Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASET ÖYLE BİR HALE GELDİKİ

SİYASET ÖYLE BİR HALE GELDİKİ


Benim bildiğim siyaset vatana ve vatandaşa hizmet etmek için yapılır. Biz siyaseti böyle öğrendik. Fakat günümüzde siyasetin bir getirim işine döndüğünü biliyorduk. Bunu nereden öğrendim. İsim vermede parti ismi vermeden bir olayı anlatacağım. 1999 seçimlerinde idi. Bir arkadaşımı ziyarete gittim. Yanında bir kişi vardı. Özel meselemi konuşuyorsunuz? Dedim! Arkadaşım yok gel dedi. Oturdum! Meğer siyaset konuşuyorlarmış. Arkadaşımın yanındaki kişini kuyumcu olduğunu öğrendim.

Kuyumcu bey ?şu partinin genel merkezine gittim. Seçimde beni liste başına yazın. Partiye (o zamanın parası ile) 25 milyon bağış yapayım dedim. Birinci sıradaki arkadaşı ikna edebilirsek olur dediler. Şimdi oradan cevap bekliyorum? dedi. Sonra ben lafa karıştım. Diyelim ki sizi birinci sıraya koydular? 25 milyonu verdiniz. Seçilmek için. En az bir 25 milyon harcarsınız dedim. Elbette dedi. Milletvekilliği döneminizde. 450 ? 500 milyon bir geril bekliyorsunuzdur her halde dedim.

Tabi öyle olmasa neden 50 milyon harcayayım dedi. O zaman benim size söyleyecek hiçbir şeyim yok dedim. Bir ipucu vereyim. Bunların partilerinden birisi idi. O zaman siyasetin bir gelir kapısı olduğunu anladım. Bu sistem devam ediyor da? Bunun yanına çok şeyler eklendi. İftira atmak, insanları aşağılamak, yalnız biz biliriz, biz yaparsak olur, karşısındakileri kendileri gibi görmek gibi konular siyasetin en çok konuşulan konuları oldu.

Şimdi FETÖ örgütüne bir gurup daha eklendi. Meral Akşenel ve arkadaşları da FETÖ´CÜ gurubuna eklenmiş oldu. Şimdi iktidardan başka bütün rakipleri FETÖ´CÜ olmakla itham ediliyorlar. Biliyorsunuz SÖZCÜ gazetesi daha önce bu guruba eklenmişti. İktidar partisinin bir milletvekili şöyle demişti. ?FETÖ bir AKP sızamadı. Diğer partilerin hepsine sızdılar? demişti. Bu gün iktidarda hemen hemen ayni şeyi söylüyor. Referandumda hayır diyenlerin hepsi teröristtir demediler mi? İktidarın karşısında olanlar. Hem FETÖ´CÜ hem terör örgütü yandaşı olarak gösteriliyor.

Birilerine suç mu ihdas edilecek? İşin ta başından alalım. Bir zamanlar birisi tutuklandığı zaman Ergenekoncu oluyordu. Bunun modası geçti. Gezi parkçılar oldular. Onun modası geçti. Bir olay olduğunda bunlar PKK´lı denildi. Sonra FETÖ´CÜ olmak güdeme geldi. 17-25 Aralık olayına gelene kadar. İktidar cemaat koalisyonu yok muydu? ?Birlikte yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda? demiyorlar mıydı? Bu slogan kime atfa ten söyleniyordu? Cemaat atfa ten söyleniyordu. Ergenekon kumpasını cemaat ile birlikte yapmadılar mı?

Şimdi iktidarda FETÖ´CÜ yok karşılarındakilerin hepsi FETÖ´CÜ buna kargalar bile güler. ?Ne istediniz de vermedik? diyenler iktidar mıydı? Yoksa karşılarında ki muhalifler miydi? Böyle bir iftira atmak şimdiye kadar görülmüş değildir. Basında şimdiye kadar iktidar milletvekillerinden başka birisinin Gülenle birlikte resminin görmedim. Muhalefet milletvekilleri meclis kürsüsünde iktidar milletvekillerinin gülenle birlikteki resimlerini gösterdiler. Hiç birisi bu resimleri yalanlayamadı. Bazı fotomontaj yaptılar amma yutan olmadı. Bazı kişilerin Türk vatandaşlığında çıkarılmaları gündeme geldi. Kim bunlar 15 Temmuzdan sonra yurt dışına çıkanlar ve Gülen. Buları Türk vatandaşlığından çıkarmak bunları huzura kavuşturmaktır.

Şimdi FETÖ örgütünün baş imamı Öksüz vatandaşlıktan çıkarılacaklar arasında. Hani Almanya ya öksüz sizdeymiş verin diyorsunuz? Türk vatandaşlığından çıkarılmış kişiyi nasıl isteyeceksiniz. Hani Güleni ABD´den istiyordunuz? Türk vatandaşlığından çıkartıldıktan sonra, nasıl isteyeceksiniz? Bunun adına tazıya tut tavşana kaç demektir. Esas yargılanacak bunlar iken bunların yerine FETÖ ile hiçbir ilgisi olmayanlar yargılanıyor.

Gelelim muhalifler kandil dilinden konuşuyor meselesine.  Beyler muhalefetten hiç kimse PKK ile muhatap olmadı. HDP´lileri kandile siz göndermediniz mi? Öcalan´ın mektuplarını kandile HDP´lilerle siz göndermediniz mi? Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile siz görüşmediniz mi? Mahmur kampından ve kandilden gelen PKK militanlarını davul zurna ile siz karşılatmadınız mı?

Ayakların mahkeme göndertmediniz mi? Bunlar ortada dururken. Kendinize muhalif olanları FETÖ´CÜ olmakla itham etmek demek. Kendi gözünüzdeki merteği görmüyorsunuz. Başkasının gözünde çöp arıyorsunuz. Bulduğunuz bu çöpe inanan olmaz. Herkesi kendiniz gibi görmeyin. Siyaseti iyice çirkinleştirmeyin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere. Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-09- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44