Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULACAK

SURİYE DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULACAK


Bu güvenli bölgeye 200 bin konut inşa edilecek. 5 bin Nüfuslu 140 köy, 30 bin nüfuslu 10 ilçe den oluşacak bir güvenli bölge oluşturulacak.Köylerin evleri 100 metrekare 3+1 ev ile ahırdan oluşan bin konut inşa edilecek. Evler bahçeli olacak. Ayrıca sosyal hizmet binaları da yapılacak. Bu güvenli bölgeye Suriyeliler yerleştirilecek. Bu güvenli bölgeye yerleştirilecek olan Suriyeliler Türkiye´deki Suriyeliler mi olacak? Türkiye ye gelen bu Suriyeliler zaten Suriye´den gelmedi mi? Bunlar Suriye de dağdamı yaşıyordu?

Mutlaka bir köy, ilçe hatta şehirde yaşıyorlar olmalılar. Bu güvenli bölgeye yapılacak olan konutların yapımı yabancı fonlardan olacakmış. Bunun garantisi var mı? Şu yapılacak evlerin yapılışlarına bir bakın. Bizim köylerimizde böyle evler var mı? Şehitlerimizin ailelerine biz böyle bir ev verebildik mi? 100 metrekare ev 3+1 bahçeli ve Ahırlı olan evler inşa edilecek. Biz şehitlerimizin ailelerine insan gibi yaşaya bilecekleri bir ev verebildik mi?

Böyle bir yükün altına girilmez. Yabancı fondan yapılacakmış? Hangi ülke bunu yapacaksa yapsın. Türkiye bu işin içerisinde olmamalıdır. Bunlar Suriyeli olduğuna göre bırakın Suriye kendisi bu yerleşim yerini kendisi halletsin. Yarın bu güvenli bölgeye yerleştirilenlerin güvenlik sorunu çıkacaktır. Bu güvenli bölgeye yerleştirilenler. Buradaki evlerini teröristlere satarlar. Ayrıca Suriye bu bölgede böyle bir yerleşim yeri yapılmasını kabul etmez. Çünkü Rusya ve İran Esad ile masaya oturmamızı istiyor. Amerika ile müttefikliğimiz bozulacak gibi gözüküyor.

Çünkü verilen süre dolmak üzere. Cumhurbaşkanımızın Amerika da ki havadan memnun olmadığı konuşmalarından belli idi. Çok asabi konuşuyordu. Konuşma anındaki yüz ifadesi onu gösteriyordu. Ben Cumhurbaşkanımızı ilk defa böyle konuşurken gördüm. Buda Amerika da gördüğü havadır. Amerika başkanı Fırat´ın doğusunda Kürt devletinin kurulmasını istiyor. Kendilerine süre verilmesi konusunda hiçbir beyanda bulunmadılar.

Fakat teröristlere yardım göndererek, cevap verdiler. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz de? Ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. O bölgede Amerika´nın askerleri var. Teröristlere eğitim yaptıran. Karşımıza bunların çıkmayacağı ne malum? İkincisi Esad´dın güçleri de çıkabilir. Amerikalılar bir yanda Esad güçleri bir yanda. Bunlarla mı savaşacağız. Esad´ın güçlerini Rusya da destekler. Fırat´ın doğusu bizim için kabusa dönüşe bilir. İnce eleyip sık dokumamız gerekiyor. Esad güçleri ile Rus askerleri de karşımıza çıkarsa.

Ne olacak? Her ihtimali düşünmek zorundayız. Çünkü Rusya Suriye de Amerika´yı istemiyor. Önümüze koydular her tarafı pislikli bir çomak. Neresinden tutarsak tutalım elimiz kirlenecek. Çıkar yol Esad ile masaya oturmaktır. Biz o bölgeden çekilirsek. Esad güçleri Rusya´nın desteği ile teröristleri oradan çıkarır. Amerika Rusya ile savaşı göze alamaz. Rusya bizden vazgeçer. Fakat Suriye´den kesinlikle vazgeçmez. Çünkü Suriye sayesinde Akdeniz´e indi. Suriye olayı başladıktan sonra. Hemen Suriye´nin yanında yer aldı. Suriye´nin füze sistemini kurdular. Uçak gemileri senelerdir Suriye limanlarında.

Rusya bu bölgedeki petrol yataklarının Amerika´nın eline geçmesini istemez. Onun için bu bölgenin Suriye´nin elinde kalmasını ister. Bu bölgenin Suriye´nin elinde kalması için elinden geleni yapacaktır. Rusya ile İran babalarının hayrı- namı?  Türkiye´nin Esad ile masaya oturmasını istediler. Bunlar planlı programlı yapılmış planlardır. Eninde sonunda bizi Esad ile masaya oturtacaklar. Türkiye´nin tek çıkar yollu da Esad ile masaya oturmaktır. Bizi bu batağa ABD soktu. Şimdi bu batakta boğulmamızı istiyor.

Artık müttefiklik falan kalmadı menfaat kaldı. Kendi menfaatleri için bizi oyalıyorlar. Türkiye´nin isteğini kabul etmeyecekler. Akıllı bir yol izlemek durumundayız. Hiç birisinin oyuncağı olmayacak bir yol izlemek durumundayız. Fırat´ın doğusunda kendimiz bir operasyon yapmaya karar verirsen yanlış olur. Suriye bu bölgede böyle bir durumu zaten kabul etmez. Topraklarını vermez. Öne sürülen yerleşim planı ile buraya   yapılacak yerleşim bölgesi. Türkiye için her zaman baş belası olacaktır. Ona göre hareket etmemiz gerekir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!  M. KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30