Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASET Mİ YAPIYORLAR?

SİYASET Mİ YAPIYORLAR?


Merak ediyorum! Dünyada bizim siyasetimiz gibi siyaset yapan bir ülke var mıdır? Muhalif olan kim olursa olsun. Hemen terör örgütleri ile işbirliği yapmakla itham ediliyor. FETÖ´cü olmakla itham ediliyor. Barzani terör örgütü PKK´nın ağa babasıdır. Geçmişi incelendiğinde. Türkiye de çıkarılan isyanların arkasında hep Barzani sülalesi vardır.

Hani iktidar Barzani ile arasını bozmuştu? Barzani´nin kongresine neden bakan katıldı? Barzani terör örgütü PKK´nın koruyucusu ve destekçisidir. Kürdistan´ı kuzey ırakta kuran Barzani değil mi? Kürdistan demişken mecliste Kürdistan kelimesini kullanana iki oturumdan men cezası ile maaşının yarısı para cezası veriliyormuş. Pekiyi Binali Yıldırım Atatürk zamanında Kürdistan ve Lazistanın olduğundan bahsediyor. Ben o dönemde bu iki örgütün olduğunu duymadım. Duyanınız varsa? Lütfen beni aydınlatın.

Türkiye de muhalefet kadar itham edilen hiçbir kurum ve kuruluş yoktur. İktidarlar ülkenin birliğini beraberliğini ve vatandaşın refah içersinde yaşamasını sağlamaktır. Fakat ne hikmetse bizde ayrıştırmak, bölmek ve aşağılamak adet haline geldi. Bu iktidarın döneminde Yunanistan ile sorun yaşamaz olduk. Komşularımız içersinde ezeli ve ebedi düşmanımız Yunanistan´dır. Önceki iktidarlar döneminde devamlı sorun yaşanırdı. Yunanistan 18 adamızı işgal etti. Gıgımız çıkmadı.

Muhalefeti böyle bir ülkenin vatandaşları gibi göstermek insanın aklına durguluk veriyor. İmamoğlu´nu yunalı gibi göstermek bir devletin başkanına yakışmaz. Başka birileri böyle itham etse dahi onlara derhal müdahile etmesi gerekirken? Devletin başı tarafından itham edilmesi düşündürücüdür.  PKK terör örgütü ile birlikte olmakla itham etmek yanlıştır. Bu ithamlar ülkeyi ayrıştırmaktır. Doğu Karadeniz de kurtuluş savaşı sırasında kurulmuş bir Rum Pontus hükümdarlığı vardı.

İmamoğlu´nu Pontus olarak göstermek bu Rum Pontus hükümdarlığı mensubu gibi göstermek mi amaçlanıyor? Şayet böyle bir düşünce varsa aynaya baksınlar. Bakalım kimi görecekler? Türkiye´nin en büyük şehrine belediye başkanı olacak bir kişiyi böyle ithamlarla yıpratmaya çalışmak yanlışın en önde gidenidir. Böyle bir şehrin belediye başkan adayını böyle asılsız ipe sapa gelmeyen şeylerle itham etmek yanlıştır. Söylene ithamları ben söylemek istemiyorum. İstanbul´u bırakmamak için her türlü eleştiri ve ithamın yapılması.

Bir şey kazandırmaz. Her gün bir şeylerle itham ediliyor. Bu olay İstanbul´u aşmıştır. Artık Türkiye´nin meselesi haline getirilmiştir. Söylenen sözlere girmek istemiyorum. Almanya ya iktidar bir heyet gönderdi. Bu heyet orada Eyalet sistemini inceledi. Numan Kurtulmuş ?şehirlerin anayasasını hazırlıyoruz? diyor. Ülkenin bu kadar sorunu varken? Neden bunlarla zaman kaybı yapılıyor?  Hiç düşündünüz mü? Çünkü kafalarında eyalet sistemine geçmek var. Almanya ya giden heyet neden eyalet sistemini inceledi? Numan Kurtulmuş neden durup dururken? Neden şehirlerin anayasasını hazırlıyor dedi?

Artık bunu anlamayacak bir şey kalmadı. Kafalarında ki.  Eyalet sistemine geçecekler. Onun için İstanbul gibi geliri çok yüksek bir şehri başka birilerine bırakmak istemiyorlar. Bu eyaletin başına da kendilerine en yakın olanı veya çocuklarında birisini getirecekler. Tayyip Erdoğan´ın 1980 senelerden beri kafasında bu eyalet sistemi var. O tarihlerde şöyle demişti. ?Osmanlı varlığını 38 eyalete ayırarak sürdürmüştür? demişti. Birde ?demokrasi bizim için bir amaç değil. Bir araçtır, istediğimiz istasyona geldiğimizde. Demokrasi treninden ineriz? demişti.

Şimdi bunu yaşıyoruz. Şu söylemi anlayan var mı? Çalmak hukuki değil. Siyasidir denildi. Bu şöyle de yorumlana bilinir. Hukukta çalmak yok. Fakat siyasette var anlamına da gelebilir. İmamoğlu´nu ne kadar kötülerlersen kötülesinler. Bu kötülemek İmamoğlu´na yarıyor. İmamoğlu seviyesini kaybetmiyor. Her geçen gün yükseltiyor. Sandığa gitmeyenler dahi bu seçimde sandığa gidecektir. Beklide katılımın en yüksek olduğu bir seçim olacak gibi gözüküyor. Bu seçim Türkiye genelinde yapılsa İmamoğlu rekor kırar. Çünkü Türk milleti daima mağdurun yanında yer alır. Azgın azınlık dedikleri acaba kimledir? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-06-20219 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44