Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASETİN SEVİYESİ İYİCE DÜŞTÜ

SİYASETİN SEVİYESİ İYİCE DÜŞTÜ


Cumhurbaşkanlığı seçimine adım adım yaklaşıyoruz. Günler azaldıkça siyasetin seviyesi de her geçen gün düşüyor. Aşağılamak, küçük görmek, tehdit, hakaretler havada uçuyor. 30 Mart mahalli seçimlerinde Bülent Arınç “AKP kaybederse başkaları maaşları ödeyemez” demişti. Şimdi yine ayni teraneler devam ediyor. Bülent Bey yine “maaş ödeyemezler” diye milleti tehdit ederek oy avcılığı yapıyor. Maaşları AKP ödüyorsa diyeceğim yok. Böyle bir şeyin olması da mümkün değildir. Çünkü AKP memur, emekli ve işçiler acından ölüyor olsa beş kuruş vermeyi düşünmez. Maaşları devlet ödediğine göre şayet Bülent Beyin dediği doğru ise. Devlet batmış demektir. Devleti bu duruma 12 senedir iktidar olanlar getirdiğine göre sorumlu iktidardır. Bu ekonominin dibe vurduğunun bir itirafıdır.

Sizlere Tayyip Erdoğan adaylığını açıklamadan önce, adaylığını açıkladıktan 3-4 gün sonra IŞİD’ din elindeki rehinelerin serbest bırakılacağını iddia etmiştim. Benim iddiam şoförlerin serbest bırakılması ile doğru çıkmış oldu. Şimdi bu rehinelerin bu hafta geleceğini milli savunma bakanı açıkladı. IŞİD elindeki rehinelerin bırakılması için yüklü bir para istemiş. Bu paranın ödendiği iddiası var. İkinci bir iddia hapiste olan El kaide elemanlarının serbest bırakılmasını istenmiş.  Bununda yerine getirileceği iddia ediliyor. IŞİD zaten iktidar tarafından her yönden destekleniyor. Bu yardımın üzerini örtmek için. Rehineleri kurtarmak için bu parayı verdik diyecekler.

Bu IŞİD’ın bizim ülkemizde ne işi var? İstanbul da cihat namazı kılıyorlar. Kimsenin sesi çıkmıyor. Geçen gün aklımdan bir şey geçiyor. Fakat şimdi söylemeyeceğim demiştim. Bu AKP ile IŞİD arasında bir kan bağı olmalı.  Eli kanlı terör örgütünün mensuplarının İstanbul da ne işi var. Bu ülke senelerdir terörle mücadele ediyor. Ne hikmetse, vatandaşları her geçen gün sefalete doğru sürüklenirken, terör örgütlerine yardım ediyor. Ve onları ülkede barındırıyoruz. Gezi parkı olaylarında % 50’yi evlerinde zor tutuyoruz demişlerdi. Bu % 50’yi korumak için bu terör örgütlerini ülkede,  barındırıyor olmasınlar? IŞİD, El Nusra, EL Kaide gibi örgütlere yardım ediliyor. Hiçbir ülke ülkesinde yabancı terör örgütlerini bizim gibi ülkesinde barındırmaz. Terör örgütlerine güvenilmez. Türkmenleri kurşuna diziyorlar. Bırakı bir şey söylemeyi kuru bir kınama dahi yapılmıyor. İki ayı geçti. 49 vatan evladı bunların elinde rehin. Şimdi tam seçim yaklaşmışken rehineler bu hafta gelecek denildi. Kahramanlık oyunu oynanacak bu millette kahramanlık oyununa alkış tutacak. Türkiye seninle guru duyuyor diye slogan atacak. Ah saf milletim ah olacakların ve olanların hiç farkında değilsiniz. Her gün yeni Türkiye de hedef 2023 diyorlar. 2023 de ne olacağını bilmiyorlar. Eski Türkiye yok artık diyorlar. Bu eski Türkiye’yi çok arayacağız. İşte o zaman atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş olacak.

Ekmeleddin ihsanoğlu istiklal marşını bilmiyormuş diye millete şikâyet ediyorlar. İstiklal marşını 10 kıtasını herkes bilmiyordur. Amma iki kıtasını herkes bilir. Bunlar ucuz siyasettir. Bazen insan bildiği şeyi dahi unuta bilir. Bir imam her namazda okunan Fatiha suresini unutur mu?  Herkes unutmaz der. Ben 70’li yıllarda bir Cuma namazında imamın Fatiha suresini unuttuğuna şahit oldum. Birinci rekâtta bir yere geldi takıldı kaldı. Baştan tekrar başladı. Ayni yerde tekrar takıldı. Arkasındakiler hatırlattı. İkinci rekâtta ayni yerde yine takıldı. Bunu ayal konusu yapmak doğru değildir. Tayyip Erdoğan Eskişehir mitinginde “ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim” dedi. Bunu hiçbir lider alay konusu yapmadı. Şimdi Ekmeleddin Bey “sen benim istiklal marşını bilmediği söylüyorsun. Sen ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim diden. Bunun hesabın ver de beni ondan sonra eleştir” derse ne olacak. Türk vatandaşı değilmiş de, Mısırda doğmuşta bunun gibi eleştiriler ucuz siyasettir. Ucuz siyaset yaptığını şuradan anlayın. Mitinglerde onun videosunu izletiyor. Ekmeleddin beyde o Eskişehir mitinginin videosunu izletse. Tayyip Erdoğan hemen saldırıya geçer. Bu şerefsizliktir, namussuzluktur, alçaklıktır diye ver yansın eder.

Adaylıktan istifa etmesi gerekir böyle birisi cumhurbaşkanı olamaz diyor. Pekiyi Tayyip Bey sizin hakkınızda suçlamalar var. Siz nasıl aday oldunuz. Vatandaşını tokatlayan bir başbakan nasıl cumhurbaşkanı olacak? Terör örgütü ile anlaşma masasına oturan biri nasıl cumhurbaşkanı olacak? Ordusuna cemaatle bir olup da kumpas kurulmasına göz yuman birisi nasıl cumhurbaşkanı olacak? Ülke nüfusunun 50 milyonunu teşkil eden Türkleri yok sayan birisi nasıl cumhurbaşkanı olacak?

 Herkesin inancı ve itikadı kendisine aittir. Nasıl oluyor da insanların mezhepleri ile uğraşılıyor. Müslümanlıkta 4 mezhep haktır. Bir insan öldüğünde Rabbi, din, peygamberi, kitabı sorulur. Mezhebi sorulmaz! Irkçılık yapan birisi laik bir ülkeye nasıl cumhurbaşkanı olacak?  Ben suniyim, kılıçtaroğu sen alevisin, demirtaş sen zazasın demek ne oluyor? Adaylara mezheplerine göre mi oy verilecek? Bu olay mezhep çatışmalarına yol açar. Çok tehlikeli bir ayrımcılıktır. Bu mezhep ayrıcılığı bir başladı mı bir daha önü alınamaz. İşte Tayyip Erdoğan ülkeyi böyle bir çıkmaza sürüklüyor. Evet, şimdi yetki sahibi durumda, fakat yetkileri kısıtlı, ülkenin tek yetkilisi olmayı amaçlıyor. Yarın tek yetkili olduğunda kafasından geçirdiklerini uygulayacaktır. Türk ırkını, Atatürk’ü, cumhuriyeti sevmez. Daha tam yetkili olmadan, muhaliflerini ezmeye çalışıyor. Muhalefeti yok etmek için elinden geleni yapıyor. Pekiyi şimdi bunları yapan birisi tam yetkili olduğunda neler yapmaz ki? Taraf olanların bertaraf olduğu bir ülkede demokrasi olur mu? Demokrasiye sahip çıkmak sandığa gidip oyumuzu kullanmakla olacaktır. Kullanılmaya her oy Tayyip Erdoğan’ın hanesine artı olarak geçecektir. Ayrıca ikinci tura kaldığında AKP ve PKK sandığa kol kola gideceklerdir. 6 ay sonra Öcalan serbest kaldığı gibi. Kandildekilerde sınırdan elini kolunu sallayarak ülkeye gireceklerdir. Bu olayda şehitlerin kemiklerini sızlatacaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DEYİPTE OYUNU BU DUYGULARLA KULLANANLARA!        

03- 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44