Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASETİN CILKI ÇIKTI

SİYASETİN CILKI ÇIKTI


Siyasette millet iradesi diye bir şey kalmadı. Devamlı millet iradesinden bahsederler. Gelin görün ki? Millet iradesi diye bir şey kalmadı. Milletin iradesine ipotek koydular. Milleti başkasının adayına oy vermeye mecbur ettiler. Var mı demokraside böyle bir şey? Seçmen kendi iradesini kullanamıyor. Milletin iradesini menfaate çevirmeye çalışıyorlar. Devlet Bahçeli AKP kimi aday gösterirse göstersin kayıtsız şartsız desteleyeceğiz diyor.

Bu milletvekili seçimi değil ki? Her il veya ilçe kendisine hizmet edecek belediye başkanlarını kendileri seçmelidir. Ve adaylar yerli olmalıdır. Halkını iyi tanıyan, halkının sıkıntılarını bilen ve ilçelerin tanıyan kişi olmalıdır. Dışarıdan gelen kulaktan dolma şeylerle ne kadar faydalı olabilir. Bu nasıl bir siyasettir? Birbirinin aday gösterdiği yerlerde aday göstermiyorlar. Bu menfaat ilişkisi değil de nedir? Başka bir partinin adayına milleti oy vermeye zorluyorlar.

İstanbul, Ankara ve İzmir de MHP aday göstermeyecek. Bu konuda mutabakat sağladılar. Adan, Mersin, Manisa Osmaniye ne olacak? Osmaniye ne ise? Diğer iller Adana, Mersin Manisa gibi ilerde AKP aday göstermeyecek mi? 16 senedir tek başına iktidar olmuş bir parti nasıl olurda o illerde aday göstermez? Böyle bir siyaseti gören ve duyan var mı? O zaman ben buralarda seçime girmiyorum deyin ki? Vatandaş da ona göre hareket etsin.

Bu illerde oyların %51´i geçersiz çıkarsa ne olacak?  Hiç bunu düşündünüz mü? İşte siyasetin cılkını çıkardılar. Mahalli seçimlerde ittifakı sağlandılar. Aman ya Rabbi o ne suçlamalar? Ne yakıştırmalar? Artık pes doğrusu! Karşılarındakilere bir kelime kullandılar ki? Zelil kelimesi! Böyle bir kelimeyi bir siyasetçinin kullanması çok yakışıksızdır. Bu kelimenin anlamını iki gün önceki yazımda geniş olarak açıkladı. Her seçimde olduğu gibi yine muhalefet olmayacak ve olmamış şeyler ile suçlanmaya başladı?  Şimdi size çok enteresan gelecek bir şeyden bahsedeceğim.

Atatürk konuşmalarında meclis konuşmaları olsun başka konuşmaları olsun efendiler diye hitap ediyor. Bu efendi kelimesi erkekler içinde kullanılıyor. Kadınlar içinde kullanılıyor. Erkeklere bey efendi diye hitap ediliyor. Kadınlara da hanımefendi diye hitap ediliyor. Şimdiki konuşmaların çoğunda ey diye hitap ediliyor. Farkı görüyor musunuz? Bir insan asrın lideri oluyorsa işte böyle konuşmalarında çok önemi olduğundandır. Devlet bahçeli cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra partililerine şöyle hitap etti. Antalya da ki toplantıda ?İstanbul, İzmir ve Ankara da aday çıkarmayacağız AKP kimi aday gösterirse kayıtsız şartsız.

Destekleyeceğiz? dedi. Salondaki milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanları ayakta alkışladılar. Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır? Bu üç büyük şehirde partinin silinmesini nasıl kabul ediyorlar? Bu alkış neyin kutlamasıdır? Aklı başında bir il başkanını ve ilçe başkanının kabul edeceği bir siyaset değildir. Sen ilinde ve ilçende partini yükseltmek için çalış. Senin çalışmalarını bir çırpıda siliversinler. Ben bunu anlayamıyorum. Siyasetin cılkını çıkardılar demekte haklı değil miyim?

Kadına şiddet konusuna da değinmeyi kendime bir görev sayıyorum. Eskiden kadına şiddet konusunda bir gün var mıydı? Ben hatırlamıyorum bu son zamanlar gündeme geldi. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması üzerine kadınlar toplanmışlar seslerini duyurmak istiyorlar. Bu seslerini duyurmak isteyen kadınlarda şiddete maruz kaldılar. 10 senede 2 bin 337 kadın cinayete kurban gitmiş.

Bir bu kadarda şiddet gördüğü halde öldürülme korkusu yüzünde sesini çıkaramayanlar vardır. İki gün önce bir kadın sokakta bir erkek tarafında tekme tokatla darp edildi. Polisler geldi. Kadın korkusundan şikâyetçi olmadı. Kendisini darbeden için. Polislere iyi şeyler söyledi. Polisler çekip gittiler. Oradaki kameraları incelediklerinde durum söylenen gibi olmadığın görüyorlar. Gidip o darp eden kişiyi gözaltına alıyorlar.

Ne olurdu bu kadınlar sessiz yürüyüş yapsalardı. Kıyamet mi kopardı? İçişleri bakanı bu gönülleri yaralı kadınları bir defa daha yaraladı. Bunlar PKK´lı teröristler dedi. Oradaki kadınların çoğu ya kızını kaybetmiş ya annesini kaybetmiş kişilerdir. Madem bunların terörist olduğunu biliyorsunuz da? Neden daha önce tutuklamadınız?  Bu gönülleri yaralı kadınların, gönüllerinde ikinci bir yara açtınız.

Başka ülkelerde böyle gösterilerde polis bu göstericileri koruyor. Dışarıdan bir saldır falan olmasın diye. Bizde ise polis engelliyor. Ve şiddet uyguluyor. Ananın ah etmesi kadar tutan bir olay yoktur. Burada satırlarım son verirken. Ne kadar cinayette kurban gitmiş kadın varsa Allah rahmet etlesin. Mekânları cennet olsun. Ne kadar şiddet gören kadın varsa. Allah yardımcıları olsun. Kadın bir anadır. Analara uzanan eller kırılsın. Bu kadına şiddetin önüne geçmek için acilen tedbir alınmalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-11- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44