Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Çok kişinin varlığından haberi olmayan. Sınırlarımız dışında tek vatan toprağı olan Süleyman Şah türbesinden haberdar olmayanlar. Bu türbenin varlığını ve askerlerimiz tarafından korunduğunu Suriye ile dostluğumuzun bozulduktan sonra öğrendi. İktidar bu türbeyi koruyan askerlerimize Suriye’nin saldıracağını ileri sürdü. Her şeyi o zaman öğrendik. Türbeyi bahane ederek milleti Suriye’ye düşman etmekti. Sonra IŞİD’ın bu türbeyi istediği iddia edildi.  Şimdiye kadar bu Süleyman Şah türbesini koruyan birliğimizden hiç bahseden oldu mu? Bu bayramda ne oldu da oradaki birlikten bahsediliyor?  Cumhurbaşkanının bayram mesajında, başbakanın mesajında, genelkurmay başkanının mesajında bu birlikten bahsedildi?

Cumhurbaşkanı bayram mesajında oradaki birliğimize seslenerek “sizinleyiz, 76 milyon sizin yanınızda” diyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu TV mikrofonlarına “ biraz önce Süleyman Şah türbesinde görev yapan birliğimizin komutanı Binbaşı ile görüştüm. Bayramların kutladım. Hepsi iyilermiş”  dedi. Genelkurmay başkanıda bunlara benzer sözlerden bahsetmiş mesajında. Ne oluyor? Şimdiye kadar bu kadar bayram geçti. Hiçbir bayramda bu Süleyman Şah türbesini koruyan birliğimizden bahsettiklerini duymadım. Orada bir şeyler oldu da bizim haberimiz mi yok? Olağan bir hareket değil. Bunun altında bir şeyler var gibi geliyor.

IŞİD Irakta bazı türbeleri yerle bir etti. Hatta Kâbe’yi dahi yıkacağını söyledi.  Onların bu söyleminden mi korkuldu? Yoksa başka bir durum mu var?  Bir ara Suriye ile savaşa girmeye çok istekli olan iktidarın. Yöneticilerinin birisi Süleyman Şah türbesine iki üç bomba atarız. Bunu savaş nedeni sayarız demişti. Şimdi Suriye de kiminle savaşacağımız belli değil. IŞİD’ın türbeye saldıracağına ihtimal vermiyorum. Suriye şimdiye kadar böyle bir hareketin içersinde olmadı. Bundan sonrada olacağını tahmin etmiyorum. Pekiyi şimdi Süleyman Şah türbesine bu kadar ihtimam gösterilmesinin sebebi ne olabilir?  Oradaki birliğe ilgi gösterilmesinin sebebi nedir? Süleyman Şah türbesi kullanılarak savaşa girilmesinin planları mı yapılıyor? Doğrudan IŞİD’a saldırılması için bahanemi aranıyor? Savaşa girmemiz için bir nedenimiz olmalı ki bizlerde bu nedenden dolayı ordunun savaş girmesini haklı bulalım.

Suriye ile savaşa girmek için birkaç yönetici bir araya gelip plan yaptıkları dinlemeye takılmıştı. Suriye tarafına birkaç kişi göndeririz oradan topraklarımıza iki üç füze göndertiriz. Bunu bahane eder savaş ilan ederiz dedikleri. Dinlemeye takılmıştı. Bu dinlemeye iktidar çok kızmıştı. Şimdi şöyle olacak böyle olacak demeyi doğru bulmuyorum. Fakat savaşa girecek bir sebep olmaz ise. Suriye ile savaşmayı kafasına koymuş olan iktidar. Mutlaka bir formül bulacaktır. Fakat Suriye’ye karadan girecek olan Türk ordusuna Amerikalı bir generalin komuta edeceği iddia ediliyor. Bu komutan acaba orduyu nasıl yönlendirecek?  ABD bu koalisyonu IŞİD için oluşturdu. İktidarın görüşü gayet açıktır. Tezkere de IŞİD kelimesi bir defa geçiyor. Devamlı Suriye rejimi vurgulanıyor. Bununda anlamı iktidarın Esat’ı devirmek olduğudur. 

Şu işin garipliğine bakın. PYD’nin lideri Müslim şimdiye kadar Türkiye’yi devamlı tehdit eden beyanlarda bulunurdu. Şimdi sıkışınca Türkiye den yardım istiyor. Tanklara karşı kullanılacak silah yardımı istiyor. Fakat bu işe insanın aklının ermeyeceği olaylar oluyor. Bütün dünya IŞİD’a karşı öyle değil mi? Bu şerefsizler tankları ağır makineli tüfekleri nereden buluyor? Kendilerinin yapma imkânları yok. Aylardı savaşıyorlar. Yalnız yaptıkları toplu katliamlarda yaktıkları mermiler dahi dünyanın mermisi eder. Karşı gibi gözüküp de yardımı kesmeyen birileri var demektir. Hadi mermi ve silahları kaçak olarak elde edebilirler. Bu sefer işin içersine maddiyat giriyor. Hem savaşacaksın hem de para temin edeceksin. Parayı nerden buluyorlar. Petrolden olabilir diyelim. Son günle de petrol rafinerileri koalisyon güçleri tarafından devamlı vuruluyor. Tankları nereden buluyorlar?  Ağır makineli ve füzeleri nereden buluyorlar? Birileri bunlara tavşana kaç tazıya tut siyaseti uygulayarak yardım ediyor olmalı. Bunun başka türlü bir izahı olamaz. Savaşa girmek için iktidarın nasıl bir politika izleyeceğini bekleyip göreceğiz. Süleyman Şah türbesini bahane ederek savaşa girilirse şaşırmam. Çünkü olaylar onu gösteriyor. Çünkü şimdiye kadar oradaki birlikle hiç ilgilenmeyenlerin gündemine türbeyi koruyanlar akıllarına geldi. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07 – 10 – 2014 Mustafa KOÇAL


  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44