Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞU TERÖRİST KELİMESİNİ KULLANMASAK

ŞU TERÖRİST KELİMESİNİ KULLANMASAK


Bu terörist kelimesi aşağılayıcı bir kelime. Herkes için kullanılmamalıdır. Türk milletine bu terörist kelimesi hiç amma hiç kullanılmamalıdır. Birisine terörist demek onu PKK’lılarla ayni safa koymak demektir. Teröristler vatan hinidir. Ayrıca dini inançları da tartışılır. Bunu Suriye gördük.

Öldürende Allah’ı Ekber diyor. Ölende Allah’ı Ekber diyordu. Teröristtin yetişme eğitiminde gördüğü eğitim öldürme üzerinedir. Onun için kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk demeden öldürürler. Böyle bir meziyetlere sahip olan terörist kelimesi. Herkes için söylenemez. Teröristlikle itham edilen kişiyi bu kelime rencide edecektir. Boğaziçi üniversitesine bir rektör atandı.

Usulüne uygundur veya uygun değildir. Buna yargı karar vermelidir. İşte iş dönüyor dolaşıyor. Yargıya geliyor. Demek ki yargının bağımsız olduğu yerde bu gibi olaylar yaşanıyor. Bu atama beni hiç ilgilendirmiyor. Üniversitenin öğrencileri ve yönetim kadrosu bu olaya karşı çıkıyorsa? Burada önemli bir sorun var demektir. Üniversite yönetiminde bulunanlardan daha unvanlı ve kariyerli birisi atanmış birisi olsaydı. Buna kimse bir şey demezdi.

Bu neye benzer. Örnek alalım! Birinci ordu komutanlığının belli rütbelerden bir kadrosu vardır. Buraya dışarıdan rütbesi düşük. Deneyimi olmayan birisini atayamazsınız. Bu üniversite kuruluş tüzüğünde ne gibi özellikler arandığını bilemem. Birde şimdiye kadar ne gibi şartlar aranarak gelinmiş.  Bir temayüller vardır. Önemli olan bu temayüllerdir. Bunları bir kenara bırakalım. Bu üniversite de yönetim kadrosu ve öğrenciler birlikte karşı çıkıyorlar. Bunların bu karşı çıkmaları eyleme dönüşünce. Buraya güvenlik güçleri gönderiliyor. Polisle öğrenciler arasında tartışmalar başlıyor.

Tartışma itiş kakışa dönüşüyor. İçişleri bakanı polislerimiz doğru olanı yapmışlardır. Orada teröristler var demesi olayı çığırından çıkarmıştır. Cumhurbaşkanı da orada öğrencilerden başka teröristler var demişti. Gece birçok öğrencilerin evlerine baskın yapılarak birçok öğrenci gözaltına alınıyor. Şimdi öğrenciler bu terörist sözünü kendilerine yakıştıramadığı için. Biz terörist değiliz diye feryat ediyor. Bazı yerde hoşgörülü davranmanın çok faydası vardır. Bu üniversite senelerin üniversitesi. Dünyada sıralamaya girmiş bir üniversitedir.

Kariyerli bir üniversite kariyersiz bir üniversite durumuna düşürülüyor. Dünyada kariyerli bir üniversiteye bu terörist damgası vurulursa? Dünya da bu üniversitenin kariyeri de biter. Bizde terörist kelimesi çok basit bir suçlama gibi görülüyor. Bana göre en ağır suçlama terörist suçlamasıdır. Muhalefet partileri teröristlerle birlikte olmakla suçlanıyor. Nerede ise hırsızlar dahi terörist olmakla suçlanacak. Bir ara bazı maddeler bulunmamaya başlanınca üreticiler bile terörist kelimesi ile suçlandı.

Üniversite öğrencileri birer birer ben terörist olmakla suçlanıyorum. Onun için eylem yapıyorum diyor. Yarın bu öğrenciler mahkemeye çıktıklarında. Hâkime ben terörist olmakla suçlandım. Onun için eylem yaptım derse. Hâkim bu öğrenciye ne diyecek? Onun için bu terörist kelimesi kullanılmamalıdır. Bu terörist kelimesi çok aşağılayıcı bir kelimedir. Türkiye de terörist deyince ilk akla gelen PKK’dır. Bir kimseye ha PKK’lı demişsin ha da terörist demişsin fark eden den bir şey yok. Teröristlikle suçlamayı. Ancak terör örgütleri suçlanmalıdır.

Şu kişi terörist bu parti terör örgütleri ile ortaklık yapıyor gibi suçlama yapılmalıdır. Bu ayrımcılığa sebebiyet veriyor. Ayrıca insanların onuru ile oynanmış olunuyor. Çıkın vatandaşların arasına dolaşmaya. Dolaşırken birisine şu kişi terörist deyin bakalım. Nasıl bir cevapla karşılaşacaksınız. Söyleyeceğinizi insanların yüzüne söyleye bilecek misiniz?

Bu terörist kelimesini ancak terör örgütleri için kullanılmalıdır. Kesinlikle partiler ve kişiler için kullanılmamalıdır. Ha bir kişiye vatan haini denilmiş. Ha da terörist denilmiş. Hiç fark eden bir şey yok. Siyasiler lütfen bu terörist kelimesini terör örgütlerinden başka bir şeyde kullanmasınlar. İnsanların onuru ile oynanmış olunuyor. Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik olarak kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyene! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyene! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                   12-01 – 2021 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31