Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


STRATEJİK ORTAKLIK

STRATEJİK ORTAKLIK


Rusya ile stratejik ortaklık oluşturulduğunu dış işleri bakanı söyledi. Bu ortaklık basit bir ortaklık değildir. NATO ülkesi olan bir ülkenin başka bir ülke ile stratejik ortaklık oluşturulması. NATO ülkeleri arsında nasıl karşılanacaktır. Bu ortaklığın oluşması demek Amerika´dan tamamen kopmak demektir. Birleşmiş milletler ve NATO ülkeleri bu ortaklığa nasıl bir karşılık vereceklerdir. Bu iki kuruluş köklü bir kuruluştur. Stratejik ortaklık devlet olarak birbirini kollayan, birlikte hareket eden ortaklık demektir.

İki veya daha fazla devletlerin çıkarları doğrultusunda kurduğu ortaklıktır. Şayet Rusya, Çin, İran, Türkiye ve Avrupa´dan katılacak birkaç ülke ile kurulacak bir ortaklık. Dünya üzerindeki düzenin dengelerinin bozulacağı bir adım atılmış olur.  Amerika ilişkileri kestik diyelim. İncirlik hava üssü ne olacak? Kürecik radar üssü ne olacak? Diğer üslerdeki Amerikan askerleri ne olacak? Çünkü bildiğim kadarı ile şayet bir değişiklik olmadı ise. Bütün hava üslerimizde Amerika´nın askerleri var. Bunlar ne olacak? Bu işler diplomasi işidir. Ben yaptım demekle olmuyor. Gelelim Suriye meselesine. Amerika Esat´ın karşısında yer alıyor.

Şimdiye kadar Türkiye de Esat´ın karşısında yer aldı. Rusya ve İran Esat´ın arakasındalar. Rusya ile stratejik ortak olduğumuza göre Rusya ile hareket etmek durumundayız. Amerika terör örgütlerine destek veriyor. Onlarla birlikte hareket ediyor. Rusya PYD ve PYG sıcak bakıyor. Bu terör örgütlerinin Rusya da büroları var. Bu durumda bundan sonra nasıl hareket edeceğiz? İki tarafı pislikli bir çomak nereden tutarsan tut eline bulaşacak. Bu işin içinden nasıl çıkacağız? Bilen var mı? Bu yetmiyormuş gibi? Şimdi birde Yunanistan ile papaz olduk. Yunanistan´a kaçan 15 Temmuz darbecilerine Yunanistan iltica hakkı verdi. Yunanistan´a teröre destek veriyorsunuz diye bağırıp çağırıyoruz. Yunanistan açıklıyor.

Türkiye´den devamlı bize gelip iltica etme talebinde bulunuyorlar diyor. Türkiye´nin ezelden beri düşmanı olan Yunanistan´a iltica talebinde bulunanlar varsa? Önce bunun nedenleri üzerinde durulması gerekir. 6-7 tane darbeciyi verseler ne olur? Vermeseler ne olur?  Bunlardan önce Yunanistan´ın işgal ettiği 18 adanın hesabının sorulması gerekir. Sayın Devlet Bahçeli Yunanistan´a 6-7 Eylül olaylarını hatırlatıyor. Sayın Devlet Bahçeli ye 18 ada işgal edilirken nerede idiniz? Diye sormak gerekir. Hamaset sözleri söylemekle milliyetçi olunmuyor. Milliyetçilik lafla değil icraat ile olur.

Şimdi yine Stratejik meseleye dönelim. Amerika başkanı Trump delinin birisi. Delidir ne söylese yeridir diye bir söylem vardır. Bu delinin ne yapacağı belli olmaz. Türkiye ye Allah korusun savaş açtım derse? Ne olacak? Uçak gemisinden füze atmaya başlarsa? Rusya bu füzelerden bizi koruyabilecek mi? Türkiye´nin füzelere karşı savunma sistemi yok. Rusya Suriye´nin füze sistemini kendisi kurdu. Türkiye ye hem füze sistemini hem de füze savunma sistemini kuracak mı? Türkiye ye bunun garantisini verebiliyor mu?

Türkiye sınırımızda bir terör devleti kurulmasın diye mücadele ediyor. Ben bu işin altında sınırımızda terör devletinin kurulacağından çıkacağından endişe ediyorum. Çünkü türkün Türk´ten başka dostu yoktur. İnşallah olaylar aleyhimize gelişmez. Allah hakkımızda hayırlı olanını versin. Başkanımız onların doları varsa bizimde Allah´ımız var diyor. Allah insanlara akıl vermiş. Bir köyde imam köylülere vaaz ediyormuş. Köylünün biri koşarak camiye girmiş. Köyü sel basıyor kaçın demiş. Cemaat kaçmış hoca Allah beni korur diye kaçmamış. Camiye su girince minareye çıkmış.

Birinci şerefede dururken oraya da su yükselmiş. Bu arada bir kayık gelmiş. Hoca gel işler bildiğin gibi değil demişler. Hoca yine Allah beni korur diyor. İkinci şerefeye çıkıyor. Su orya doğru gelmeye başlayınca. Bir helikopter geliyor. Hoca ona da binmiyor. Su oraya da gelince minarenin tepesine çıkıyor. Su oraya da geliyor. Hoca boğulup ölüyor. Zebaniler hocayı karşılamışlar. Hoş geldin diyorlar. Hoca hiç hoş bulmadım. Düştüğüm şu duruma bakın diyor. Yukarıdan Allahın sesi duyuluyor. Biz ona kayık gönderdik. Arkasında helikopter gönderdik. Öyle akılsızların benim katımda yeri yok demiş. Allah böyle mucizelerle yardımcı olur ancak. Dolar işi başka bir iştir. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-08-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44