Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÖYLEM İLE İCRAAT BİRBİRİNİ TUTMUYOR

SÖYLEM İLE İCRAAT BİRBİRİNİ TUTMUYOR


İktidarın 16 senelik icraatına bakıldığında. Sanki bu ülkede adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ayrımcılık yokmuş. Şimdi seçim bildirgelerinde bunlara yer veriliyor. Muharrem İnce üniversite rektörünü ziyaret ediyor. Hemen rektör İnceyi kabul etti diye görevden alınıyor. Ülkenin cumhurbaşkanlığına aday olmuş birisinin herkesi ziyaret etmesi demokrasi gereği doğaldır. İktidar gibi düşünen birisi ziyaret etseydi? Acaba yine rektör görevden alınacak mıydı? Bu ayrımcılık değil midir? Bu özgürlüğü kısıtlamak değil midir?

Bu fikir ve düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbe değil midir? Söylemler ile icraat bir birine ters düşmüş olmuyor mu? Hani daha fazla özgürlük olacaktı? Hani daha fazla demokrasi olacaktı? İnsanın aklına bazı şeyler. Ya kaçarken ya da namaz kılarken gelir. İktidarın bazı şeyler 16 sene aklına gelmemiş. Şimdi akıllarına gelmiş. Cem evleri hukuki bir statüye bağlanacakmış? Pekiyi neden şimdi aklınıza geldi? Bu seçimde pabucun pahalı olduğunu anladılar. Alevi vatandaşlarımızın oylarına talip oldular.

Pekiyi böyle bir şey yapacaktınız da 16 senedir neden yapmadınız? Demokraside kademe atlayacağız, daha fazla özgürlük olacak, daha bağımsız yargı vaatleri veriliyor. İyi güzelde bunlar bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Neden? Bu zaman kadar yapılmadı? Bu söylemlerle yapılan icraatlar birbirini neden tutmuyor? Türklükle bize kimse gelmesin.

Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz denilecek? Ondan sonra Türk milletinden oy isteyeceksiniz. İktidar ile Devlet Bahçeli bir birine onur kırıcı hakaretler ettiler. Şimdi can ciğer kuzu sarması oldular. Devlet Bahçeli bundan cumhurbaşkanı olmaz diye kendini yırtıyordu? Şimdi nasıl bir arada olabiliyorlar? Ve Tayyip Erdoğan diyor başka bir şey söylemiyor. Bu nasıl bir söylemdir? Nasıl bir icraattır?  Şimdi başka bir konuya geçelim.

Referandumda Manisa AKP ilçe başkanı şöyle bir söylemde bulundu. Kendi partililerine hitap ederken ?hayır çıkarsa savaşa hazır olun? dedi. Şimdi bu muhterem milletvekili adayı olmuş. Şimdi seçimi kaybedecek olursa? Seçmenine savaşa hazır olun derse ne olacak? Çünkü bu söylemler artmaya başladı. Sözde profesör olan Ahmet Maranki denilen zatı muhterem canlı yayında Belgrat ormanlarına eğitim için gömdüklerimizi. Çıkarır sokaklara çıkarız diyor. Kime karşı sokaklara çıkacaklar? Seçimi kazananlara karşı değil mi?

Buyurun buradan yakın. Ülke ne duruma gelmiş görün. Bir ara birileri silahlı eğitim yapıyor diye bir haber dolaşmaya başlamıştı. Sonra birileri bunu yalanladı. Şimdi bu zatı muhteremin söylediklerine bakılırsa demek ki o olay doğru imiş demektir. Sözlerini bir daha hatırlayalım. ?Eğitim için gömdüklerimizi çıkarır. Sokaklara çıkarız? diyor. Bu geçmişte söylenenlerin itirafıdır. Buna benzer söylemleri referandumda da duymuştuk. Hayır, çıkarsa hayır diyenlerin kanı ile banyo yaparım denildi. İktidarın devamlı söylediği bir söz vardır.

Burası muz cumhuriyeti değil diyorlardı. Şu olaylar emin olun muz cumhuriyetlerinde bile olmaz. Devlette bir karalılık vardır. Devleti yönetenler ay gibi güneş gibi kararlı olacaklardır. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra göre eğilmeyecekler. Fakat bize öyle değil. Rüzgâr nereden eserse söğüt ağacı gibi o tarafa doğru eğiliyorlar. Bunun sebebi de verdikleri kararlardan emin olmadığının göstergesidir. Onun içinde söyleneler ile icraat birbirini tutmuyor. Bu muhterem Prof için bildiğim kadarı ile soruşturma açıldı.

Bunu muhalefetten birsi söylemiş olsaydı. Yapmadıkların bırakmazlardı. Fakat iktidarın yandaşı olduğu için. Mahkeme takipsizlik kararı verecektir. Bu milleti kın ve düşmanlığa sevk etmektir. Resmen silahlı eylem yapacakların söylüyor. Başka birisi olsaydı. İktidarı devirmek amaçlı denirdi. Yedi bayram anasını ağlatırlardı. Geçmişte bunlar yaşanmıştır. Ergenekon davasını hatırlayın. Camileri bombalayacaklardı. Kendi uçağımızı düşüreceklerdi demediler mi? Ne oldu? Böyle itham edilenler berat eti. Bunların yerlerine atananlar meclisi bombaladılar. Aklınıza nasıl söylemler geliyorsa? İcraat tam tersi olmuştur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26-05-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44