Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASİ MALZEME YAPMAYIN

SİYASİ MALZEME YAPMAYIN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Geçtiğimiz günlerde Ankara da belediye otobüs şoförü ile bir gazinin olayı gündeme geldi. Ankara belediye başkanı silahşor Melih gökçek şoföre sahip çıktı. Bir video göstererek gazi Yılmaz Yiğit’in şoföre hakaret ettiğini ve darp ettiğini söyledi. Bu gazimizin kılıçtaroğlu ile çekilmiş fotoğrafını gösterdi. Bu gazinin CHP’nin provokatörü olduğunu söyledi. Bu gazi kardeşimizi yandaş medya da yerden yere vurdu. Ne provokatörlüğü kaldı. Ne paralelciliği kaldı. Her şeyi yakıştırdılar. Şoföre hakaret ettiğini otobüste olan yolcuların şoför lehine şahitlik yaptıklarını yazdılar çizdiler. Gazimizi siyasi malzeme yaptılar. Ne imiş? CHP’li imiş! Kılıçtaroğlu ile fotoğrafı varmış. Sizde hiç mi utanma arlanma kalmadı?  CHP’li ise ülkenin vatandaşı değil mi? Kılıçtaroğlu ile fotoğrafı varmış. Ne olmuş fotoğrafı olmakla? Esat ile değil ya! Şehitler ve gaziler bu ülkenin manevi değerleridir. Bu gazinin bacağı yok. Bacağı protez kolunun biri yok. Diğer kulu protezli hayatını böyle idame ettirmeye çalışan gazimize bu yapılanı kınıyorum. Allah onlara bin beterini versin. Böyle beddua etmeyi sevmem amma bu olay benim ciğerime oturdu. Böyle beddua ettiğim için. Okurlarımdan özür dilerim. Şimdi işin esasını anlatacağım. Bana o zaman hak vereceksiniz.

Belediyede çalışan duyarlı bir vatandaş arkadaşı gazi Koraya telefon ediyor. Otobüsün kamera görüntülerini silecekler, hemen gel al diyor. Hemen gidiyor videoyu alıyor. Melih Gökçek’in gösterdiği video 12 saniyelik bir video idi. Gazi arkadaşına belediye çalışanının verdiği vido 35 dakikalık çıkıyor. Olay şöyle başlıyor. Yılmaz Yiğit gazimiz hastaneye gitmek için. Üç yaşındaki kızı ile belediye otobüsüne biniyor. Protezli kolunu gösteriyor. Geçiyor bir yere oturuyor.  İnecekleri durağa gelince ön kapıya geliyor. Şoför “sizin kartınız var mıydı” diye soruyor. Gazi protezli kolunu gösteriyor. “Bakar mısınız” diyor. Şoför “uğraştırma hemşerim, hadi in” diyor. Gazi “ ne uğraştırması, ne demek istiyorsunuz” diyor. Şoför “ ben söylemeden kartını göstereceksin, hayret bir şey” diyor.  Gazi “ben nasıl göstereyim, elimin protez olduğunu gösteriyorum ya” diyor. Şoför “ ne demek elim yok, ben senin cebine elimimi sokacağım” diyor. Gazi “ kartımı soracaksan tabii elini cebime sokacaksın, ben gaziyim” diyor. Şoför ayağa kalkıyor, gaziyi itiyor. Gazi “çek elini lan” diyor. Şoför “ hayvan oğlu hayvan” diyor. Gazi “ şerefsiz, sen nasıl konuşuyorsun” diyor. Şoför “şerefsiz sensin, hayvan oğlu hayvan, enayi, terbiyesiz” diyor.  Yolcular şoföre tepki gösteriyor. Gazi iniyor, şoför peşinden bağırıyor. “Şerefsiz, Allah görmüşte iki elini almış işte. Benim için mi gazi oldun” diye gazinin arkasından bağırıyor.

İşte olay Melih Gökçeğin basına aksettirdiği gibi değil. Belediye çalışanının gazi arkadaşına telefon edip otobüsün görüntülerini silecekler. Hemen gel al demesi ile gerçek ortaya çıkıyor. Görüyor musunuz? Olayları nasıl saptırıyorlar. Yandaş basını da arkalarına alıyorlar. Olayları istedikleri gibi evirip çeviriyorlar. Ey Melih Gökçek hani bu gazi şoförü darp etmişti? Görüntüleri izlerken bakın nasıl vuruyor, diyordun. CHP’nin provokatörü diyordun. CHP’li dedin! Pekiyi bu gazinin Tayyip Erdoğan ile çekilmiş bir fotoğrafı olsaydı? Gaziye ayni muameleyi yapar mıydın? Şoförü işten atar mıydın?  O zaman sen bizim gazimize nasıl hayvan oğlu hayvan dersin der miydin?   Şu terbiyesizliğe bakın.  “Allah görmüşte iki elini de almış. Benim için mi gazi oldun”?  Diye bağıran şoför beye sormak gerekir. Sen kaza yapıp ellerini ve bacaklarını kaybetsen. Benim için mi kaybettin? Desem zoruna gitmez mi? Senin evinde sıcak yatağında yatmanı sağlamak için. Gazi olmuş birisine, benim için mi gazi oldun demek kadar nankörlük olamaz. Gaziye bunu söyleyen! Şehitler içinde benim için mi şehit oldular? Der.

Bunlar dinine kinine sahip nesil yetiştireceğiz diyorlar ya. İşte istedikleri nesil böyle bir nesildir. Ülkenin manevi değerlerine saygı göstermedikleri gibi, onları aşağılayıcı sözler söylemekten de geri kalmazlar.  Milleti öyle kandırmaya çalışıyorlar ki. Otobüsteki yolculardan dört beş kişi karakola gitmiş. Şoförün lehine şahitlik yapmış, diyorlar. Hâlbuki 7-8 kişi karakola gitmiş şoförden şikâyetçi olmuş. Yukarıda beddua ettim. Haklı değimliyim!         Gazisine hakaret eden birisine ne söylenirse hak etmiştir.  Bu nasıl bir anlayıştır?  Bu nasıl bir Müslümanlıktır? Yaşlılara, engelli vatandaşlarımıza saygı göstermek, yardımcı olmak insanlık görevidir. Bir kimsenin yarın engelli olamayacağına dair bir garantisi var mıdır? Felç geçir eli ayağı tutmaz olur bir engelli. Trafik kazası geçirir kolu, bacağı kopar olur bir engelli. Kimsenin başına nasıl bir olay geleceğini kimse bilemez. Allah görünür görünmez kazalardan korusun. Bu dünya etme bulursun dünyasıdır. Hani bir söz vardır. Gülme komşuna gelir seninde başına derler. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için. Gazi olan kahramanlarımıza Allah kolaylıklar versin. Bir gaziye hayvan oğlu hayvan, şerefsiz, Allah görmüşte iki elini almış, benim için mi gazi oldun? Diyen şoförü kınıyorum. Söylediği sözleri gazi kardeşimiz adına kendisine iade ediyorum. O şoför gazimize hakaret ederken. Hattı zatında kendisi tanımlamış. Böyle insanları toplum içersinde hiçbir değeri yoktur. Bular kendilerini bir şey zannederler amma hiçbir b…. Değillerdir. Basının karşısına geçip de şoförü savunan, gaziyi provokatör ve paralelci olmakla itham eden. Olayları saptırarak basına açıklayan Gökçeği de kınıyorum. Gazilerimizi ve şehitlerimizi siyasi malzeme yapmamalarını tavsiye ederim. Etme bulursun sözü sizler için geçerli olabilir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05- 11 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44