Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SUÇ İCAT ETMEK ÇOK KOLAY

SUÇ İCAT ETMEK ÇOK KOLAY


Suç icat etmek ülkemizde çok kolay oluşuyor. Hani derler ya çamur at izi kalsın diye. Bir zamanlar Ergene koncu diye. Birçok kişi tutuklandı. Darbeye teşebbüs, terör örgütü kurmak ve yönetmekten yine birçok kişi yargılandı. Teröre örgütüne yardım etmekten de tutuklananlar ve haklarında soruşturma açılanlar oldu. Günümüzün modası terör örgütüne yardım etmek. Ve terör örgütünün propagandasını yapmak oldu. Bilhassa şu dönemde en geçer akçe terör örgütüne yardım etmek ve propagandasını yapmak olmuştur. Bir zamanlar Feytullah Gülen cemaati ile koalisyon oluşturan iktidar. Kimse bunu yadırgamasın. Ne istediniz de vermedik. Sözcüğü her şeyi ifade etmektedir. 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra. Cemaat ile iktidarın arasındaki ipler birden koptu. Sonra cemaat için haşaşi denildi. Sonra paralelciler denildi.  Şimdi artık resmen terör örgütü deniliyor. 

İyi güzelde siz bu terör örgütü ile senelerce can ciğer kuzu sarması değil miydiniz? Terör örgütü ile işbirliği yapmış olmuyor musunuz? Birlikte orduya kumpas kurulmadı mı? Kimse kumpastan haberimiz yoktu demesin. Çünkü kumpasın kurulduğunu başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan kendisi söyledi. Bu kumpasın kurulduğundan haberdar olduğunun bir göstergesidir. Bu ilk defa Akdoğan tarafından dillendirildi.  Cemaate terör örgütü denilmesi, çok kolay icat edilen bir suçlamadır. Ergenekon davasında da böyle olmuştur. Ülkenin genelkurmay başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmekten tutuklandı senelerce hapiste kaldı.

Ayni zamanda iktidarı devirmek ve iş yaptırmamak da işin cabası idi. Genelkurmay başkanı iken darbe yapmıyor. Emekli olduktan sonra böyle bir suçlama ile yargılanıyor. Bunun adına çok kolay suç icat etmek denir. Ergenekon davasında rektörler ve gazetecilerde vardı. Bir rektör nasıl darbe yapacak. Topu, tüfeği yok. Çevresinde oluşturduğu bir örgütü yok. Böyle bir olayın olması mümkün değil. Keza gazeteciler ne ile darbe yapacaklar? Çamur at izi kalsın. İyide bu insanların onurları gururları ne olacak? Cemaatle iktidarın arasındaki ipler kopunca. AKP milletvekili olan İdris Bal AKP´den istifa etti. Şimdi bu kişi içinde terör örgütüne yardım etmekten dolayı soruşturma açılmış. Çünkü bu kişi AKP´den ayrıldıktan sonra AKP´yi eleştirmeye başladı. Sen eleştirir misin? İşte böyle terörist damgasını yersin. Çık işin içerisinden çıkabilirsen. Günümüzün modası olan teröre yardım etmek. Ve terörün propagandasını yapmaktan doğan gurubuna soruşturma açıldı.

Millet şimdi soruyor. Bu nereden çıktı diye. İyide bu gurup teröre yardım edildiği biliniyordu da şimdiye kadar neden beklediniz? Hem de insanların onurunu gururun kıracak bir suçlama ile. Amaç çamur at izi kalsın. Amma bunun neden yapıldığını herkes biliyor. Bu millet aptal değil. Seçim arifesinde havuz medyasından olmayanları susturmaktır. Bu olaylar Türkiye´nin itibarının kaybedilmesinden başka bir işe yaramaz. Son zamanlarda olan böyle olaylar ülkenin itibarını zedelemekte dedir. Artık Türkiye´nin dışarıda itibarı kalmamıştır. Eleştiri yapanlar ve AKP´nin karşısında olanlar. AKP´ye göre terör mensubudur. Bunu Bir AKP milletvekili şöyle demişti. ? AKP´nin karşısında olanlar AKP´nin hasmıdır. Ayni zamanda ülkenin hasmıdır? demişti. AKP her seçimde kendisine bir düşman yaratıyor. Seçim boyunca da bunu seçim malzemesi olarak kullanıyor. Bundan önce yapına mahalli seçimle de ve genel seçimle de. Muhalefeti hep terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlarlardı. Sonra cemaatle işbirliği yapmakla suçladılar. İnsanın bunu söylerken önce bir kendisine bakması gerekir. Kendileri cemaatle senelerce işbirliği yaptılar. Şu anda ülke kan gölüne dönmüş. Her gün şehit geliyor diyemiyoruz. Şehitler geliyor. Bir gün şehit gelmediği gün yok. Nerede ise bir şehit gelse Allaha şükürler olsun bugün bir şehit geldi. Diyecek duruma geldik. İktidar onu bunu teröre yardım etmekle suçluyor. Allah aşkına şapkanızı önünüze koyunda bir düşünün.

Barış süreci diye diye ülkeyi bu hale başkaları mı getirdi? Kendi ağzınızlar hem itiraf ediyorsunuz?  PKK barış sürecini silah ve mühimmat depolamakla geçirmiş diyeceksiniz. Başakları teröre yardım etmekle suçlanacak. Bu seçimde şimdilik düşman PKK oldu. İlerleyen günlerde. Başka düşman yaratılacak mı göreceğiz. Bir insana yapılacak en büyük kötülük terör örgüt suçlamasıdır. O kişiyi hedef göstermektir. O kişiyi yalnızlaştırmaktır. Terörü hiçbir kimse tasvip etmez. Çünkü bu ülke terör belasında çok çekti. Terör yüzünden çok ocaklar söndü. Terörist bütün vatandaşların ortak düşmanıdır. Birisini terörist göstermek o kişiye milleti düşman etmektir. Ayni zamanda hedef göstermektir. Böyle suçlanmak insanı kahreder. Maalesef bugün ülkemizde insanlara suç icat etmek kadar kolay bir şey yoktur. Ülkenin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde böyle suçlamalar. Birlik beraberliğimizi zedelemektedir.  Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17- 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44