Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÜLEYMAN DEMİRELE LAF SÖYLEMEK

SÜLEYMAN DEMİRELE LAF SÖYLEMEK


Süleyman Demirel’e laf söylemek çaresizliğin göstergesidir. Ahrete intikal etmiş birisinin arkasından konuşulmaz. Ancak rahmetle anılır. İslami kurallar böyle der. Rahmetli Demirel’i rahmetle anıyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Gelmiş geçmiş siyasetçilerin içerisinde önemli kişiliği olan bir siyasetçidir.

Mahir Ünal Bey siz liderinizi kendiniz dünya lideri yaptınız. Süleyman Demirel’i Vatandaşlar Baba yaptı. Ve dünya liderleri arasında bir saygınlığı vardır. Çünkü ülkesi ve milleti için çalışmıştır. Kendi ikbali için hiçbir şey yapmamıştır. Hoşgörülü, nazik kibar bir liderdir. Kimse hakkında tazminat davası açmadığı gibi. Kendisine hakaret etti diye de? Kimseyi mahkeme kapılarında süründürmemiştir.

Antalya da bir vatandaş Demirel hakkında kötü bir şey söylememiş. Savcı bu kişiyi mahkemeye vermiş. Vatandaşa hapis cezası verilmiş. Mahkeme Demirel’i bilgilendirmek için. Evrak göndermiş. Evrak eline geçince Yaşar buraya gel diye bağırmış. Yaşar Topçuyu çağırmış. Evrakı eline vermiş. Hemen Antalya ya gidiyorsun. Bu vatandaşı hapisten çıkarıyorsun. Ben kimseden davacı değilim.

Biz bu vatandaşa ne yaptık da o sözü söyledi. Haksız yere söylememiştir diyor. Böyle hoşgörülü bir lider var mı? Bugün ABD yaptırımlar uygulamaya çalışıyor. Hiç ses çıkmıyor. ABD bir şey yapıyor. O laf söylediğiniz Demirel incirlik üssünü kapatıyor. Askerlerini de gönderiyor. Siz bu cesareti gösterebiliyor musunuz? 1967 de Yunanistan Kıbrıs’a asker gönderiyor. Demirel Yunanistan’a ültimatom veriyor. Adadan şu süre içerisinde askerinizi çekmezseniz. Adada ya çıkarma yapacağız diyor.

Yunanistan tutuşuyor. Hemen Amerika ya haber veriyor. Amerika Simsin isminde birisini elçi gönderiyor. Elçi önce Ankara ya geliyor. Böyle bir şey olmaz diyor. Demirel biz hazırlığımızı yaptık bu işten dönüş yok diyor. Elçi gece Yunanistan’a gidiyor. Yunanistan da ilgili kişilerle konuşuyor. Onlarda biz askeri çekmeyi düşünmüyoruz diyor. Elçi gece yine Türkiye ye geliyor. Demirel’e böyle asker çekme olayı falan yerde ilk defa oldu.

Böyle bir şey ikinci defa olacak diyor. Biz karalıyız diyor. Ve elçinin yanında telefon ediyor. Hazırlıklar tamamlanınca adaya gidiyorsunuz diyor. Elçi ben Yunanistan’a gidiyorum. Konuşup tekrar geleceğim beni bekleyin diyor. Elçi gece ikinci defa Yunanistan’a gidiyor. Yunanistan askerlerini adadan çekmeyi kabul ediyor. Tekrar elçi Ankara ya geliyor. Böyle kararlı bir devlet adamıdır Demirel. Bizden kimse adan alamaz diyenler. Bir telefonla Papazı bırakıyor. Böyle bir devlet adamına laf söylemek çaresizliğin göstergesidir.

Demirel ne yaptı ise ülkesi ve milleti için yapmıştır. İstanbul’a boğaz köprüsünü ilk yapandır. Boğaz köprüsünün ayaklarına boğaz köprüsüne hayır yazıları yazılmasına rağmen o köprüyü yapmıştır. Köprüye hayır diyenler köprünün açılışını yapmışlardır. Demirel’i açılışa çağırmamışlardır. Yaptığı birçok tesisler İktidar tarafından satılmıştır. Barajlar yapmıştır. Barajlara elektrik Santralleri yapmıştır. Bir baraja iki türbin konurken muhalefet bu kadar elektriği ne yapacaksın toprağa mı vereceksin diye eleştirmiştir.

Ankara Güzin sokakta bir evde ömrünü geçirmiştir. İstanbul da sahilde hanımını üzerine bir yazlığı vardır. Ülkeyi karış karış bilen bir devlet adamı idi. Bir gün askeri uçakla doğuya giderken kendisine eşlik eden bir generale şimdi şu barajın üzerine geliyoruz demiş. General inanmamış. Emir subayına pilotlara sor bakalım bir barajın üzerine mi geliyoruz demiş. Emir subayı sormuş gelmiş evet efendi 5 dakika sonra şu barajın üzerine geliyoruz demiş. Böyle ülkesini karış karış bilen bir liderdi. Mal varlığı diye bir şeyi yoktu.

İtibarda tasarruf olmaz dememiştir. Yurt içi gezilerini askeri uçakla yapmıştır. Şatafatlı bir hayat yaşamamıştır. Güzin sokaktaki evine her gideni misafir etmiştir. Bir gün bende ziyaretine gittim. Kapıdaki güvenlikçi Ankara dışında dedi. Nerde şimdi böyle hoşgörülü bir devlet adamı? Bir cuma günü bizim kongremize geldi. Cuma’ya bir hacı ağabeyimle ikimiz götürdük. Paşa camini avlusuna merdivenlerden çıktık. Hadi evlatlar benden uzaklaşın ben vatandaşlarımla birlikte olacağım dedi. Böyle bir devlet adamının arkasından konuşanları kınıyorum. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE! 20-01-2021 Mustafa KOÇAL

demokrat
21.01.2021 13:29:21
Bravo Sayın yazar.Allah razı olsun Hak ve hakikatin yanında durduğun için.

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27