Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÖYLENENLERİN HEP TERSİ OLDU

SÖYLENENLERİN HEP TERSİ OLDU


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi satmak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne söyledilerse hep tersi oldu. Bir zamanlar MHP genel başkanı Devlet Bahçeliye. “Öcalan’I neden asmadınız. Ben olsaydım asardım” diyerek senelerce eleştirdiler. “Bize Öcalan ile görüşüyorlar” diyorlar. “Görüştüğümüzü ispat etmezlerse şerefsizdirler” dediler. Hatta başbakan yardımcısı Bülent Arınç  “biz terör örgütü ile görüşen şerefsizlerden değiliz” dahi dediler. Oslo da yaptıkları gizli görüşmeler ortaya çıktı.  Öcalan ile dostluğu kurdular. Sonrada “görüşmeye ben gönderdim. Rahatsız olan varsa bana gelsin” diyen Erdoğan idi. Şimdi de af edilmesi için çaba sarf ediyorlar.  Ayni zamanda cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin ikinci turda oylarını alabilmek için gizli görüşmeler yapılıyor. BDP ile görüşmen denildi. Görüşme gerçekleştirdiler. BDP milletvekilleri PKK militanları ile buluşup sarmaş dolaş hasret giderdiler. Erdoğan “bu kabul edilemez. Yargıya gerekli talimatı verdik. Gereği yapılacak” dediler. Yani dokunulmazlıkları kaldırılacaktı. Söylenen söz havada kaldı. Şimdi Öcalan ile görüşmenin serbest olası için kanun çıkardılar. Bakanlar, milletvekilleri, müsteşarla rahatlıkla gidip görüşebildiği gibi. Bunlar hakkında yargılama yapılamayacak.

Libya’ya birleşmiş milletler NATO’nun müdahale etmesine karar verdi. Tayyip Erdoğan “NATO’nun ne işi var diye itiraz etti. NATO güçlerinin korunmasını bizim donanmamız yaptığı gibi. NATO güçleri karargâh olarak İzmir’i kullandı. Suriye ile kardeştik. İki ülkenin bakanlar kurulu müşterek toplantı yaptılar. Başbakan ve ailesi, Esat ve ailesi birlikte tatil yaptılar. Fenerbahçe takımını Suriye’ye götürdüler. Dosttan öte kardeşim diyen Tayyip Erdoğan idi. Ne oldu?  Suriye düşmanımız oldu. Neden? ABD’nin maşası olduk. ABD bizi kullandı. Esat yakında gidiyor. Şam da Cuma namazı kılmaya gideceğiz dediler. Esat seçime gitti % 89 oy aldı. Keza mısırda Mursi desteklendi orada da duvara tosladık. Bir senedir başbakan Filistin’e gidecek, bir türlü gidemedi. ABD ülkemize radar üssü kurmak istedi. Tayyip Erdoğan izin vermeyeceğiz dedi. Sora birde baktık ki Kürecik de radar üssü kuruluyor. Bu radar üssü NATO’nun olduğu için izin verdik dediler. Tayyip Erdoğan radar üssü NATO’nun malı dedi. ABD başkanı radar üssü ABD’nin malıdır dedi. İsrail’i koruma amaçlı olmayacak. Komutanı Türk olacaktı. Komutanı Türk olmadı! ABD başkanı açıklama yaptı. Radar üssü İsrail’i koruma amaçlıdır. Bizim kimi kimden nasıl koruyacağımıza başkaları karar veremez dedi. Olayı kestirdi attı! Bizim iktidar ne söyledi ise hep tersi oldu.

Bir zamanlar Feytullah Gülen ile can ciğer ilken. Cemaati övüyorlardı. Hasret bitsin gel ülkene diyenler. Şimdi söylemedik laf bırakmadılar. Paralel dediler, Haşaşi dediler. Çete, terör örgütü dediler. Telefon konuşmaları için montaj dediler. Türkiye de yapılan incelemede montaj denildi. Fakat İngiltere de yaptırılan incelemede montaj olmadığı ortaya çıktı.

Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Yolsuzluk tavan yaptı. Almanya da 100 yılın en büyük yolsuzluğu ile tanımlanan deniz feneri olayında. Almanya mahkemeleri yargıladıkları kişileri cezaya çarptırdılar. Esas faillerinin Türkiye de olduğunu isimleri ile bildirdi. Bu deniz feneri yolsuzluğunun üzerini örtüverdiler. Haklarında soruşturma açan savcılar görevden alındı. Yolsuzlukla mücadele edeceklerini söyleyenler bu deniz feneri yolsuzluğunun üzerini örttüler. Yasakları kaldıracaklarını söyleyenler bu deniz feneri olayları hakkında basın yasağı koydular. Yine 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarındaki kişileri koruma altına aldılar. Mecliste fezlekelerin okunmasına bile müsaade etmediler. Hangi yolsuzlukla mücadele edeceklerini de bilmek meseledir. İşlerine gelmediği olaylarda hemen basın yasağı koyuyorlar.

Irakta konsolosluk personelleri IŞİD tarafından rehin alındı. Basına yasak kondu. Neden? Oradaki olaylardan vatandaşın haberi olmasın diye. Yoksulluk sayısı her sene azalacağına aksine her gün artıyor. Yani biz üç y ile mücadele edeceğiz dediler. Tam tersi oldu yolsuzlu, yoksulluk tavan yaptı. Söylediklerinin tersi oldu. Yasak konusunda da sınıfta kaldılar. Devamlı söylediklerinin tersi tecelli ediyor. Millet söylenen sözlerle kandırılıyor. Hep söylenenlerin tersi oluyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!  Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  16 – 07  - 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44