değil. Bu kadar dev eser açılan bir ülkede. İşsizlik kalmaz.  Bu kadar dev eser açılan bir ülkede kalkınma rakamı cumhuriyet tarihini en düşük kalkınma hızına düşmez. Geçim sıkıntısı ve fakirlik artmaz. Fakirlik rakamları 10 senede 4 kat artmaz. Bu kadar dev eser açılışı olan bir ülkede cari açık olmaz. Ülkenin dış ve iç borcu her sene 50 milyar dolar artmaz. İktidar devamlı AVM açılışı yapıyor. AVM’ler üretim tesisi değildir. Aksine tüketim tesisidir. Bu AVM’lerinin çoğu da yabancılara aittir. Onlarda raflarını kendi ülkelerinin ürünleri ile dolduruyorlar. Tarımın dahi kalkınmaya hiçbir katkısı yok. Tarım ürünleri dahi dışarıdan geliyor. Eski hükümetler zamanını kalkınma hızı hiç bu kadar aşağıya düşmemişti. Tekel fabrikaları çalışıyordu. Şeker fabrikaları çalışıyordu. Bunlar kalkınmaya katkı oluyordu. Şimdi bunlarda da yoksunuz. Nasıl oldu ise susurluk şeker fabrikası bu sene üretime açıldı. Satılan tesisler bu ülkenin kalkınmasının kaynağı idi. Tarımda dışa bağlı duruma geldik. Çünkü köylü ihtiyacından fazlasını ekmiyor. Dışarıdan kurbanlı hayvan ve et mamulleri getiriliyor. Samanı dahi ithal eder duruma geldik. Ben Türk halkının bu toplu açılışlarla yanıltıldığını düşünüyorum. Haydi, açılan bu 114 dev eserin listesini basına versinler. Şimdiye kadar yapılan toplu açılışlardaki baraj ve göletlerin sayları ile mevcut olanların sayıları birbirini tutmayacaktır.

Bu 114 dev eserin listesini basına versinler de bütün Balıkesir halkı neler yapılmış görsünler. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   29- 11- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44