Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASET ACAYİP BİR HAL ALDI

SİYASET ACAYİP BİR HAL ALDI


Çok uzun senelerdir siyasetin içerisindeyim. Fakat siyasetin bu kadar acayip hal aldığını ilk defa görüyorum. Eskiden siyaset vatan ve millet için yapılırdı. Seçim geldiğinde yönetimler toplanırdı. Kimi aday gösterelim diye istişarede bulunurlardı. İsim belirlenirdi gidip ricada bulunulurdu.   Şimdi ki siyaset, menfaat ve rant için yapılır hale geldi. Siyaset ilkelere göre yapılır. Şimdi ilke falan hiç önemli değil. Yeter ki seçilebileceği yere konsun.

Siyaset mi değişti? Yoksa fikirler ve düşünceler mi değişti? Eskiden solcu kimliğinde olan sağcı bir partiden aday olmazdı. Keza sağcıda solcu bir partiden aday olmazdı. Artık ilke falan bir işe yaramıyor. Nerede menfaat varsa oradan aday olunuyor. Partilerde eskiden demokrasi vardı. Siyasetin bu günkü durumuna bakıldığında herkes kendi havasında iç meseleleri ile uğraşıyor. Muhalefet CHP ve İyi parti iç sorunları ile meşguller. İktidar Amerika ile bozulan ilişkileri düzeltmeye uğraşıyor. Ülkenin soruları 100 günlük bir programa bağlandı.

16 senedir yapılamayanlar 100 günde mi yapılacak? Muhalefet partilerinin durumuna bakalım. CHP genel başkan değiştirme çabasında. Kasım ayında mahalli seçimlerin yapılacağı siyeli geldi. CHP´nin mahalli seçimlere odaklanması gerekirken parti içi meselelerle uğraşıyor. Eskiden partilerde parti için disiplin vardı. Artık delege dahi hakkımı aramak için mahkemeye başvuracağım diyor. Artık parti için ne disiplin nede demokrasi kalmadı. Genel başkan değişikliğine seçim öncesinde gidilir mi? Muharrem inceye bu tutumu hiç yakışmadı.  Kemal Kılıçdaroğlu benim genel başkanım. Onun karşısına aday olarak çıkmam demişti.

Şimdi düş önümüze derlerse hayır demem diyor. İstemiyorum yan cebime koyuverin diyor. Delegeleri imza toplamaya teşvik eden kendisi. Hâlbuki mahalli seçimlere özveri ile çalışması gerekirdi. Değişim diyorlar? Ne değişimi yapılmasını istiyorlar?  Onu da söyleyen yok. Şimdi muhalifler yeterli imza toplandı diyor. Genel merkez yeterli imza yoktur.

Kongreye gidilmesine gerek yok diyor. Bu olay parti içi bir meseledir. AKP neden CHP´nin iç işlerine karışıyor ki?  İktidar oldunuz ülkeyi tek adam yönetimine teslim ettiniz. Birde kalkıp başka partinin içişlerine karışma yetkisini size kim verdi ki? Şu anda muhalefetsiz bir meclis var.

İyi parti kimlik aratışı içerisindedir. Birileri iyi partiyi MHP kimliğine doğru çekmek istiyor. Partinin kurucularında 4 kişi istifa etti. Hem görevlerinde istifa ettiler. Hem de partiden istifa ettiler. İyi partide kendi kimliğini belirlemeye çalışıyor. Bazıları da CHP ile ittifak yapmanın yanlış olduğunu savunuyor. CHP 15 milletvekili vermeseydi. Seçime parti olarak giremeyeceklerdi. Hani B planımız hazır diyorlardı. B planları demokrat parti listelerinden seçime gireceklerdi.

Kedin isimleri altında seçime girme hakkını CHP sayesinde kazandılar. Ondan sonrada demokrat partiyi dışladılar. Şimdide CHP ile ittifak yapmak hata idi diyorlar. Meral Akşeneri kararından vazgeçirdiler. Kongrede delegeler Meral hanımı aday gösterecekler. Meral hanım kararımdan vazgeçtim demedi. Kongrede tek aday olarak gösterilecek. Hayır, ben kararımdan vazgeçmedim derse. Kongrede ikinci bir karar alınacak kısa sürede tekrar kongre yapılacaktır.

Koray Aydının genel başkanımız devlet Bahçeli demesinin ne anlama geldiğini iyi partililer çözemedi. O mertebeye gelmiş birisinin ne gaf yapması. Nede dil sürçmesi yapması mümkün değildir. Bakalım kongreden sonra ne olacak. Sular durulacak mı? Yoksa sular iyice bulanacak mı? Bekleyip göreceğiz. AKP ABD derdine düştü. Sert cevaplar veriyorlardı. Ne oldu? Şimdi ABD ye heyet gönderiyorlar. Eninde sonunda papazı verecekler.

AKP şimdi idamı kullanıyor. Milletin gazını alıyorlar. Bizi hiç kimse ilgilendirmez diyorlar. Fakat Avrupa birliği ne diyor? Kanunlarında idam cezası olan ülke AB üyesi olmaz diyor. Milletin gazını alıyorlar. CHP hayır diyor. CHP´nin yerine ben olsam inadına evet derim. O zaman AKP ne yapacak? İdam cezasını kaldırmak o kadar kolay değil. Birleşmiş milletlerde idama karşı. Siz şimdiye kadar böyle acayip bir siyaset gördünüz mü? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08-08 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44