Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE DE SENARYO OYNANIYOR

SURİYE DE SENARYO OYNANIYOR


Suriye de öyle senaryo oynanıyor ki? Saatli süreler veriliyor. ABD Pınar barışı operasyonu yapılan bölgeden. PYD´lileri verilen süre içerisinde çekeceğinin sözünü veriyor. Ayrıca verdiği silah, mühimmat ve araç gereçleri geri alacağını da söylüyor.

Türkiye verilen sürede çekilme olmazsa kaldığımız yerden operasyona devam ederiz diyor. Süre doluyor. Çekilme cumhurbaşkanımızın söylediğine göre istediğimiz gibi olmadı diyor. ABD yazılı belge veriyor. Çekildiler diyor. Göstermelik bir çekilme yapılmıştır. Pekiyi silahlar geri alınacaktı? Bu da fiyasko çıktı. İnsan hiç değilse 15-20 silah toplarda topladık der. O bölgede askerlerimiz şehit edildi. Burada bu senaryo oynanırken. ABD´den bir mektup geliyor.

Bu mektubun içeriği tam olarak açıklanmadı. Söylenenler cumhurbaşkanına hakaret ve Türk milletine hakaret olduğu yönünde. Bu mektuba Mazlum Kobani isimli terörist başının Tump´ayazdığı mektup ekleniyor. Bu mektubun anlamı biz onunla mektuplaşıyoruz demektir. İktidar bu mektuba cevap vermedi. Cevabımız operasyon dediler. Cumhurbaşkanı Rusya gitti. Putin ile görüştü. Bazı konularda mutabakat sağlandı.

Sıra YPG´li teröristlere gelince Putin onu bana bırakın diyor. Rusya ya da süre verildi. Zaten YPG Esad ile anlaştı. Esad´ın ordusu ile kuzeye doğru ilerlemeye başlamışlardı. Türk ordusu ile karşı karşıya geleceklerdi. Türkiye kuzeye doğru gelen. Rusya destekli Esad güçlerinin harekâtının durdurulmasını talep etti. Bu talebi Putin ben halledeceğim dedi. Rusya ya dışişleri bakanı Telekomisyon bağlantısı ile terörist başı Mazlum Kobani ile canlı yayınlana görüşmeyi gerçekleştiriyor. Anlaşma sağlanıyor.

Esad güçleri verilen süre içerisinde operasyonu durduruyor. ABD ile Rusya bu terörist başını paylaşamıyor. Rus dışişleri bakanının terörist başı ile görüşmesini içerisine sindiremiyor. Hemen terörist başı Mazlum Kobeni´yi ABD ye davet ediyor. Bu iki süper güç denen devlet. Bu terör örgütü denen PYD ve YPG´yi terör örgütü olarak görmüyor. Unsur olarak görüyor.  Türkiye´nin senelerdir mücadele ettiği terör örgütlerini süper güç olarak biline iki devlet terör örgütü olarak kabul etmiyor. Türkiye ülkeler arası anlaşmalara dayanarak.

ABD´ye bu terörist başını bize iade edin diyor. Minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır. Bu terörist başını bize iade etmeyecekleri bellidir. Teröristlerle bu kadar içli dışlı olan bir ülkeye. Cumhurbaşkanımız yakında görüşmeye gidecek. Terör örgütleri ile tutumları belli olan bir ülke ile ne görüşülecek? Ayrıca ortada hakaret içeren bir mektup varken. Hakaret içeren mektup ile terörist başının Trump´a gönderdiği mektubu.

Götürüp ABD´ye iade edeceği söyleniyor. Geri iade etmeden önce bu mektuba cevap verilseydi. Daha iyi olurdu. İki mektubun da götürülecek olması kafaları karıştırıyor. Acaba hakaret içeren mektubun üzerimi örtülecek? Terörist başının mektubu verilip öbür mektup çöpe mi atılacak. Verilen sözlerin yerine getirilmediği, saldırıların durmadığı bir ortamda.Teröristler ile ortak çalışan bir ülke ile ne görüşülür? Trump sıkıştığı an hemen Ekonomi tedbirler uygularım diye tehdit ediyor. Türkiye elindeki kozu hiç gündeme getirmiyor. 

İncirlik ve Kürecik radar üssü gibi iki tane çok önemli koz varken. ABD´nin isteklerine boyun eğiliyor. Bu konu detayları ile kaleme alınsa kitap olur. Bu olaylara senaryo denmez de ne denir. Samimiyetsizlik, riyakârlık, verilen sözlerin yerine getirilmemesi gibi bir sürü entrikaların döndüğü bir ortamda. Dönen dolapları anlamak mümkün olmuyor. Aklınızın ucundan geçirmediğiniz şeyler ile her an karşı karşıya kalına biliniyor. Allah ülkemiz hakkında ne hayırlı ise onu versin. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30-10-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55