Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÖYLEMLER İLE İCRAAT BİR BİRİNİ TUTMUYOR

SÖYLEMLER İLE İCRAAT BİR BİRİNİ TUTMUYOR


Söylemler ile icraat birbirini tutmuyor. Bir taraftan bütçeyi dengelemek için. Tasarruf uygulanacağı söyleniyor. Öbür taraftan savurganlık politikası uygulanıyor. Memura, emekliye enflasyon farkı vermemek için. Enflasyon rakamları ile oynanıyor. Bu gün gıda maddelerindeki enflasyon % 40 civarında. Pekiyi resmi rakamlar % 05 bu millete nasıl kabul ettirilecek? Ayrıca hazineden ve ekonomiden sorumlu bakan ne diyor? ?Eylül ayında enflasyon tek haneli rakama düşecek? diyor.

Sayın bakan küçük atta civcivlerde yesin. Yaptığınız zamlar enflasyonu yükseltecek maddeler. Benzine ve motorine yapılan zam nerede ise rekor seviyesinde. %27 yani100 liralık aldığınız benzin ve motorin şimdi oldu 127 lira. Elektrik keza öyle değil mi? Hemen seçimin arkasından yapılan bu zamlar. Neyin göstergesidir? Paraya ihtiyacın olduğunun göstergesidir. Şimdi bir soru sorayım! 23 Haziranda yapılan seçime kaç para harcandı?

Bu zamlar seçimde yapılan harcamanın açığını kapatmak için mi yapıldı?  Tasarruftan bahsediliyor. Cumhurbaşkanlığı istişare heyeti kuruldu. Şimdiye kadar birçok komisyon kuruldu. Milletvekili sayısı 550 den 600´ze çıkarıldı. Bu milletvekillerinin hepsine maaş ödeniyor. Bu seçilmiş milletin vekilleri varken? Neden dışarıdan bakanlar atatandı? Bu savurganlık değil midir?

Cumhurbaşkanlığı istişare komisyonuna atana Bülent Arınç Bey.   ?Benim maaşım sizi neden ilgilendiriyor. Bunu sormak edepsizliktir? diyor. Bülent Bey o aldığın maaşta tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Daha ilk toplantıda maaşınızı neden? 13 bin liradan 18 bin liraya çıkardınız? Memura, emekliye gelince % 5 zam. Kendinize gelince  %40 zam! Birde emekli maaşım teke düştü demez mi? Zaten bakan maaşından emekli oldunuz. Arabulucu büronuz varmış?

Söylediklerinize inandığımızı zannetmeyin. İki üç yerden maaş geliriniz mutlaka vardır. Aldığım maaşın yarısını burs vereceğim. Diğer yarısını da Kanun hükmünde kararname mağdurlarına yardım edeceğim diyor. Ben inanmıyorum! Madem öyle o zaman İstişare komisyonunda ücretsiz çalışın.  Bülent beyden bahsetmişken gerilere doğru gidelim. Ergenekon davasında. İyi ki bu generaller ile harbe falan girmemişiz demişti. Kozmik odaya FETÖ kimin yüzünden girdi? Bana suikast yapacaklardı demedi mi? Ordu bağırsakları temizliyor demedi mi?

Ergenekon davası çöktü. Şimdi bu davadan mağdur olanlara tazminat ödenir ise? Bu tazminatları o dönemde ben bu mahkemelerin savcısıyım diyenler ve birilerinin hapis yatmalarına vesile olanlarda yargılanmalı ve tazminatları onlar ödemeli. Bu Ergenekon davasına kadar hâkimlerin ve savcıların verdikleri yanlış kararlar neticesinde tazminat ödeme olayı olursa. Bu tazminatları hâkim ve savcılar ödüyordu. Bu Ergenekon davasına bakan hâkim ve savcıların böyle bir tazminat olayı doğduğunda devletin ödenmesine karar verildi.

Son dönemlerde söylemle icraatlar birbirini tutmaz oldu.  Enflasyonu düşüreceğiz diyorlar. Enflasyonu düşürecek icraat yapılmıyor. Aksine enflasyonu yükseltecek icraatlar yapılıyor. Memur ve emeklimizi enflasyona ezdirmiyoruz diyorlar. Bu günkü enflasyon ile ezilen memur emekli değil mi? Suriyeli mülteciler beyler gibi yaşarken kendi vatandaşımız sefalet içerisi de yaşıyor. Biriside kalkmış ?Suriyelilerin ülkede yaşamasını istemeyenler. Ülkeden gönderilsin diyor. Bu ülke Türklerin ülkesi değil? diyor. Ey gafil herif bu ülkede 60 milyon Türk var.

21 milyonu etnik gruplardır. Etnik gurupların içerisinde en fazla nüfusa sahip Kürtlerdir. Rumlar, Yahudiler, Ermeniler, Zazalar, Araplar, Boşnaklar, Gürcüler, Arnavutlar gibi etnik guruplar vardır. Suriyelileri istemeyenler ülkeden gönderilsin demek. Suriyelileri de bu ülkenin ettik gurubuna dâhil etme gafletinde olan kişidir. Enflasyonu eylülde tek haneli rakama düşüreceğiz demek. İcraat ile söylemin birbirini tutmamsının göstergesidir. İcraat ile söylem arasında dağlar kadar fark var. Tasarruftan bahsetmekle icraat arasında farklılık var.

Madem tasarruftan bahsediliyor. Boşu boşuna neden İstanbul seçimini yaptınız? Seçime harcanan para ile benzin ve motorin zammı karşılanırdı. Artık her söylenene vatandaş inanmaz duruma geldi. Her şey tartışılır duruma geldi. Ülkenin ne ekonomisi ne yönetimi millete güven vermiyor. Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                     06-07-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44