Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SIRA İSTİKLAL MARŞIMIZA MI GELDİ?

SIRA İSTİKLAL MARŞIMIZA MI GELDİ?


Burada istiklal kelimesi bağımsızlıktır. Türkiye bağımsızlığını kazandıktan sonra istiklal marşımız yazılmıştır. Bağımsızlığımızı haykırdığımız bir marştır. Söylerken heyecanlandığımız, tüylerimizin diken diken olduğu, gözlerimizin dolu dolduğu. Her kıtasında kahramanlık ifadelerinin olduğu insanın milli duyguların kabartmakta dadır. Bu yalnız Türk milletine mahsus olan bir marştır.

Cumhurbaşkanımız bestesini beğenmemiş olabilir. Biz millet olarak beğeniyoruz. Ve söylerken içten gelerek söylüyoruz. Bu söylemden sonra birisi hemen ilahi şekline çevirmiş. Olacak şey mi? Karadeniz bölgesinde bir yerde küçük çocuklara Arapça olarak istiklal marşımızı söyletmişler. Hayırdır inşallah! Bizi Araplaştırmaya mı çalışıyorlar? Bizi kimse Araplaştıramaz. Araplığa özenen varsa Arabistan orada. Buyursun oraya gitsin. Olurda bu kadarda olmaz.

Cumhurbaşkanı bestesini beğenmediğini söyledi. Siz kalkıyorsunuz Arapça söyletiyorsunuz. İstiklal marşımız bizim manevi değerlerimizden olmuştur. Unutturulması mümkün değildir. Unutulmayacak milli değerler manevi değer olarak tarihte yerini almıştır. Ülkenin sembolleşmiş ve Türk milleti tarafından manevi değer olarak kabul edilmiştir. Bu istiklal marşına dokunmak demek Türk milletinin manevi değerlerini yok saymaktır.

İstiklal marşımız söylenmeye başladığında. 7 den 70´şine kadın, erkek, genç, ihtiyar ve çocuklar ayakta hazır ol durumda saygı ile dururlar. Her kıtası ayrı bir anlam taşıyan insanın tüylerini diken diken eden, böyle bir marş dünyada yoktur. İstiklal marşımızı ne kadarda sevmeyen ve hoşlanmayan varmış meğer. Türk milletinin unutmayacağı ve manevi değer olarak gördüğü bazı söylemler kaldırıldı. Andımızın kime zararı vardı? Birileri bu andımız kaldırılsın dedi.

İktidar hemen kaldırdı. Neden? Kaldırıldığını da şöyle izah ettiler. Sözde ırkçılık içeriyormuş. Asla ırkçılık içeren bir tarafı yoktur. Küçük yaştaki çocuklarımıza milli şuur aşısı yapıyordu. Milli şuura sahip nesil yetişmesi istenmemiştir. Bir ülkenin bekasını koruyacak olan nesil milli şuura sahip nesildir. Andımızda Atatürk ve Türk kelimeleri geçtiği için kaldırılmıştır. Her ırk kendi ırkının koruyucusudur. Bu ülkenin topraklarında 60 milyon Türk yaşıyor. Tabi ki Türklüğü ile gurur duyacak.

Ne mutlu türküm diyen ibaresi neden kaldırıldı? Türk kelimesinden hoşlanmayanlar var. Onun için kaldırıldı.  Şimdi sıra istiklal marşımıza mı geldi? Cumhuriyetin kaldırılmasını düşünenler istiklal marşımızı da kaldırır. İstiklal marşının kaldırılması Çanakkale ve kurtuluş savaşını kazananların kemiklerini sızlatır. Mehmet Akif Ersoy´un kemiklerini sızlatır. Atatürk´ün kemiklerini sızlatır. Bunlar bağımsızlığımızı sağlayan utulmazsı mümkün olmayan. Manevi değerlerimizdir.

Türk milletini derinden yaralayacak bir olaydır. O Mehmet Akif Ersoy ki konulan ödülü almamıştır. Biz böyle bir muhteremin yazmış oldu. İstiklal marşını kaldırılmasına ses çıkarmaz isek. Nankörlük etmiş oluruz. Cumhuriyetin kurulmasının ilk adımı olan 1919 tarihini ret ediyorum denildi. Duymazlıktan gelindi. Cumhuriyet dönemine reklam arası denildi. Duymazlıktan gelinildi. Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihinin yazılmaya başlandığı tarih ret edildi. Allah aşkına ne istiyorsunuz bu Türk milletinden? Biz Türkler 60 milyon nüfusa sahibiz. Hiçbir ettik gurupla kavgamız yoktur.

Bütün etnik guruplara saygımız vardır. Türk ırkı yok diyen iktidar mensuplarıdır. AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyen iktidar mensuplarıdır. Olmayan Türklüğü canlandırmaya çalışıyorlar diyen iktidarın bakanıdır. Türk kelimesi anayasandan çıkarılsın diyen bir etnik guruptur. Anayasa komisyon başkanı Burhan Kuzu hemen sazan gibi bu teklife atladı.

?Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken anayasada Türk kelimesini kullanamayız? dedi. İki etnik guruba Türkleri feda etmeye kalkıştı. Allah aşkın nedir bu Türk milleti alıp veremediğiz. Türk milleti diyemeyen bir iktidar olur mu? Benim milletim! Bu millet gibi söylemler ne ifade ediyor. Milletlerin bir adı vardır. Bizim milletimizin adı da Türk milletidir. İstiklal marşımıza dokunmayın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 -03-2018 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44