Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASET, SİYASET OLMAKTAN ÇIKTI

SİYASET, SİYASET OLMAKTAN ÇIKTI


  Siyaset, siyaset olmaktan çıktı. Ahbap çavuş ilişkilerine döndü. Verilen beyanlar öyle bir hal aldı ki? Tek kişinin ağzından çıkanlar fotokopi yapılmış gibi yayılıyor. Sözcüler her nedense? Türkiye de başka dışarıda başka konuşuyorlar. Dışarıda ülkeyi tozpembe gösteriyorlar. Papaz Branson olayını hatırlayın. Türkiye de doların artışı bu kişiye bağlanmıştı. Ve casuslukla suçlanmış. Hapisten çıkarılmayacağı söylenmişti. Fakat Amerika da doların yükselmesinin Branson ile ilgisi yok denmişti. Yine Amerika da 14 Ekimde Branson´un mahkemesi var. Mahkemenin verdiği karara saygı duymamız gerekiyor denildi. Türkiye de söylenenlerin tam tersi söylendi.

Ne tekim papaz Branson 14 Ekimde uçtu gitti. Yine dışarıda ?Türkiye de gazetecilik yapan ve akademisyen olanlardan hiçbir kişi tutuklu değildir? denildi. Pekiyi bu gerçek mi? Tutuklu gazeteciler ve akademisyenlerden tutuklu olanlar ne olacak? Bu söylem daha önce söylenmişti. Şimdi milli savunma bakanı Hulusi Akar dışarıda aynisini söyledi. Türkiye deki gerçekler ne kadar gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın. Dış ülkeler bizden daha iyi gerçekleri biliyorlar. Bu gerçek dışı söylemler. Ülkenin itibar kaybetmesine sebep oluyor.  Kendi düşüncelerini söylemekten imtina ediyorlar.  Buda ahbap çavuş ilişkilerinden dolayıdır.

MHP ile AKP arasındaki ilişkilere bakalım.  Devlet Bahçeli ittifak konusunda resti çekti. Buna rağmen bir MHP milletvekili ? AKP için anketler ve sokaklar iç açıcı değil. Saray sıkıntıya girebilir. Fakat MHP ile ittifak yaparlarsa güzel şeyler olacak? diyor. Bu MHP´li milletvekili kedilerinden fazla AKP´yi düşünüyor. İki tarafta herkes yoluna dedi mi? Bu milletvekili bunu nereden çıkardı? Devlet Bahçeli ?bu vekilin beyanı MHP´yi bağlamaz? diyor.

Pekiyi MHP´yi bağlamıyor da? Neden? Görüşmeler başlıyor? Başka zaman böyle bir şey olduğu zaman? O milletvekili hemen disiplin kuruluna havale edilirdi. Şimdi neden böyle bir yola gidilmedi de görüşmeler başlıyor? Siyaset yazboz tahtası mı? Bu ahbap çavuş ilişkisinden başka bir şey değildir. Siyasetçi dediğin ay gibi güneş gibi kararlı olmalıdır. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra eğilmemelidir. Söğüt ağacı rüzgâra göre devamlı yön değiştirir. Siyaset vatan ve millet için yapılır. Günümüzde menfaate göre siyaset yapılıyor. Demokraside menfaate göre uygulanıyor.

Başka bir partinin iki üç belediye başkanı fazla çıkarmasını sağlamak için. Kendi kimliklerini unutup başka partinin kimliğine giriyorlar. Bazı bakanlar kendi düşündüklerini söyleme yerine. Başka birisinin söylemini söylüyorlar.  Diyanet işleri başkanı 9 Kasımda Atatürk ve Türk düşmanı olan Kadir Mısıroğlu´nu ziyaret etmişti. Kadir Mısıroğlu Atatürk düşmanı olduğu alenen biliniyor. Bana Türk düşmanlığını nereden çıkardın diyebilirsiniz.

Kurtuluş savaşını keşke yunalılar kazansaydı demesi ayni zamanda da Türk düşmanıdır. Bu kişinin diyanet işleri başkanı tarafından ziyaret edilmesi, bütün kesimler tarafından eleştirildi. AKP´nin dışındaki bütün partiler diyanet işleri başkanının görevden alınmasını istediler. AKP diyanet işleri başkanına sahip çıktı. Diyanet işleri başkanını eleştirmenin geçmişe geri dönmek olduğunu söylediler. Ayni şeyi andımızın kaldırılmasına karşı çıkanlar içinde söylediler. Geçmişi bu kadar kötülemeye çalışmak iktidara ne kazandırıyor ki?

Şimdi tekrar Devlet Bahçeliye dönelim. Diyanet işleri Başkanını eleştirdi. Andımızı kaldırmaya çalışanlara verdi veriştirdi. Türküm demek suç mu? Doğruyum demek suç mu? Diye bas, bas bağırdı. Tabi bu bağırması iktidara idi. Şimdi bunlar unutuldu. Mahalli seçimler için iktidarla ittifak görüşmelerine başlanıyor. İttifaka iktidarı zorlayan MHP olmuştur. Pekiyi iktidar şimdi derse? Andımızı savunmaktan vazgeçin derse ne olacak? Bu siyaset böyle yürümez.

Siyaseti siyaset olmaktan çıkardılar. Ahbap çavuş ilişkilerine çevirdiler. Bu ittifakı millet ve ülke için mi yapıyorlar? Yoksa menfaat için mi yapıyorlar? Mersin büyükşehir belediye başkanı hem görevinden, hem da MHP´den istifa etti. AKP´den belediye başkan adayı olacağı söylenmişti. AKP´ye bir belediye başkanlığını MHP kaptırmış olacak.

Ülke yazboz tahtasına döndü. Cumhurbaşkanının atadığı bakanlar. Kendi düşüncelerini ifade edemiyorlar. Ülkeyi kimler yönetiyor bakın. Konya üniversitesi havacılık ve uzay bölümü başkanı ve dekan olan muhterem ne diyor? ?Kadınlardan siyasetçi, iş kadını olmaz. Evde otursunlar çocuk yetiştirsinler ? diyor. Hâlbuki kadınlar iş konusunda erkeklerden daha başarılılar. Bu ülke böyle düşünceler ışığında ilerleyemez. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-11-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44