Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASETİN CILKI ÇIKTI

SİYASETİN CILKI ÇIKTI


Ülkede siyasetin cılkı çıktı. Önüne gelen herkesi horlamaya ve aşağılamaya çalışılıyor. Ülkenin halledilmesi gereken bir sürü sorunu var. Bu sorular bir kenara bırakılıyor. İktidar gibi düşünmeyenlere ver yansın ediliyor. Bir ailede bile fikir ayrılıkları olabiliyor. Biz büyük bir ülkeyiz diyorlar. Amma bu büyüklüğün değerine göre hareket etmiyorlar. 80 milyon nüfusa sahip ülkeyi bir aile topluluğu gibi görülüyor. İllaki bizim düşündüğümüz gibi düşüneceksiniz.

Bizim hareket ettiğimiz gibi hareket edeceksiniz deniliyor. Bu fikir ve düşünce özgürlüğüne vurulmak istenen bir prangadır. Türkiye tabipler birliği Afrin harekâtı ile ilgili bir bildiri yayınladılar. AKP genel başkanı bunları güzel bir haşladı. İçişleri bakanı genel başkanının bu çıkışına hemen müdahil oldu. Türkiye Tabipler birliği hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüş bildirmek suç oldu. Sağlık bakanı ise meslekten men edilmelerini talep ediyor. Bir insanın mesleğinin elinden alınması ne kadar kolay görüyor musunuz? Hani bu ülkede ileri demokrasi vardı? Fikir ve düşünce özgürlüğü vardı? İktidar böyle hareket ettiği müddetçe uluslar arası kuruluşlar tarafında eleştirilmeden kurtulamaz. Huzursuzluğun sebeplerinden bir tanesi de böyle olaylardır.

IŞİD tarafından Musul´un saldırıya uğradığını hepiniz biliyor olmalısınız? Musul konsolosluğunu korumakla görevli emniyet gücü var. Konsolosluk da çalışanlar var. 48-49 kişi idiler. Konsolos o zaman dışişleri bakanı olan Ahmet Davutoğluna telefon ediyor. Ahmet Davutoğlu ?direnmeyin teslim olun. Onlar bizim hasmımız değil? diyor. Ve teslim oluyorlar. Bu olay basında yer aldı. IŞİD´dın elinde 90 gün esir kaldılar. 90 gün sonra kurtarıldılar. Fakat nasıl kurtarıldıkları muamma oldu. Ahmet Davutoğlu diplomatik yollarla hal edildi dedi. Cumhurbaşkanı operasyonla dedi. Ahmet davutoğlu sonra çark etti. Operasyonla kurtarıldılar dedi.

İşte bu maceraları yaşayan konsolos CHP den milletvekili seçildi. İktidarı dişe dokunur birkaç eleştiri yapınca. Dışişleri bakanı bu konsolos için. ?Korkak? dedi. ?iyi tanırım benim memurumdu? diye ilave etti. Bunu ne için söyledi? Musul da teslim oldukları için. Nasıl teslim olduklarını anlattı. Şimdi dışişleri bakanı korkaklıkla itham ediyor. Ve benim memurumdu diyerek hakir görmeye gayret ediyor. Böyle siyaset olmaz. CHP milletvekili daha ağır söz söyleyebilirdi. Sizin dışişleri bakanınız teslim olun dedi. Resmen bizi sattı diyebilirdi. Efendice cevap vermeye çalıştı. İşte AKP´nin siyaset anlayışı insanları bir şeylerle itham etmek ve aşağılaman üzerine inşa edilmiştir.

AKP genel başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştirirken kullandığı kelime devlet adamına yakışmayacak bir kelimedir. Zaten gergin olan ortamı daha da germeye yöneltir. ?Ulan Kılıçdaroğulu? diye eleştirmeye başlaması çok yakışıksız olmuştur. Bu olaylara denecek tek bir söz vardır. Siyasetin cılkının çıktığıdır.

AKP genel başkanı yine özgür Suriye ordusu için eleştiri yapanları çok kötü haşladı. Bu özgür Suriye ordusunun amacı ne idi? Çeşitli terör örgütlerinden ayrılmış olanların gelip özgür Suriye ordusuna katılmalarının amacı. Esat´ı devirip yerine suni bir yönetim oluşturmaktır. Bunlara Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye destek vermiştir. Bu özgür Suriye ordusundan ayrılıp, IŞİD da katılanların olduğu dahi iddia edildiği gibi. IŞİD dan alınan yerler bunların yönetimine bırakıldı. Bazı küçük köylerin para karşılığında IŞİD da satıldığı dahi iddia edildi. Şimdi bizim ordumuzun teröristlerden temizlediği yerler de özgür Suriye ordusu yönetimine teslim edilecek. Oluşumu çeşitli terör örgütlerinden gelenlerin katılımı ile oluşmuş bu özgür Suriye ordusu. Yarın kendi aralarında anlaşamayıp. Birbirine girerlerse ne olacak?

Şimdi şehitler vererek bunlara verdiğimiz topraklarla yetinmeyip bize silahlarını doğrultmayacağının garantisini kim verebilir? PKK ile o kadar anlaşma yapıldı. Hiç birisi işledi mi? Ben şahsen bu savaşarak terör örgütlerinden temizlenen yerlerin bunlara teslim edilmesinden yana değilim. Hem Suriye´nin toprak bütünlüğünün bozulmasını istemiyoruz deniyor. Hem de özgür Suriye ordusuna toprak teslim ediliyor. Seneler sonra Suriye yönetimi bunların elinden bu toprakları almaya kalkışırsa Suriye ye savaş mı açacağız? Bu olayın geleceğinin de düşünülmesi gerekir. Türkiye artık ABD´yi unutmalıdır. Fakat Suriye de Rusya var. Ve Esat´ın arkasında duruyor. Rusya da Suriye´nin yanında yer alıp bu toprakları Suriye topraklarına katılması yanında yer almayacağının garantisi var mı?

Allah ordumuzu muzaffer kılsın saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30-01-2018 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44