Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÖYLEME Mİ, İNANALIM, İCRAATA MI?..

SÖYLEME Mİ, İNANALIM, İCRAATA MI?..


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yudumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidarın söylediklerine mi? Yoksa icraatlarına mı inanalım? Başbakan Fethiye’de yaptığı konuşmada “oy oranına göre hareket eden bir iktidar değiliz. Seçim döneminde sandıklar kapanır, bizim için o oranlar gündemden çıkar. 76 milyon bizim için birdir. Nerede insan varsa biz oraya hizmet götürmenin mücadelesi içinde olduk” sözleri ile halka hitap etti. Daha önceki konuşmalarında da “ her kesimi kucaklayan ve 76 milyonun başbakanını olarak hareket ederim” demişti. Söylemler böyle! Şimdi icraatlara göz atalım! Bizden olanlar, bizden olmayanlar ayırımı yapılmadı mı?  Yapıldı! “Biz 22,5 milyon oy almış bir iktidarız. Tabi ki bizim dediğimiz olacak” denmedi mi? Denildi! “% 50’yi evlerinde zor tutuyoruz” denilmedi mi? Denildi!

Başbakan ile Bülent Arınç arasındaki tartışma da “düşmanlarımızı sevindirmeyelim” denildi mi? Denildi! Pekiyi düşman kimdi? Muhalefet değimliydi? Haliyle muhalefete oy verenler olmuyor mu? Bu söylemin anlamı! Bize oy vermeyenleri sevindirme yelimdir. Gezi parkı olaylarında ölenler oldu yaralananlar oldu. Bunlar durdukları yerde ölmedi ve yaralanmadı. Polisin aşırı güç kullanması neticesinde öldüler ve yaralandılar. Aman diyene kılıç kalkmaz demiş atalarımız. Bu gösterilerde şiddetten kaçıp otellere sığınanların peşinden polis otele dahi girmedi mi? Göstericilerin sığındığı otel sahipleri hakkında inceleme başlatılmadı mı? O gençleri suçlamak için camide içki içtiler yargası koparılmadı mı? İmam ve müezzin içki içeni görmedik dediler diye başka yere sürülmediler mi? O zaman sesini çıkarmayan yandaş basın. Şimdi camiye bira kutuları sonradan kondu diyor. Bu gezi parkı olaylarında aşırı güç kullanan polisler zafer kazanmış gibi mükâfatlandırılmadı mı? Polisin aşır güç kullanması neticesinde ölenler ve yaralananlar bu ülkenin vatandaşı değil miydi? Şiddete maruz kalan o vatandaşlar bu 76 milyonun dışında olanlar mıydı?

Şimdi ortaya çıkan Milli Güvenlik Kurulunda (MGK) Gülen cemaatini bitirme kararı alınmış. Pekiyi Albay Dursun Çiçek irtica eylem planı hazırladı diye tutuklanıp. Yargılandıktan sonra mahkûm olmadı mı? Bu irtica eylem planı ile MGK’nın aldığı karar arasında hiçbir fark yok. Bu irtica eylem planı yüzünde daha birçok ordu mensubu mahkûm oldu. Bunlar 76 milyonun dışında olanlar mıydı?

Biz “Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız” söylemi Türkleri yok saymak değil midir? Bu Türkler 76 milyonun içerinde yoklar mı? “Parasız eğitim istiyoruz” diyen öğrencilerin hapiste yatmaları ve ailelerinin perişan olmalarına seyirci kalınması 76 milyonun dışında olduklarından dolayımı, bu olaya maruz kaldılar? Demokratik ve anayasal hakkını kullanarak, gösteri ve yürüyüş yapan vatandaşların polisin şiddetine maruz kalmaları, 76 milyonun dışında kalmalarımıdır?

TC’nin kaldırılması, Atatürk’ün itibarsızlaştırılması, Atatürk anıtlarına çelenk konulmasının yasaklanması, ne mutlu Türküm diyene ibaresinin kaldırılması, andımızın kaldırılması, biz çoğunluğuz istediğimizi yaparız demek değimidir? “Türk ırkı diye bir ırk yoktur” diyerek Türk milletini yok saymak. Ben sizin başbakanınız değilim demek değimlidir? İktidar için varsa yoksa %50 vardır. Geri kalanı olsa da olur. Olmasa da olur demektir. Yani bizden olanlar! Bizden olmayanlar düşüncesi hâkimdir. Geri kalanı teferruattır. Söylemler başka icraat başkadır. Bu millet söylememi inanacak? Yoksa icraata mı inanacak? Tabii ki icraat önemlidir. Olayıları millet icraat ile değerlendirecektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları.

         NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!         

03 – 12- 2013 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44