Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASET İKİ CEPHELİ OLDU

SİYASET İKİ CEPHELİ OLDU


  Bu ittifaklar ülkeyi iki cepheli hale getirdiler. Cumhur ittifakı bir tarafta öbür tarafta da millet ittifakı var. Dört partini seçmeni bu ittifak durumunda olan partiye istese de istemese de birine oy vermeye mecbur edilmiştir. Üçüncü bir alternatifi yoktur. Üçüncü bir alternatif arayan seçmenin oyu kararsız durumdadır. Siyaset ile uğraşmayı kafasına koymuş olanlar.

Bu ittifaklarda kendilerini yer bulamayınca. Sığınacak bir liman arayışındalar. Hem siyaset yapmak isteyenler. Hem de seçme özgürlüğüne ipotek konan seçmende üçüncü bir alternatif arayışı içersindedirler. Siyaset yapmak isteyenler. Demokrat partinin kapısını çalmaya başladı. Demokrat parti siyasetle uğraşmayı amaç edenmiş olanların sığınma limanı olmuştur. Böylelikler üçüncü bir alternatif kendiliğinden ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye genelinde demokrat partiye geçen belediye başkan adaylarının sayısı yüzü aşmış durumdadır. Bir yerde tıkanan demokrasinin önünü açmış olacaklar. Çünkü seçmen özgür iradesi ile oy kullanamaz duruma getirilmiştir. Cumhur ittifakında olanların seçmenleri bazı yerlerde AKP´li seçmenler MHP adayına oy vermeye mecbur edilmiştir. Bazı yerlerde MHP seçmin AKP´ye oy vermeye mecbur edilmiştir. Böyle bir durumun başka ülkelerde olduğunu zannetmiyorum.

Türkiye dünyada ilklere imza atan bir ülke olmuştur. Hani başkanlık sistemi için. Türkiye ye özgü bir başkanlık sistemi olacak demişlerdi. Bu ittifaklarda Türkiye ye özgü bir ittifak sistemi olacaktır. Millet ittifakında da durum aynidir. İyi partili seçmen CHP ye oy vermeye mecbur bırakılmıştır. CHP´li seçmende iyi partiye oy vermeye mecbur edilmiştir. Bazı yerlerde büyük şehir belediye başkan adayına oy vermeye mecbur edilmişlerdir.

Birde madalyanın öbür yüzü var. A partisi seçmeni büyük şehir adayına oyunu veriyor. İlçe de ise diğer ortağının adayına oy veriyor. Şöyle diyelim A partisi büyük şehirden aday göstermiş. İlçelerin bazılarda A partisine verilmiş. Bazı ilçelerde B partisine verilmiş. Bir partinin seçmeni o ilde ikiye bölünmüş oluyor. Böyle bir seçim sistemi dünyada görülmemiştir. Ne böyle bir seçim sistemi varadır. Ne de bizdeki gibi seçmen listesi vardır.

Adamın dairesinde 40 seçmen var. Bu durum şikâyet ediliyor. Şikâyetin incelenmesi gerekirken ret ediliyor. Bir yerden bir yere seçmen nakli yapılıyor. Her işimizde şaibe yatıyor. Böyle bir ülkede ne demokrasiden bahsedilir. Ne de adaletten bahsedilebilinir. Hiç değilse şaibeyi önlemek için. Kaldırılan parmak boyası getirilsin de biraz şaibeden kurtulalım. İyi parti parmak boyasının getirilmesi için kanun teklifi vermiş. Mecliste yapılacak oylamada bakalım hangi partiler ret oyu verecek. Hangi partiler evet oyu verecek göreceğiz.

Ret oyu verenler peşinen hile yapılacağını kabullenmiş demektir. Bu parmak boyası fuzuli masraf diye kaldırdılar. Nerelere fuzuli masraf yapılmadı ki? Buna girmek istemiyorum. Fakat çok yerlere fuzuli masraf yapıldı. Şayet meclisteki oylamada fuzuli masraf derlerse? Muhalefet getirin boyayı masrafını bir karşılayalım desin. Ben şimdiden söyleyeyim. Bu kanun mecliste oylandığında cumhur ittifakı ret oyu verecektir. Seçimleri şaibeli duruma getirenler bellidir saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26-01?2019 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44