Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


SİYASİ ANLAYIŞIMIZ DA MUTASYONA UĞRAR MI ACABA?

SİYASİ ANLAYIŞIMIZ DA MUTASYONA UĞRAR MI ACABA?


Gerek sosyal gerekse siyasi hayatımıza biraz yakından baktığımızda güncel yaşam içindeki eleştirilerimizin her geçen gün biraz daha sertleşmekte olduğunu hatta ahlaki değerlerimizi bile zorlamaya başladığını söyleyebiliriz.

 Ne yazık ki sağlıktan eğitime, savunmadan çevreye, spordan ekonomiye, sanayiden teknoloji gibi hemen hemen tüm alanlarımızda yapılan değerlendirmelerimizde bilimselliği bir tarafa bırakarak her cümlemizi siyasi kurumlara endeksli olarak yapmaya çalıştığımızı düşünüyorum.

  Demem o ki ne yakın çevremizde ne de eş, dost ve arkadaşlarımız arasında 20 yıl öncesinde olduğu gibi toplumun geleceğini çok yakındıran ilgilendiren tarih, sanat ve kültür, sağlık ve sosyal gibi hiçbir ortak konuyu siyasetin dışında tartışmayı artık yapamıyoruz. Siyaset hemen hemen her konunun önüne bir set çekmiş gibi normal bir tartışma yapmamızı engelliyor diyebilirim. Bu manada eskiden az da olsa etkisi var olan STK’lar artık güncel yaşamımızdan çıkmış gibi duruyorlar.

  Bakınız bu gün tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de virüs salgını nedeniyle büyük bir mücadele verilmekte. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere emniyet güçlerimizin, halkımızın çok büyük katkılarını görüyoruz. Ama bakıyoruz bu böylesi önemli konuda bile siyasi olarak iktidar muhalefet arasında bir uyum veya adına ne denir çok da bilemiyorum ama hep birlikte daha etkili bir çalışma için toplumun moral ve motivasyonunu arttırıcı bir beraberliği göremiyoruz. Bu bağlamda yıllardır nasıl bir konu olursa olsun, ortak katkılar üzerinden paylaşım noktasında ne iktidarın ne de muhalefetin bir birlerine karşı en küçük bir hoş görü içinde olduklarını göremiyoruz. Haliyle bu durum topluma da yansıyor ve sosyal medyada inanılmaz biçimde sıkıntılı paylaşımlara yol açıyor böylesi sert tartışmalar.

    Sonuçta yıllar geçiyor ama maalesef en küçük bir olumlu değişim olmadan günleri tüketim duruyoruz. Demem o ki, siyasi ortamlarımız hep tartışmalı geçmiş ve hala da geçmeye devam ediyor. İktidar veya muhalefet taraftarı olarak hangi kanal veya gazeteye bakarsak bakalım hep sertlik yanlısı demeçler, hakaretler, bağırmalar ve moral bozucu konuşmalar görüyoruz. Aslında bu aziz milletimizin de diğer gelişmiş ülke insanları gibi sakinliğe, huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Örneğin akşam yemek sonrası çayımızı içerken huzurlu bir haber programını veya herkese dönük bir tartışma programını veya ne bileyim eskiden olduğu gibi neşeli bir diziyi izlemek bu milletin hakkı değil mi hala?

  Yaşadığımız örneklerden yola çıkarak işimizin dün ve bugün hatta yarınlarda da zor olacağını düşünüyorum. Az da olsa bir düzelme olacaksa bu da ancak tek taraflı değil ortak katkılarla olabileceğini söylemek isterim. Veya olmaz ama bir ihtimal diyelim, virüslerin zaman içinde mutasyona uğrayarak etkisizleşmeye başladığı gibi bizim de siyasi anlayışlarımız mutasyona uğrar ve sertlikten uzaklaşarak makul düzeylere dönüştüğünde partiler arası siyaseten yakınlaşmaların olabileceğini ve de rahatlayabileceğimizi düşünüyorum.

                                              30 Nisan 2020 ERHAN GÖÇMEN

Ümran Seyisoğlu
1.05.2020 23:01:46
Kaybetmememiz gereken 1940-1960 nesli nin bu kaşarlı insanları bu gibi anlaşmazlık ve duyarsız davranışları yeni nesile nasıl faydası olabilir anlamıyorum. Örnek olmaları gerektiğini düşünerek Allah hakkımızda hayırlara vesile olur inşallah diye dua etmekten başka birşey diyemiyorum. Saygılar sunarım.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31