Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASETÇİ KARARLI OLACAK

SİYASETÇİ KARARLI OLACAK


Siyasetçi dediğin ay gibi güneş gibi kararlı olacak. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra göre eğilmeyecek. Ay ile güneşim bir dakika geç doğduğu bir dakika geç battığı vaki midir? Tam zamanında doğar. Tam zamanında batar. Söğüt ağacı ise rüzgâr ne taraftan eserse o tarafa doğru eğilir. Siyasetçi söğüt ağacı gibi olmayacak. Ay gibi güneş gibi kararlı olacak. CHP deki durumu görüyorsunuz.

Muharrem İnce cumhurbaşkanlığına aday olduğu zaman Kemal Kılıçdaroğlu benim genel başkanım onun karşısına aday olarak çıkmam demişti. Sonra cumhurbaşkanlığını kazanamazsam partiyi kongreye götüreceğimi taahhüt ettim diyor. Ve olağan üstü kengere yapılmasını isteyen kendisi olmuştur. Aday olduktan sonra verdiği söz nerede kaldı? Olağan üstü kongrenin fitili ateşleyen Muharrem İnce olmuştur.

Bana önümüze düş derlerse görevden kaçmam diyor. Ben aday olmak istemiyorum amma yan cebime koyuverin diyor. Delegelerin imza vermelerini tavsiye eden kendisidir. İşte devlet adamının kararlı olması gerekirdir. Muharrem İnce rüzgâra göre tavır alıyor. 

İyi partide Koray Aydının gaf yaptığını söylüyorlar. Ben gaf olarak ve dil sürçmesi olarak görmüyorum. Siyasette bu duruma gelmiş birisinin böyle gaf yapacağına ve dil sürçmesini yapacağına inanmam. Ancak dil sürçmesi bir iki gün önce MHP den gelmiş olur. Hazırlıksız yakalanır bir dereceye kadar makul karşılanabilinir.  Fakat partinin kuruluşunda rol almış. Seçime girmiş bir kişinin gaf yapması veya dil sürçmesi yapması mümkün değildir. Bu olay kafasında devamlı kurduğu bir olayın ortaya çıkmasıdır.

Kafası Bahçelinin yanında bedeni ise iyi partide olduğunun bir göstergesidir. İktidar paralık askerlik için ne demişti? Bunu şehit ailelerine nasıl anlatırız. Biz paralı askerliği vatandaşımıza sorarız. Yani referanduma götürürüz demişlerdi. Pekiyi referanduma götürdüler mi? Götürmedikleri gibi yanılmıyorsam 3 defa paralı askerliği getirdiler. Birisinde bu paralı askerlikten gelecek parayı şehit ailelerine vereceğiz dediler. Onu dahi yapmadılar. Şimdi getirdikleri paralı askerlik için. Asker kadromuz dolu.

Askerliğini yapmak isteyenleri askere alamıyoruz. Onun için paralı askerliği getirdiklerini söylüyorlar. Maden askere gitmek isteyen o kadar kişi vardı da? Neden sözleşmeli asker alındı? Burada da kararlılık olmadığının bir göstergesidir. İçişleri bakanının CHP´lilerin şehit cenazelerine alınmaması için. Valilere tamim göndermesi rüzgâra göre tavır almaktır. Bu söylem çok vahim bir olaydır. Sanki şehitler kendilerine aitmiş gibi tavır alınmıştır. Hâlbuki şehitler milletin şehididir. Tarım bakanı tarımda Avrupa da birinciyiz demesi kararlılık değildir. Birkaç kalem hariç bütün tarım ürünleri ithal ediliyor.

Durum böyle iken tarımda Avrupa da birinciyiz demek rüzgârın durumuna göre hareket etmektir. Çünkü hazineden ve maliyeden sorumlu bakan, dünya da parmakla gösterilecek duruma gelmeye hızla ilerliyoruz diyor. Bu iki bakanın ayni günde bunları söylemesi tesadüf değildir. Olgu oluşturmak için söylenmiş sözlerdir. Millete kendilerini şirin göstermek için söylenmiştir. Bu söylemin kararlılıkla bir bağlantısı yok ki.

Amerika ile meydana gelen gerginlik hat safhaya çıkmış. Hazine ve maliye bakanının alanına girmeyen bir konu olmasına rağmen ilişkilerimiz geçmişe göre daha iyi diyor. 40 senelik evli olan ailede bile böyle sorunlar çıkabiliyor diyor. Ya adamlar tehdit ediyor. İki bakana yaptırım uygulamaya başladılar. F- 35 uçakların bile vermeyecekler. İlişkilerimiz geçmişten daha iyi diyor.

Devlet adamı ağzından çıkan sözlere dikkat etmelidir. Sözünün arkasında ay gibi güneş gibi kararlı durabilecek şekilde beyanda bulunmalıdır. Milletin gazını almak için. Ve millete şirin gözükmek için beyanda bulunmamalıdır. Sonradan böyle söylemler sıkıntı yaratır. Bir yerde birisi öyle bir soru sorar ki altında ezilir kalır insan. Şimdi CHP deki durum karmaşık bir hal aldı. Kongre isteyenler. Yeterli sayı olarak teslim ettik diyor. Genel merkez yeterli sayı yok diyor. Hadi bakalım rüzgâr nereye doğru esecek. Bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-09-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44