Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SUKUK-U İCRARA İLE SATILACAK YERLER

SUKUK-U İCRARA İLE SATILACAK YERLER


Hazine müsteşarlığı bir kanun teklifi hazırlamış. Bu kanun teklifi başbakanlığa iletilmiş. Bakanlar kurulunda görüşülüp meclise gelecek. Hazırlanan kanun teklifi neler içeriyor. Bütün kamu binaları satılacak. Artık devlet kiracı olacak. Köprüler ve kara yolları satılacak. Barajlar satılacak. Bunlar Arap yarım adasındaki Müslüman ülkeler ile uzak doğudaki Müslüman ülkelere SUKUK-U İCRARA göre satılacak. Bu ne demek? İslam da faizin haram olması nedeniyle, klasik tahvil ve bononun faiz gelirinin yerini kira gelirinin aldığı bu yöntemde, yatırımcıya faiz kuponu yerine bu belge verilerek. Belli periyotlarda kira geliri sağlanmasıdır.

Benim anladığım kadarı ile bu söylediğim yerler satılacak. Satılın kişiye bu belge verilecek. Belli aralıklarla o kişiye kira sağlanacak. Yani biz onun aldığı yerlerde kiracı olacağız şeklinde anladım. Yanlış anlamış isem sizlerden özür dilerim. Bu satılacak yerlerin ne şekilde bir anlaşma ile gerçekleşeceğini bekleyip göreceğiz. Bu kanun teklifini Mehmet Şimşek hazırlatmış. Böyle bir anlaşma ile nasıl bir menfaat sağlıyor bunu bilmiyoruz. Çünkü böyle bir şeyi ilk defa duyuyoruz. Neden başka ülkeler değil de? Müslüman ülkelere satılıyor onu da anlamak mümkün değil.

Bildiğimiz bir şey varsa buraların satılacak olmasıdır. Şeker fabrikalarından sonra buralarda satılacak. Şimdi bir analiz yapalım. Bütün devlet binaları satılacak. Devlet kiracı olacak. Devlete devlet binalarının kirası yükü binecek. Nasıl ödenecek? Milletten alınan vergilerden ödenecek. Güzelde emekliye, Memura ve kamuda çalışan kişilere nasıl maaş ödenecek. Çünkü devletin oturduğu bütün binalar satılacak. Bu ne demektir? Hükümet binaları satılacak, okullar satılacak, hastaneler satılacak, üniversite binaları satılacak. Pekiyi camiler devletin değil mi? Camileri de satarlarsa camide namazları paralı kılarız artık. Devlet emeklisine, memuruna ve işçisine parayı zor ödüyor.

Bunlar satıldıktan sonra milletten gelen vergileri sattıkları binalarda kiracı olunacağında dolayı. Gelen vergiler o kiralanan devlet dairelerinin ödemesine gidecek. 2017 senesinin sonlarına doğru. Vergileri artırdılar. Mehmet şimşek ne dedi? Bu vergi artışından gelecek parayı savunmada kullanacağız demedi mi? Savunmaya harcayacağı parayı milletten gelecek vergilere. Bağlayan bir ülke bitmiş demektir. Şimdi birde devlete dairelerinin kiraları çıkacak. Bunun altından bu ülke nasıl kalkacak? Milletin sırtına yükleyecekler. İleride her hanede yaşayanlardan kişi başına vergi alırlarsa şaşmayın.

Gelelim köprü ve kara yollarının satış meselesine. Zaten satılacak iki köprü var. Bunlar da geçmiş iktidarların yaptığı köprüler. Yeni yapılan köprüler yap işlet modeli ile yapıldı. Ve bunlara aylık geçiş garantisi verildi. Bu verdikleri garanti sayıyı hiçbir zaman yakalayamadıkları için. Diğer iki körünün geliri oradaki açığı kapatıyor. Elin oğlu para kazanmak için buraları satın alacak. Geçiş ücretlerine ona göre fiyat koyacak. Para kazanmak için ikide bir zam yapacak. Ben bu köprülerden geçişi durdurdum derse ne olsak.

Feribotları da sattılar. O zaman ne olacak. Kara yoları satılacak. Bu millet benzine mazota para yetiremiyor. Elin oğlu milleti düşünmez. Zam üzerine zam yapar. Barajlar satılacak. Bu barajların çoğunda elektrik santralleri var. Ayrıca bu barajlardan sulama yapılan yerler var. Barajları besleyen dereler var. Bu derlerden köyler sulama yapıyor. Hayvanların suluyor. Barajları besleyen derelerin ve ırmakların suyunu alan kişi kullandırmaz. Alan kişi barajın sularını su sıkıntısı çeken ülkelere satarsa barajdan bir gram su aldırmaz. Artık elimizde kendi milli servetimiz diyeceğimiz hiçbir yer kalmayacak.

Zaten yabancı şirketler devamlı milli topraklarımızı satın alıyor. Bu ülkede ne yapmaya çalışılıyor? Milli servetsiz bir ülke olmaz. Devlet milli servetlerimizi satıyor. Millette milli topraklarımızı satıyor. Böyle giderse ülkenin tapusu başkalarını eline geçecek. Kendi öz topraklarımızda sığıntı gibi olacağız.

Bu ülkeye yazık ediliyor. Su satılır mı? Su hayat demektir. İnsanoğlunun en önemli ihtiyacı hava ve sudur. Satılacak ne kaldı geriye. Yer altı suları ve bor madeni. Ey millet işimiz her geçen gün zorlaşıyor. Aklınızı başınıza alın. Yoksa bu Anadolu topraklarından Türkleri çıkaracaklar. Vatansız kalacağız. Benden söylemesi her geçen gün yoksulluğa doğru gidiyoruz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19- 03- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44