Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SUÇLAMAK ÇOK KOLAY

SUÇLAMAK ÇOK KOLAY


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Seçim döneminde liderler birbirilerini o kadar suluyorlar ki. Evet, suçlamak çok kolaydır. Bu suçlamanın neler getirip neler götüreceğini çok iyi hesaplamak gerekir. Mısırda gösterilerde Esma diye bir kızcağız vuruldu. Allah rahmet eylesin. Bu kızın vurulmasını dünya platformuna taşımak için. Tayyip Erdoğan elinden geleni yaptı. TV’de bu kız için ağladı. Bu ağlamasını doğal karşılıyorum. Bu kız bizim gezi parkı direnişini yapanlardan bir farkı var mıydı? O kızda gösteri yapanları dağıtmak isteyenler tarafından vuruldu. Gezi parkı olaylarında ölen gençlerimizde gösteri yapanları dağıtmak isteyen, polislerin attıkları biber gazı kapsülü ile hayatlarını kaybettiler. Dini, mezhebi, cinsi, rengi ne olursa olsun. Bir can gidiyor. Hiç kimsenin Allahın verdiği canı alma hakkı yoktur. Ben bu Berkin elvan için şimdiye kadar hakkında ekmek almaya giderken vurulduğundan başka bir şey duymadım. Fakat bu çocuk için suçlamalar başladı. Ne imiş elinde bayrakla ve taş atarken fotoğrafları varmış. Gibi dedikodular dolaşıyor. Ben hiçbir resmini görmedim. Sosyal medyada bu fotoğrafları dolaşıyormuş. Biz görmüyoruz da onlar nasıl görüyorlar.

Ölümünü protesto edenlerin ellerinde bayrak yokmuş. Beyler bu kadar acımasız olmayın. O protesto edenler miting yapmıyorlar. Öldürülen bir çocuğun ölümüne sebep olanları protesto ediyorlar. Suç isnat etmek gayet kolaydır. Bu çocuk 269 gündür komada idi neden o zaman böyle bir iddialar ortaya atılmadı da? Toprağa verildiği gün ortaya atıldı. Bu iddialar çocuğun ailesini bir defa daha yıkmıştır. Bunlar öldürülen gençlerimizin ailelerine başsağlığı dilemek istemeyenlerin bahanesidir. Biz teröristin ailesine başsağlığı dilemeye gidenleri de biliyoruz. Bu çocuk da bu ülkenin bir vatandaş idi. Milletin tepkisi bu çocuğun öldürülüş şeklidir. Bu protesto gösterilerine katılanlar için. Ve Berkin Elvanın cenaze merasimi sürerken Egemen bağış bildiride bulunuyor. “Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup, çözüm sürecini hedef alan nekrofiller (ölü seviciler) de gereken cevabı milletimiz 30 Marta vereceklerdir” diyor. Bu kadar anlamsız bir beyan olamaz. Bu densizliğin, acizliğin ta kendisidir. O zaman Mısırlı Esma için yapılan gösterilere katılanlarda mı nerofiller idiler?

Her olayı terörün bitmesine, kardeşliğe ve barış sürecine bağlamanın ne anlamı var. Barış süreci ha! Ne barış süreci? Kendinizi değil milleti kandırıyorsunuz. Adamlar “seçimden sonra özerkliğimizi ilan edeceğiz. Hükümetin keyfini beklemek mecburiyetinde değiliz” diyorlar. Siz hala her olayı barış sürecini çekemeyenler diyorsunuz. Yarın çözüm sürecinde bir anlaşmazlık çıksa. Çıkmaması mümkün değil. Berkin Elvanın cenaze törenine katılanlar, gezi parkı olayları ve 17 Aralık operasyonunu yapanlar yüzünden barış olmadı diyeceksiniz.

Bekin Elvanın cenaze merasimi sıralarında başbakan Siirt’e miting yapıyordu. Konuşmasını gezi parkına getirdi. “Ağaç bahaneydi! Gerisi çok şahaneydi” demesi bana çok manidar geldi. Bunu söyleyene kadar, gezi parkı olayları olduğu zaman bir çocuğumuz yaralanmıştı. Bu gün vefat etmiş. Ailesine başsağlığı diliyorum. Diyemez miydi? Bu konuya daha fazla değinmek istemiyorum.

Liderler devamlı birbirlerini suçlamaya çalışıyorlar. Hani başbakan çamur at izi kalsın diyor ya. İşte aynen öyle oluyor. Cenazenin defnedildiği akşam bir genç kör kuşuna hedef oluyor. Hayatını kaybediyor. Başbakan hemen bunu bir örgütün yaptığını söylüyor. Ondan sonrada dönüyor. Bahçeliye “eyyyy bahçeli senin ne işin var, bu örgütle. Artık örgütlerle mi iş birliği yapıyorsun” diyor. Daha üç gün önce CHP ve MHP paralel devletle işbirliği içersindeler. Birlikte hareket ediyorlar diyordun. Ne oldu şimdide örgütle mi birlik oldular?  Leyleğin ömrü laklakla geçermiş. Ülkenin bu kadar sorunu varken seneler önceki aldığın mahkûmiyeti anlatarak günü kurtarmaya çalışmanın hiçbir faydası yok. Cari açık nasıl kapatılacak. Esnafın, memurun, emeklinin, işçinin, köylünün durumları ne olacak. İşsizlerin durumu ne olacak bunlardan bahsedin.

Ödenmeyen senetler, karşılıksız çıkan çekler aldı başını gidiyor. Milletin bankalara olan borcu inanılmaz rakamlara çıktı. Geçmiş iktidarları daha ne zamana kadar kötüleyeceksiniz? Sattığınız yerler mahkeme kararı ile bazıları iptal edildi. Ve geri iade edilmeleri kararı var. Bu mahkeme kararlarını neye dayanarak uygulamıyorsunuz? Bunlardan bahsedin. Ülkedeki basına yapılan baskıdan bahsedin. Avrupa parlamentosu (AP) Türkiye hakkında gündeme getirdikleri raporda gelişmelerden kaygı duyduklarını belirtiyor. Bunları nasıl aşacağınızdan bahsedin. Kavgaya bu milleti o kadar alıştırdınız ki. Hakaretler her gün havada uçuşuyor. Artık her konuşulan bir ayrımcılığı çağrıştırıyor. Ülke tehlikenin eşiğinde sizler hala koltuk sevdasındasınız. Ülke varlığını kaybederse sizlerin mecliste oturmanızın ne anlamı olacak. Şu kısa süreyi ortamı germeden geçirmeniz. En büyük temennindir. Gerilimi düşürmek iktidarın görevidir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

13- 03- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44